Din păcate nu ai ce să îi faci. Alcoolul e o problemă gravă pe care puțini o conștientizează.
Nu e nimic în neregulă cu tine din ceea ce spui, la el este problema. De obicei cei ce cad în patima alcoolului au frustrări foarte mari acumulate de-a lungul vremii.
Mi-ar plăcea ca părinții ce au această problemă să conștientizeze problemele pe care le au și implicit răul pe care-l fac însă din propria experiență îți pot zice că nu se va schimba nimic, la el e cheia, el trebuie să conștientizeze că ceea ce face este greșit iar persoanele ce fac asta sunt prea puține.
Ce poți în schimb să faci este să îl ignori și să nu cauți validarea lui, să aștepți să îți zică ceva de bine. Asta e părerea lui? Că ești proastă? Ok, treaba lui, să fie sănătos, tu nu trebuie să te consideri așa și în niciun caz nu trebuie să te lași afectată de asta.
Fii mândră de tine și ține capul sus, e păcat să îți formezi o părere despre tine pe baza vorbelor altora, chit că e tatăl tău.
Înțelegere din partea lui e greu de crezut că vei obține așa că mai bine te reorientezi spre alte persoane.
Poate ar trebui sa nu l mai bagi înseamă când se poarta urat, adică sa nu mai pui la suflet, ia l ca atare și vezi ți de treburile tale, nu lasă să te afecteze sau sa îți scadă stima de sine
Poate te deranjeaza ca spun asta, dar tatal tau este un depravat. Mama ta ce parere are?
Mda,e clar că alcoolul i-a cam luat mințile.Cred că tot ce poți să faci este să îl ignori când te face "proastă", te drăcuie etc.Nu are rost să pui la suflet pentru că până la urmă vorbeşte alcoolul în locul lui.Îmi dau seama că e dureros totuşi să ai un aşa tată de la care nu auzi nicio vorbă bună. Încearcă totuşi să te apropii de alte persoane.Nu mai ai bunici sau alte rude? Mama ta unde este? Sunt divorțați?
bibubibucilescutascescu întreabă: