| TIMpisicuta a întrebat:

Am 12 ani si ieri mi-a venit ciclul. Va rog spuneti-mi cum sa îi spun mamei, eu sunt foarte rușinoasă! Stiu ca e ceva normal, dar nu am idei. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Fatamuntilor a răspuns:

Nu trebuie sa-ti fie rusine!
Azi e sambata,te oferi sa ajuti pe mama ta la gatit.
Si stati de vorba si voi, ca fetele! Initiezi o discutie ceva de genul,, Stii mami, poate tu ai observat, dar am crescut.Nu mai sunt fetita.De doua zile mi-a venit ciclul si am nevoie de sfatul si ajutorul tau.Nu vreau sa ma informez de altundeva pentru ca stiu ca tu imi poti da cele mai bune sfaturi.

10 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Draga mea, in astfel de situatii, nu ai de ce sa simti rusine, din contra, este veva normal asa cum este si n ormal sa vorbesti cu mama ta.
Totusi daca iti este rusine, ii poti lasa un biletel/trimite-i un mesaj pe telefon.
O zi frumoasa sa aihappy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Simplu si la obiect. "Mama am nevoie de absorbante" De acolo o sa stie ea despre ce e vorba

| AirănMeidăn a răspuns:

Te duci la ea si ii spui "mami, mi-a venit ciclul!". Mai tarziu sau mai devreme tot o sa observe. In plus, daca pana si de mama ta iti e rusine... Naspa

| FemeiaPisică a răspuns:

Nu trebuie să îţi fie ruşine, este mama ta. Dacă nu îi spui o să îţi dea seama şi singură când o să vadă coşul de rufe.
Du-te şi spune-i că ţi-a venit menstruaţia, o să îţi spună ce ai de făcut în astfel de situaţii şi despre igienă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce sa-ti fie rusone de mama ta. Curaj! Nu te mănâncă. happy Tine minte ca mama iti este cea mai buna prietena. Spre deosebire de altele ea e singura care nu te trădează. Pur si simpllu ii spui, intr-o camera in care sunteti singure. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai ai timp.
Nu e ceva anormal.
Eu zic sa te bucuri ca inca nu ti-a venit.
Sa vezi ce naspa e pe urma.
Dureri de burta, de cap, frica sa nu te patezi, niste stari urate, vrei sa stai numai jos.
Dar depinde, sunt unele care n-au nici pe dracu'.
Totusi, bucura-te.

| DomnishoaraTPU a răspuns:

Pur si simplu, pe baza unei discutii despre fete si ingrijire ii spui asa:
Mama, tie ti-a venit ciclul la o anumita varsta, nu-i asa?! Si mie mi-a venit pe data (zi data).E normal?! Ma poti ajuta?! Tu stii cel mai bine!
Uite si un link:
www.noifetele.ro
Sper ca te-am ajutat!
:-*

| kevincube a răspuns:

"Mamiii...ieri mi-a curs sânge din păsărică, te rog explică-mi cum se procedează."

Asta ar trebui să-ţi rezolve problema, doar eşti femeie acum.

| TIMpisicuta explică:

I-am spus mamei!

| georgi91 a răspuns (pentru TIMpisicuta):

Ti s-a parut dificil sa discuti cu ea? Acum esti la prima menstruatie, simti ca te-ai schimbat in vreun fel?