| Zdr a întrebat:

Buna! Am 18 ani jumate, aseara am decis sa-i zic mamei ca mi-am pierdut virginitatea cu iubitul meu cu care sunt de 3 ani si 2 luni. Reactia ei nu a fost deloc ok, m-a evitat, este foarte distanta cu mine. Este dezamagita. Nu se mai comporta cu mine de parca as fi copilul ei.
I-am zis ca am pierdut-o recent, chiar m-a intrebat de ce, ea stiind ca noi ne certam mai mereu si mai ales ca acum eu cu el nu mai suntem de o saptama si ceva, iar intre noi nu mai este cale de impacare. Nu stiu cum sa ma comport si ce sa fac.

Răspuns Câştigător
| LenaNikolaevna a răspuns:

Heei! Cred că majoritatea părinților noștri au alte convingeri, fiind născuți în alte timpuri, în miezul altei societăți. Pe atunci exista principiul ca fata să rămână fecioară până când ea și iubitul ei își uneau destinele în fața lui Dumnezeu. Poate că asta și-ar fi dorit și mama ta de la tine, ori poate că nu înțelege de ce ai ales să îți pierzi curăția trupească cu un băiat cu care te cerți întruna și alături de care ești convinsă că nu vei rămâne. Poate că știe că vei regreta decizia asta, mai devreme sau mai târziu, și și-ar fi dorit să fii mai înțeleaptă. Totuși, atâta vreme cât tu știi că ai făcut ce ai simțit și că nu e ceva ce te va afecta mai târziu, cred că nu e loc de regrete. Important e să nu îți tratezi trupul ca pe un obiect de acum încolo, cu oricine se va ivi in cale și te va atrage, ci să îl prețuiești ca și cum nu ți-ai fi pierdut nicicând fecioria (cred că i-ai putea spune și lucrul ăsta mamei tale - poate e unul dintre aspectele ce o îngrijorează). Cât despre reacția sa, eu sunt convinsă că o să-i treacă. Iubirea părinților e necondiționată, deci, oricât de dezamăgită ar fi acum, va înțelege in cele din urmă, mai ales dacă îi vei împărtăși punctul tău de vedere și o voi face să vadă lucrurile din perspectiva ta. Sper să fiți bine! >big grin

8 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Ai fi mai fericuta daca pe viitor ai resoecta pmanul Creatorului si nu ai mai face sex fara cadatorie si ti-ai cere iertare de la Creator pentru pacatul curviei si de la mams ta ca nu ai ascultat- o daca stiai ca mu ar fi de acord cu asta.

| mi25 a răspuns:

Doamneeee! Mai sunt oameni ca parintii tai si ca anonimull care traiesc in evul mediu?
Ce sa faci. Cainii latra si ursul trece. Sau mai adaptabil: "apa trece, pietrele raman.
Crezi ca esti prima fata care-si pierde virginitatea la aceasta varsta?
Poate cu timpul memei tale o sa-i treaca. Sau poate nu.
Ramai pasiva la ce spune mama ta si gandeste cu mintea ta de azi, nu de acu 80 de ani a mamei tale.
Stiu ca este greu, ca inca esti in itretinerea parintilor. Dar se va uita cu timpul, ca si uitarea e scrisa in legile omenesti.

| haileewatson a răspuns:

Mama ta e imatura, sfatul meu sa o ignori si sa nu te superi pentru "figurile" pe care le face. Ai 18 ani, esti stapana propriului corp si propriilor decizii.

| anonimuIl a răspuns:

Așteaptă să audă tatăl tău că sigur nu i-a spus mama ta aseară.

| NisipLaMare a răspuns (pentru anonimuIl):

Mai bine iti luai tu o vacanța instant si iti trecea totul. Fara sa arati efecte negative pe care sa le regreti indepartand copilul.

| NisipLaMare a răspuns:

Eu nu iteleg unii parinți.
In mintea lor nu e de acord cu x si y ca nu e bun de fiica lor.
Dar in mintea lor ei se uita la el ca si cum daca Iubitul ar fi fost in tineretea "mamei"un baiat care daca lar fii ales pe El "Ea fiind mama" asa nu e bun.
Eu zic ca mai bine ar fi trebuit sa spuna : si gata cand facem nunta sa chefuim, sau : folositi prezervative tinerior. Ce credea cat o sa țina panza dupa 18 ani...

| NisipLaMare a răspuns:

Adui flori si spune-i ca chiar daca este suparata pe tine tot o iubesti si sa o pupi.
Poate avea diferite reactii negative mai insista.
Apoi

Ai putea sa investighezi putin cand stai de vorba cu calm. Intreab-o ce ar fi trebuit sa faci ca fata sa iti incepi viata sexuala. Poti sa ii spui ca de exemplu tu cu tati nu va iubiti mult? Pai si ce sa fac iti ascult sfatul.

| Denly a răspuns:

Mergi mai departe, mama ta se va impaca cu ideea, daca vezi ca o deranjeaza sa te deschizi dansei nu-i mai spune chestiile prea personale.