| Ascunsã a întrebat:

Bunã TPU. Am o mare rugãminte. Deci, e o poveste lungã, aș fii recunãscãtoare dacã primesc sfaturi,please!
Deci, am 14 ani și mai pe scurt. vreau sã mã sinucid,am mai încercat, dar de fiecare datã am scãpat miraculos(regret asta) am incercat de doua ori cu vreo 20 pastile de anemie(sunt anemica si de obicei ma simt rau si de la una pe zi) dar problema e ca..sunt inca aici..am primit o palma de la viata.ce vreau sa zic? Am avut dureri insuportabile si chiar daca dormeam..ma trezeam si vomitam... Nu vreau chestii gen: "nu merita orice ai avea, nu te lasa batuta" E viata mea. Deci? ...sinucideri fara durere si cu efect? (Imi spun poveste in comentariu daca vrea sa vada cineva de ce vreau sa fac asta.)
Fundã. (Y)

Răspuns Câştigător
| Nail_Rusty_1992 a răspuns:

Ascultama pe mine, nu merita sa te sinucizi degeaba, si eu am trait la fel problema asta, dar printr-un ajutor de la niste prieteni am reusit sa scap pana la urma, eu iti spun sa fi tare si sa continui

26 răspunsuri:
| William a răspuns:

Oricat am vrea sa te ajutam, nu putem sa iti spunem decat sa nu te sinucizi. Instigarea la suicid se pedepseste prin lege http://www.avocatnet.ro/......antaj.html

http://www.scritub.com/......522165.php

| T0T a răspuns:

Sigur ai o afecțiune psihică, de aceea cei apropiați trebuiau să te trimită la psihiatru.

| milan9 a răspuns:

Sinuciderea nu face decat sa PERMANENTIZEZE IN VESNICIE zbuciumul cu care SUFLETUL TAU VA PASI "DINCOLO"... sad

Cum poti sa te gandesti la asa ceva? sad
Nu exista problema in lumea aceasta care sa nu poata fi rezolvata!

În general, astfel de manifestări de "nelinişte", de "dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale.

Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.

| milan9 a răspuns:

Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.

Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.

Şi trebuie să te mulţumeşti cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii... happy

| milan9 a răspuns:

Inca o data iti spun, sinuciderea nu face decat sa PERMANENTIZEZE IN VESNICIE zbuciumul cu care SUFLETUL TAU VA PASI "DINCOLO"... sad
Cum poti sa te gandesti la asa ceva? sad

Din fericire insa, NU exista problema in lumea aceasta care sa nu poata fi rezolvata!

| milan9 a răspuns:

De ce nu esti de acord cu randurile pe care ti le-am scris data trecuta? thinking
"Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.

Şi trebuie să te mulţumeşti cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii..."

| AirănMeidăn a răspuns:

cu heliu sigur reuseai sa o faci

just do it!

| Mayar a răspuns:

Du-te la spital, si nu le da niciun ban. Sa vezi cum te omoara aia, cat si zice peste!

| Radu284 a răspuns:

Pai inainte de a te sinucide, zi si tu exact ce problema super nerezolvabila ai. Adica, de ce crezi ca la 14 ani nu poti trece peste asta, si ca tot restul vietii vei suferi?

| Ascunsã explică (pentru Radu284):

Pff

| Ascunsã explică (pentru Radu284):

Clar am o viata de tot cacatu. Parintii mei vor sa ma mute din oras unde am crescut pana ac in Brasov. am un nume mai ciudat si toata lumea isi bate joc de mine ori ma fac grasa urata sau pur si simplu fara motiv. Dar ma gandesc ca daca as merge acolo ar fi si mai rau. Serios! Problema e ca sora mea(cea mai imprtanta persoana din viata mea) ramane aici cu iubitul ei. Ea mereu ma salveaza de la tot sa zis asa. Parintii nu ma asculta si mama cel putin isi bate joc de mine. ma face proasta tampita, handicapata ma ameninta ca ma duce la orfelinat. imi spune ca ii respir aerul degeaba si ca, cresx ca un fir de iarba DEGEABA. Azi am iesit afara cu sora mea, iar cand m-am intors am avut parte de un scandal destul de mare. " unde ai fost? ce ai mancat? Ai 14 ani, unde ai fost 4 ore? Te-ai dus dupa tigani, nu mai iesi din casa o luna!" si am iesit la 2 si m-am intors la 6 - ei mi-au dat termen sa intru la maxim 7(ora mesei).

