| Adinutsaaa a întrebat:

Am 18 ani si am o relatie de 2 luni cu un baiat de 24 ani. Parintii mei sunt genul de oameni foarte grijuli si sincer m-am c-am saturat si nu stiu ce sa mai fac. Isi fac prea multe griji, de exemplu : Nu ma prea lasa sa merg cu el cu masina, sa merg numai eu cu el intr-un club nici gand straight face. Nu sunt oricum eu genul de persoana sa imi pierd noptile pe afara dar totusi imi doresc sa am mai multa libertate. Nu stiu cum sa procedez sad Mama e foarte nervoasa de la un timp, de abia pot vorbi cu ea. Intr-un fel incerc sa ii inteleg ca sunt parintii si isi fac griji pentru copilul lor si ca isi doresc ca eu sa fiu bine, dar uneori am impresia ca exagereaza sad. Ce pot sa fac in privinta asta?

6 răspunsuri:
| carpediem a răspuns:

Trebuie sa ai rabdare si sa nu omiti ca alor tai le e teama de ceva ireversibil. Nu exagereaza, daca exagerau nu te lasau sa ai prieten, insa acum in epoca asta de consum, sunt multe colapsuri. Stii, sunt etape, stagii, mai intai iesi din cartier si apoi vezi ca nu e cine stie ce, apoi pierzi timpul la terase de cartier si apoi vezi ca nu e cine stie ce, apoi cluburi si vezi ca nu e cine stie ce, insa eu zic sa vorbiti cu totii intr-o sedinta de "familie" sa poata vedea ca popt avea incredere in prietenul tau si ca iti poate purta de grija. Acum e varsta cand poti rata totul intr-o clipa, de asta le e teama alor tai. Acum depinde de el ce mai vrea de la tine in afara de sex. Oricum ai grija de parintii tai. Bafta!

| Cătălina a răspuns:

Ei inca nu pot accepta faptul ca fiica lor a crescut si ca trebuie sa fie responsabila. Incearca sa discuti cu ei, dar si cu iubitul tau. Eventual adu-l acasa si vezi ce parere au ai tai despre el. Daca ei cred ca te merita cu siguranta vor fi mai ingaduitori cu tine, insa si tu trebuie sa fii grijulie, in sensul sa nu le dai motive sa se indoiasca de tine, de exemplu daca ei iti dau voie in club si iti stabilesc o anumita ora trebuie sa te supui.

Daca nici asta nu merge, atunci asteapta sa mai treaca timpul si o sa vezi ca o data cu el si parintii tai vor capata incredere in tine si se vor acomoda cu faptul ca ai crescut.

| Crysis21 a răspuns:

Oricat de bizar ti se pare acum, vei constata mai tarziu ca au dreptate. Una din problemele pe care si le pun este ca poate nu vei mai invata tocmai acum la sfarsit de liceu, cand te asteapta un examen destul de dur si decisiv pentru cariera ta de acum inainte.

Si eu ii invinuiam pe ai mei si ma certam cu ei si intr-un final m-au lasat sa fac ce vreau. Indragostit pana peste cam am lasat cartea (mentionez ca eram cel mai bun din an) si usor usor am ajuns sa nu mai stiu ce dracu mai vb profesorii la ore... dar apoi sa mai ies la table. M-am trezit din paharul cu melancolie abia cand am vazut cine era cu adevarat "persoana iubita" si m-am apucat din nou de invatat dupa ce am pus capat relatiei (su 5 luni inainte de bac).

Abia atunci am realizat ce dreptate au avut parintii mei pentru ca nu am mai putut recupera materia pierduta timp de 2 ani de zile, ca urmare am luat doar 8.7 la bac...

Orice ai face, nu iti pierde mintile in "iubire". Ramai ancorata si in realitate.

| Doreliana a răspuns:

Parerea mea e ca daca i-ai propune iubitului tau sa vina sa dicute cu parintii tai, ar schimba multe. Dupa ce i vor pune cateva intrebari si vor vedea si ca si-a dat interesul sa vina sa discute cu ei despre tine, vor vedea si ca e educat si ca nu vrea sa isi bata joc de tine, eu cred ca va fi mai bine. Daca iubitul tau le va castiga increderea parintilor tai atunci te va lasa sa iesi cu el, vei avea mai multa libertate.Depinde de ce tip de persoana sunt parintii tai.

| Senoritha a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa incerci sa le explici ca tu il iubesti si ca vrei sa fi un pic mai libera si sa incerci sa le spui ca nu mai esti un copil de 2 ani ca ai nevoie de putin mai multa libertate sa le explici ca si ei poate au avut mai multa libertate ca si ei au mai iubit trebuie sa ii ei cu binisorul si totul se va rezolva!happy... sper ca te-am ajutat:X

| torzitza a răspuns:

Cred ca ar trebui sa ai o discutie cu parinti tai si sa le spui ce simti tu