anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna,ajutați-mă vă rog,am o problema, eu cu prietena mea de mici suntem cele mai bune prietene, suntem de nedespărțite și acum cîteva timp prietena mea petrece cam mult timp cu alta fată și încă îi spune că ele sunt cele mai bune prietene și mie nu-mi place asta, aș vrea ca prietena mea sa nu mai vorbeasca cu fata aceea aș vrea să o părăsească definitiv, spuneți-mi vreun sfat ce aș putea face ca prietena mea să nu mai vorbeasca cu fata aceea și sa nu strice prietenia noastră.

Răspuns Câştigător
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Nu iubito, e gresit. Gelozia nu e buna, strica tot pe lumea asta. Atata vreme cat relatia ta cu prietena ta este ok faci o mare greseala sa-i ceri asta. Nici prin cap nu trebuie sa-ti treaca, iti faci inclusiv tie un mare rau. In pr rand este o persoana libera si are dreptul sa vada pe cine vrea. Cea cu care se intalneste este o persoana noua in viata ei, interesanta pentru ea si vrea sa afle cat mai mult s-o cunoasca cat mai bine. Nu inseamna ca te tradeaza pe tine cu ceva, decat daca te-ar vorbi urat etc. Nu inseamna ca nu iti este la fel de buna si credincioasa prietena. Fiecare dintre noi avem cercul nostru de prieteni, asa functioneaza relatiile umane. Este cel mai bun lucru, cu cat prietena ta are mai multe relatii te poate ajuta in caz de nevoie pe tine cu ajutorul celorlalti prieteni ai ei in caz de nevoie. La fel castigi si tu inca 1-7 prieteni in plus care devin comuni. Nu uita ca cel mai mare succes omul si majoritetea animalelor il are in echipa. De aia ne numim fiinte sociale. Acea fata pe care vrei tu s-o elimini poate sa-ti fie si tie prietena sau nu neaparat. Daca vreodata prietena ta are nevoie de ajutor si tu nu il poti oferi posibil sa se supere pe tine, daca mai are pe cineva nici un bai, fuge la alta si isi rezolva problema = toaata lumea impacata. Cu cat prietena ta acumuleaza informatii, se desteapta cu ajutorul altora iti poate transfera si tie lucruri noi invatate de la altii. Posesivitatea nu este buna niciodata. Daca vrei respect trebuie sa oferi si tu. Sunt convins ca esti fata isteata si intelegi lucrurile. E doar o situatie noua pentru tine la care nu te-ai gandit nu e ceva grav pentru care sa te sperii. Hai, te pupam toti si daca reflectezi putin imi vei da dreptate.

| GOLDlife a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Înseamnă că trebuie să nu-i interzic prietenei mele să nu mai vorbeasca cu fata aceea?

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru GOLDlife):

Tu cum te-ai simti sa-ti interzica cineva sa vorbesti cu alte persoane? ( Nu fac morala nici nu cert pe nimeni ca nu e in atributiile mele ). Ai simti asta ca pe un gest de prietenie? Ca sa ai relatii bune cu toti, ceea ce e f necesar, trebuie sa te poti pune in locul lor. Cum ar fi sa-ti spun eu " -Nu te du la petrecerea aia ca nu vreau sa cunosti alte persoane sau sa stai de vorba cu altii ca esti prietena mea? " Dar in cazul in care un prieten te intreaba daca nu cunosti pe cineva care sa poata sa-i rezolve ceva? Ce spui? Spui - " Pai stii...eu nu cunosc pe nimeni decat pe tine. " Stii ce zice in cazul asta de tine? Zice " - Pai ce fel de persoana esti tu daca altii nu vor sa fie prieteni cu tine? De ce sunt numai eu? Eu sunt mai fraier sa iti fiu prieten in timp ce altii nu vor sa discute cu tine nimic, inseamna ca ai niste defecte de care nu mi-am dat seama, asa ca -ne vedem mai rar. " Sunt batran si stiu ce zic. Hai succes!

6 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Prietena ta nu este proprietatea ta. Putine prietenii din copilarie rezista timpului si asata deoarece gusturile, preferintele, nevoile spirituale, aspiratiile se schimba.

| Violleta2022 a răspuns:

Asa ceva nu este normal!
Nu poti sa-i interzici numanui sa nu mai fie prietena cu nimeni in afar de tine, nu poti sa ceri nimanui sa paraseasca o prietenie doar pentru ca asa vrei tu, lasa egoismul, invidia si egocentrismul si invata sa accepti sa traiesti alaturi de oameni si sa le respecti dorintele, daca nu vrei sa ramai singura.
Fete ca tine sunt ajung niste scorpii, niste femei rele, pline de ura si invidie, daca nu invata sa respecte si sa accepte si dorintele celorlalti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

M-am aflat destul de des in situatii de genul. Uneori am renuntat la acea persoana, iar alteori am incercat sa o atrag mai mult de partea mea. Fa ceea ce simti. Daca prietena ta te ignora si isi face mai mult timp sa vorbeasca/iasa cu fata cealalta, ar trebui sa o lasi "sa zboare" definitv. Daca va intelegeti bine, trage tare de acesta prietenie pentru a o salva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dar nu mai bine renunți tu la prietena aia a ta? Mai sunt atâtea persoane gata să o înlocuiască.