| Radu284 a răspuns (pentru Ascunsã):

Ok, deci vad ca ai mai multe probleme, distincte.
1. Daca te fac multi grasa, determina in mod obiectiv daca esti grasa sau nu. Zi de exemplu ce inaltime ai, si cate KG. Daca esti intr-adevar grasa, e usor sa slabesti (atata timp cat vrei acest lucru). Daca nu esti grasa, ignora-i. Copiii in general sunt rai.

2. In legatura cu mutatul, eu zic sa-i dai o sansa. Nu stii ce iti rezerva viata, poate noul loc va fi mai bun, poate iti vei face prieteni noi, etc. etc.

Daca mutatul nu iti face bine de loc, fugi la sora-ta. O rogi sa te lase sa stai la ea, ii spui ca nu te poti integra in noul loc, etc. Daca vin parintii cu politia sa te ia, fugi din nou, si repeta asta pana cand or sa te lase in pace. Probabil ca o sa isi ia si niste amenzi de la politie.

3. Daca mama te jigneste FARA MOTIV, cum ai descris mai sus, jigneste-o si tu pe ea. Nu e greu, e foarte usor chiar. O poti face mama denaturata, infectie de om, etc. Cand te face handicapata, ii poti zice ca normal, doar din ea te tragi. Daca zice ca te-ai dus dupa tigani (si nu ai fost), ii poti zice ceva de genul: "Da fa, am fost sa sug pl la tigani, probleme?". Dupa un timp, o sa se obisnuaisca sa nu mai zica asa.

Cam astea ar fi solutiile pe care le-as aplica eu.

P.S. Daca nu ai avut niciodata o conversatie cu mama, in care sa ii spui ce ne-ai spus noua, poarta aceasta conversatie cu ea intai. Explica-i ca nu iti place cum se comporta cu tine, ca nu vrei sa pleci din oras, etc. Daca nu se comporta adecvat, fa ce ti-am zis mai sus.

Daca mai ai si alte probleme, zi-le, ca iti spun eu solutia si pentru ele happy

| zaratu a răspuns (pentru Radu284):

Radule nu e prea e bine ce o inveti sa faca deja saraca fata are multe probleme pe cap daca iti mai aplica si sfaturile tale unde ajunge

| Radu284 a răspuns (pentru zaratu):

Si daca nu le aplica, crezi ca o sa-i fie mai bine?

Eu am patit cam fel ce pateste ea si la un moment dat am devenit indiferent si am mers cateva sedinte la psiholog cu parinti si de atuncea se intelegem de minune ca ma sunt mici certuri si probleme in orice familie este

Dar nici sa isi injure mama sau sa fuga de acasa hai nici chiar asa

| Radu284 a răspuns (pentru zaratu):

Eu cred ca la toate lucrurile trebuie un raspuns simetric. Daca mama ei o injura gratuit, ar trebui sa ii explice ca nu ii place acest comportament, si daca nu apar schimbari in comportamentul mamei, singura solutie e sa o injure si ea, si sa plece de acasa la sora ei. Nu vad o alta solutie viabila pentru ea.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si ce de palmi mai ai de primit de la viata...
Daca am gandi ca tine, toti am fi morti.

| CristinaSNC a răspuns:

Usurel, chiar nu merita. Ce fel de problema ai? detaliaza te rog. Hai sa stam de vorba despre asta.

| Taduic a răspuns:

Spune povestea ta, te ascultam si poate reusim sa te ghidam. Inainte de a-ti pune capat zilelor, ruleaza filmul vietii si incearca sa aflii ce te-a facut sa ajungi la o astfel de concluzie.

| Ascunsã explică (pentru Taduic):

Citeste in comentariul de mai sus.

| ThePuffy a răspuns:

14 ani. pff, ce sa spun, vai draga. ce-ti pasa de ce spun altii?

