| Alexandra2024 a întrebat:

Buna, am 16 ani eu consider că sunt destul de mare să mă descurc singura, dar mama e prea ataşată de mine. Eu nu mai am frati sau surori, mama cand ies afara si întârzii chiar şi 10 minute se panicheaza, vi se pare normal? Tata nu e aşa, ce parere aveţi de situaţia asta? Puteţi da nişte răspunsuri? Dau funda

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Este perfect normal ca mama ta sa-ti poarte de grija, fiindca tu esti inca micuta la 16 ani si nu costientizezi inca pericolele pe care le poti intampina, din cauza imaturitatii.
Tatal tau este la fel, doar ca nu-ti arata ingrijorarea lui, dar stie ca mama ta raspunde de tine si te supravegheaza/controleaza, asa cum trebuie sa faca orice parinte responsabil cu copilul lui minor.
Asculta in totalitate de mama ta, ca-ti vrea numai binele si te protejeaza cu toata dragostea si puterea ei.

9 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Cand iesi afara, da-i niste mesaje cu ora cand aproximezi tu ca te intorci si eventual si cu locul unde mergi, sa o mai linistesti.
Nu te gandi ca trebuie sa stai cu ea prin telefon non-stop. Doar atunci cand pleci si cand vi, cat sa stie ea ca esti ok.
Ca parinte de fata de 16 ani, e frica mult mai mare decat la un baiat de 16 ani.
Daca esti atat de responsabila pe cum pretinzi, nu cred ca iti va fi o mare bataie de cap sa dai si tu acolo 2-3 mesaje.

| Madaxo97 a răspuns:

E normal, orice părinte să se îngrijoreze pentru copilul lui, vei înțelege asta când vei fi si tu părinte sa poți sa te pui in locul ei.
Crezi tu ca te descurci singură, dar nu e așa, sunt multe pericole pe care nici nu le conștientizezi la vârsta asta. Toți am fost cândva tineri si credeam ca le știm pe toate, dar adevărul e ca nu stim mai nimic la 16 ani, nu te poți proteja singură, ești vulnerabila, mai ales in fața băieților, a anturajului, substanțe interzise, alcool, mama ta de astea se teme, sau sa nu fi răpită de vreun derbedeu, se întâmplă, sunt atâtea cazuri si pe la știri si asta o face sa se sperie si mai rău pe mama ta.
Mai e chestia ca esti si fata, dacă erai băiat, era altceva, cred ca ar fi fost mai permisiva mama cu tine.
Încearcă măcar când întârzii sa o anunți din timp, sa stie sa nu își mai facă atâtea griji. Sau adu-ți prietenii acasă sa ii cunoască sa vadă dacă poate avea încredere in ei sa te lase mai mult pe afară cu ei.

| Cipi1212 a răspuns:

E normal. Ești fată. Se pot întâmpla multe lucruri neplăcute.

| 1onur a răspuns:

Nu vezi câți copii sân violați? Nu vezi ce părinți protectori ai? Dacă ar fi fost o mama rea te-ar fi lăsa pe maidan sa ajungi rău și să-și bată joc de tine toți drogați și boschatari alcooliști asta vrei din partea părinților tăi? Ai niste părinți enorm de rari prețuiești cât îi mai ai acum într-o zi vei înțeleg de ce părinți tăi te protejează și îți vor binele ce-ai ce tu acum doar vrei distracție. dar nu ești conștientă de consecințe mama ta a fost de vârstă ta și știe pericolul care te pândește și poate face rău...

| Miruna333 a răspuns:

E super protectiva, lucru care iti poate dauna. Luati loc la o discutie deschisa si explica-i ca ai nevoie de mai multa independenta. Vezi si ea ce are de spus si veti putea gasi o cale de mijloc. Poate se va simti mai ok daca la orice intarziere, cat de mica, ii vei da un mesaj sa o anunti.

| Dragobeta a răspuns:

Absolut normal. Sa-ti amintesti asta cand vei fi mama. Si cand te vei plange ca sotul e nepasator si nu-l intereseaza de copil.
Esti fata, tie ti se pot intampla mai multe rele decat uni baiat. Mai ales la 16 ani esti foarte tentanta pentru masculii in calduri. Si nu-i poti opri doar cu refuzul. Ai grija de tine!

| Zoink30 a răspuns:

Ai mei sunt la fel(sunt baiat), nu ma lasa nici sa merg singur la mega( e la 4 min pe jos)

| 1onur a răspuns (pentru Zoink30):

Și dacă ești băiat ce? Oamenii în toată firea ajunși la maturitate sânt bătuți cu cruzime și răutate dușmănie oamenii în toată firea ajunși la maturitate deplină sânt răpiți maltratați voi aveți impresia că lumea de afară este că pe cea de pe tiktok? Sau Facebook? Instragam? Snapchat? Telegram? înca nu aveți habar pe ce lume pășiți pe ce lume trăiți aveți impresia că știți vedeți totul societatea de astăzi este plina de pedofili manipulatori sociopați psihopați de unde îți dai seama și cum îți dai seama cine este omul de lângă tine? Ce putere aveți voi avea ajunși la adolescență și vrei sa experimentați viața da nu va dați seama că răul pândește cu ori-ce ocazi care va poate avea la mâna lumea în care trăim în zilele de astăzi nu este cum se vede și cum pare sunteți încă mici ascultațiva părinți căci ei nu va vor râul și nici la rău nu va îndemână vor sa vă protejeze sa va aduce sa va iubească cu Adevărat sa va ocloteasca nu vedeți rău în binele părinților voștri si nu va îndepărtați de Dumnezeu niciodată Amin.

| Zoink30 a răspuns (pentru 1onur):

Nimeni nu citeste asta