| Alexandra2383 a întrebat:

Buna! Am 13 ani, iar mama mea si-a gasit pe altcineva deoarece parintii mei au divortat, nu mai stiu nimic de tata. Iubitul mamei mele vine de 2 ori pe saptamana la noi acasa si ramane si peste noapte. Problema e ca, mereu mama imi face reprosuri :"Fii mai prietenoasa ca sa se simta bine" "ai fost foarte nesimtita (pentru ca i-am spus sa nu ma mai pupe pe gat si sa-mi spuna copilul lui) si multe altele. Intr-o zi a mintit ca el a spus ca nu se simte bine in familia asta si ca nu o sa mai vina, doar ca sa ma faca sa ma simt prost. Ma framanta mult aceste chestii, zilnic imi aduc aminte si imi stric dispozitia total. I-am si spus:"Daca imi mai faci reprosuri, ma indepartez de el pentru ca atata timp cat stiu ca el este motivul pentru care imi faci toate astea, atunci o sa-l urasc", insa tot insista sa mananc cu ei la masa, sa merg cu ei prin oras si eu nu ma simt bine. Ce sa fac?

9 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Cred ca mama ta nu înțelege (sau nu vrea sa înțeleagă) ce înseamna sa fii pupata pe git. Ar trebui sa ii explici. Și, dacă el e om de treaba, va înțelege ca nu trebuie nicidecum sa îți încalce spațiul și intimitatea personala. Dacă nu pricepe, mama ta ar trebui sa își pună întrebări serioase cu privire la el. Pentru ca, dacă vine de doua ori pe săptămână și sta peste noapte, e clar ca nu vine ca să fie copii cuminți. E trist însa ca își permite sa se apropie de tine prea mult. Tocmai asta arata ca ceva nu e deloc OK, relația cu mama ta ar trebui sa ii fie de ajuns.

Răspuns utilizator avertizat
| Freya1 a răspuns:

Cand părinți divorteaza si sunt destul de tineri e normal sa isi refacă viața.Intr-adevar nu e pre ok cum pune mama ta problema dar asta s-ar putea rezolva.
Explicai mamei tale sa te lase sa te simti in largul tau si sa nu te mai implice asa mult in toata treaba asta. Spune-i sa te lase pe tine sa te atasezi de el treptat daca o sa poti si sa nu iti mai impuna. Daca mama ta nu intelege explica-i lui treaba asta, poate alt fel vor decurge lucrurile.

| Emma30555 a răspuns:

Simți ca gesturile lui sunt dubioase sau nu l placi tu pur și simplu? De ce nu i spui pur și simplu verde în fata ca poate sa fie cu mama ta dar pe tine sa nu te atingă, sa nu te pupe fiindcă nu ți place și consideri ca aceste gesturi sunt deplasate, tu fiind o domnișoară, spune-i de fata cu mama ta.

| Zuzu1991 a răspuns:

Https://www.tpu.ro/......116111-ro/
incearca, nu ai ce sa pierzi

| Vântulalb a răspuns:

Te-a pupat pe gat? Asta inseamna ca se da la tine! Mama ta stie? Ar trebui sa-i spui. Fereste-te de el cat poti. Sa nu ramai singura cu el.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt destui perversi care traiesc si cu mama si cu fiica in acelasi timp.
Spune-i mamei tale ca nu te intereseaza iubirea ei, e foarte urât ca vine ăla la voi pentru ***, tu esti destul de mare si vrei sa-ti petreci timpul cu persoane de varsta ta, nu cu libidinosi care vin la voi doar pentru sex.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu ai citit cati ani are copila? Asa se discuta cu un copil?

| anonim_4396 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Sunt de acord ca am gresit.
Dar eram suparat ca mama acelei fete nu tine cont de sentimentele propriei fiice, ci o intereseaza mai mult relatia cu acel iubit.
Si daca tot sunt impreuna de ce nu formeaza o familie, poate asa se mai simplifica lucrurile.
Si din mesaj eu am inteles ca acel tip se dă la fiică.
Cum să nu te revolți?
Cine o apără pe această copilă nevinovată?(deocamdată).
De ce nu o lasă pur si simplu in pace pe aceasta fata?

| Dintrebare a răspuns:

Maica-ta este o idioata care pune pe primul loc un tip pe care de abia il cunoaste si de abia dupa o pune pe fiica ei. Ce treaba ai tu sa ii faci lui o impresie buna. Tu trebuie sa fii tu insati, nu sa te prefaci ca sa te placa el sau ea. Doi inconstienti care creeaza traume unui copil. In fine, eu as zice sa incerci pe cat posibil sa ii ignori. Nu te mai implica in discutii in contradictoriu cu ei. Daca nu iti place de el, gaseste-ti alta ocupatie cand vine in vizita. Fa-te ca citesti sau chiar citeste. Prefa-te ocupata, ca sa ai o scuza cand vor sa te implice in activitati de ale lor. Nu face nimic ce te face sa te simti inconfortabila. In principiu nu prea poti scapa de ei, tu fiind inca un copil. Dar ai putea sa te focusesi pe scoala, sa inveti bine si in cativa ani o sa mergi la facultate si o sa iti creezi o viata proprie independenta de ei. Gandeste-te la viitorul tau, daca prezentul nu il poti schimba radical. Iar cand vrea sa te pupe, ii poti spune foarte elegant ca nu iti doresti asta si ca nu consideri ca momentan este cazul sa aveti o relatie atat de intima. La fel si cand zice ca esti copilul lui. II poti spune ca apreciezi ca incearca sa fie dragut cu tine, dar ca preferi sa iti lase spatiu sa alegi singura daca e cazul sa folositi formulele astea de exprimare. Poti sa le spui ca tu respecti relatia lor, dar ca vrei sa fii lasata sa alegi singura ce tine de tine. Si sa ii rogi sa iti respecte limitele, asa cum si tu le respecti lor alegerile

| aDEeLAa a răspuns:

Naspa rau. Incearca sa dai de tatal tau sau de bunici si sa le spui situatia precum si ca mama ta se supara ca nu il lasi pe iubitul ei sa te pupe pe gat. F libidinos tipul.
Spune-i mamei tale ca ai vrea sa nu mai interactionezi cu el si sa nu te mai oblige si spune-i ca psihologul scolii ti-a zis ca e deplasat gestul lui de a te pupa pe gat. Chiar ar rebui sa iei legatura cu psihologul de la scoala, sigur te poate indruma ce sa faci si poate vorbeste si cu mama ta.