| Ascunsã explică (pentru ThePuffy):

Poate ca am mai multe probleme ca multi altii. Ok? Daca nu stii prin ce trec si ce simt.te rog. Abtine-te

| AnaWlm a răspuns:

Te sfatuiesc ca in loc sa renunti la tot, sa incerci sa lupti si sa nu te dai batuta,pentru ca viata ta sa se schimbe in bine! Imbratiseaza ideea de a te muta. Ai ocazia sa iti faci prieteni care te accepta asa cum esti, care nu te judeca, nu te critica, si te fac sa uiti de toate aceste probleme ce iti acapareaza viata. Cunosc pe cineva care a avut acelasi gand nebun ca al tau la o varsta extrem de frageda. Din fericire, nu s a intamplat nimic rau, iar acum, dupa cativa ani, viata i s a schimbat la 180 de grade. IN BINE! Nu iti pierde speranta! Gandeste te cati oameni,cate MILIOANE de oameni, in clipa asta, au un termen de viata, care va expira curand. Oameni bolnavi care si ar dori din toata inima sa mai poata fi sanatosi sa se bucure de viata. Oameni care nu mai au sansa la ziua de maine. Tu o ai. Tu ai SANATATE, ceea ce multi si ar dori enorm sa mai aiba... NU face un gest necugetat. Vei lasa in urma numai durere si regrete, chiar daca, probabil, acum nu realizezi asta. Prietena mea a murit la 15 ani si este greu. Ne am fi dorit cu totii sa nu se intample asa, insa asa a hotarat Dumnezeu ca trebuie sa se intample. Cu siguranta si ea si ar fi dorit da mai traiasca.dar nu s a mai putut. La tine se poate! Tu poti trai in continuare si ai toate motivele sa o faci. Nu iti lua singură șansa la ziua de maine. Fix in acea zi s ar putea ca viata ta sa se schimbe neasteptat in bine. Nu iti lua sansa la schimbarea mult asteptata. Intr o zi se va produce, dar nu se stie in care zi. Ar putea fi maine, ar putea fi poimaine. Ar putea fi saptamana viitoare. Nu renunta fara macar sa lupti. Nu uita ca Dumnezeu ti a dat viata, si DOAR EL ti o poate lua. Nu tu. Nu vrei sa faci asta. Nu vrei sa ajungi in iad, acolo unde ajung sinucigasii. Sa nu crezi ca se vor termina toate doar pentru ca te omori. Din contra. Nu stii ce te asteapta dupa acest gest. Gandeste te FOARTE BINE la consecintele si urmarile unui asemenea gest. In final, te rog sa te uiti la piesa de teatru "Puslamaua de la etajul 13". Este o poveste exact ca a ta, care nu are cum sa nu te impresioneze. Uita te PANA LA FINAL, vei intelege dupa de ce. Vei intelege de ce trebuie sa lupti pana la capat si sa nu te dai batuta nicio secunda.Vei intelege cum viata se poate schimba in bine, cand nu te astepti. Doar uita te pana la final, cu atentie si rabdare. Daca gasesti varinta piesei jucata de Anca Sigartau, cu atat mai bine. Repet, nu iti lua singură șansa la ziua de maine, sansa pe care nu toti o au. Dumnezeu te a salvat de atatea ori de la gandul tau nebun pentru ca are un plan MARET cu tine. Nu te ai nascut intamplator si lucrurile nu sunt intamplatoare. Sigur urmeaza ceva bun.Vei fii rasplatita pentru fiecare secunda de suferinta traita. Da-i doar vietii sansa sa se revanseze. Succes! :*

| FlorinaNicoleta a răspuns:

Sa nu te afecteze ce zic unii...sunt doar invidioși. nu cred ca vrei sa le dai satisfacție ...cine rade la urma, rade mai bine happy capul sus sunt și lucruri mai rele de atât. Bafta. ăsta nu înseamnă ca ești singura...eu chiar dacă nu te cunosc.te susțin ..Nu face prostia ăsta. Dumnezeu ți. A dat viață, El trebuie sa ți.o I. a... Nu mai face ăsta niciodată...O sa tresca