| Papo a întrebat:

am 11 ani si am o mare problema... Mama ma enerveaza foarte rau adica de exemplu pana azi eu imi faceam unghiile cand sa ies la un suc cu prieteni si azi cred ca a luat-o razna pentru ca a spus sa nu-mi mai fac unghiile decat cand me duc la o aniversare sau ceva important ( dar a zis pe un ton zici ca cine stie ce am facut.)... Ea imi zice ca la 9:30 sa fiu in casa si nu-i normal pentru ca toti, dar absolut toti copii stau pana la 10 : 00 - 10:30, si mai este ceva daca atunci cand plec undeva si ajung acasa daca peste 5 min. nu o sun ca sunt in regula si asa imi tipa in telefon ca la nebuni. si daca nu fac TOT e spune ea sunt moarta! x

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Singura care a luat-o razna eşti tu.
Ar trebui să fii mândră şi fericită că ai o mamă care îşi face griji pentru tine.Care se îngrijorează când nu o telefonezi, care aşteaptă cu inima la gură să bagi cheia-n uşă şi să te vadă acasă. Foarte mare păcat că nu realizezi toate aceste lucruri aparent mărunte şi stresante pentru tine.

Ai toată ziua la dispoziţie să stai cu prietenele.Ea îşi cere să fii la 9 jumate acasă, ceea ce e foarte bine. Încă habar nu ai cum e lumea.Ce fel de oameni umblă în special noaptea pe stradă.

Dă puţină dovadă de maturitate şi încearcă să o înţelegi.Lucrurile vor merge mai bine pe urmă.
Când îţi spune să nu te faci cu ojă şi alte lucruri de genul, întreab-o CALMĂ de ce nu e bine.Nu te enerva din cauza asta.Nu e bine.

Succes

10 răspunsuri:
| CeaCuMasca a răspuns:

Cu siguranta mama ta nu vrea altceva decat sa te stie in siguranta.Incearca si tu sa o intelegi, fiindca te iubeste si incearca sa te protejeze, dar daca simti ca exagereaza spune-i deschis insa bland. Explica-i ca iti poate spune ce sa faci, dar nu e necesar sa urle sau sa te faca sa te simti prost.Propune-i sa ajungeti la o cale de mijloc, discutati detasat riscurile de care se teme ea si avantajele pe care ti le doresti tu.Incearca sa o apreciezi, totusi, si sa o respecti, fiindca mai tarziu vei regreta ca nu mai ai o mama care sa te iubeasca si sa iti spune ce si cand sa faci.

| amaliaamely a răspuns:

Buna! sunt sigura ca maa ta vrea sa te protejeze si de aia nu te lasa afara pana la 10:00, si faza cu unghiile zii si tu ca ai 11 ani si artrebui sa iti faci unghiile sa arate fainbig grin

| AVRILavigne1000 a răspuns:

1. inca te mai crede puisorul ei mic de 3 ani incearca sa ii explici bland si uite mama mea ma lasa pana la 00:30 vara cand e scoala pana la 10:20 si mama era asa cu mine ma culca la 8 jumate seara i-am explicat usor si a inteles

| tarik44 a răspuns:

Laso PSG. Cand o sa o prinda vreun violator sau vreun scrantit sa o intepe cu seringa in... nu o sa mai paraseasca casa.

acum raspunsul, draga fata, mama ta te vrea in siguranta acasa. Fii mandra. Nu toti avem parinti carora le pasa de noi.

| Giiee a răspuns:

Crede-ma ea vrea sa stie ca esti bine. Ceva in genu asta patesc eu toata ziua dar imi place cand ma streseaza sau ca ma suna unde esti. incearca sa te bucuri cat esti mai micuta ca dupaia.Si nu trebuie sa te certi cu ea fii foarte calma si vorbestei cu : Da mami acum vin mami stai linistita..Maicamea ma streseaza ca o sa plec si eu cum o plecat sora-mea si naa dupa aia nu mai are pe cine ...Deci cu calm si cu ora ii cam bine la ce ora intri tuu eu stateam pana la 9 si daca intarziam 5 minute a doua zii intram la 8 in casalaughingrolling on the floor

| julika83 a răspuns:

N-a luat-o razna deloc. stie in ce lume traim, e adult si constientizeaza pericolele muuuuult mai bine decat tine. apreciaza faptul ca este MAMA si nu mai fi nemultumita, ca n-ai de ce. la 11 anisori, eu te-as lasa afara pana la 9 fix, niciun minut mai tarziu, indiferent de ora pana la care stau afara alti copii. si eu am copii, cea mare e cu 3 ani mai mica decat tine, deci stiu ce vorbesc.

| Rockart a răspuns:

În primul rând, nici mie nu mi se pare normal ca la 11 ani să stai după ora 10 afară.
În al doilea rând, dă-le naibii de unghii! O să tot ai timpul să-ţi faci unghiile când vei fi mai mare.
Ascult-o acum, iar mai încolo când vei mai creşte va avea mai multă încredere în tine şi te va lăsa să faci ce te taie capul. Deocamdată eşti copil... nu ai ce face!

| alinussa a răspuns:

Explica-i ca nu faci nimic rau facandu-ti ughiile. in privinta statului afara ascult-o.

| Elly7890 a răspuns:

Cu unghiile ii poti explica dar cu statul afara e normal sa nu te lase, ai doar 11 ani nu ai 15, sau 16

| OaNa8690 a răspuns:

Esti cam mica pentru ora 10 eu am 12 ani si ma lasa doar pana la 8:30 deci nu-i motiv de ingrijorare si crede-ma nu a loato razna vrea sa te protejeze