| iccecrim a întrebat:

Bună, am 19 ani și lucrez, am prieten cu care mă-ntâlnesc de un an și deja simt că mă plictisesc de el, mereu i-am spus că vreau să mă despart de el fiindcă relația noastră nu mai e atât de interesantă cum era odată, el plânge, face scandaluri, îmi reproșează că mă iubește, nu vrea să mă lase. La lucru am întâlnit un băiat, el mă place, eu tot îl plac, mă simt bine cu el, dar nu l-am înșelat pe prietenul meu, nu vreau să fac asta, vreau să mă despart, dar el nu poate fără mine, a spus că dacă ne despărțim el se va sinucide. Cum aș putea eu proceda?

7 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Faci ceea ce este bine pentru tine. Te desparti de actualul si faci ceea iti doresti.
Ce face el dupa ce va despartiti e treaba lui. Stai toata viata legata de unul care te santajeaza emotional si de care vei ajunge intr-o zi sa iti fie sila? Omul nu e barbat, e un pisoi. Cu cat pui mai repede capat acestei relatii, cu atat va fi mai bine pentru toata lumea (inclusiv pentru respectivul). Ceva imi spune ca nu se va sinucide, si chiar daca o va face tu nu ai nici o vina.

| Oana92 a răspuns:

Ar trebui sa iei o decizie si sa mergi pana la capat cu ea. E cel mai corect pentru toti trei.

Iar daca prietenul tau are tendinte sinucigase vorbeste cu familia lui sau cu persoanele apropiate pentru a-l duce la psihiatru. Nu e normal ca el sa puna o asemenea presiune pe tine. Relatia ta nu se mai bazeaza pe iubire, se bazeaza pe un santaj emotional.

| Lawliet14 a răspuns (pentru Oana92):

Foarte dragut raspuns!

Răspuns utilizator avertizat
| SNAKECOM a răspuns:

Ce ai? Il lasi pentru ca nu mai face el ce vrei tu? Tu doar de asta stateai cu el ca sa iti faca poftele? O relatie nu e bazata pe interes personal! Poate vrea si el sa faceti ceva impreuna si tu poate ca nu vrei.Un barbat lasa de la el mai mult ca o femeie.Nu te desparti de el pentru ca na vrei sa fi cu altul care nici nu l-ai cunoscut bine.Ce varsta are baiatul cu care te intelnesti, nu ai mentionat. Spune-i ca vrei sa faceti lucruri impreuna si nu spune-i tu ce vrei, lasa-l pe el sa decida. Spune-i ca si tu il iubesti si ca doresti sa fiti impreuna. Poate baiatul ala de la lucru care zici tu nu te iubeste deloc, nici macar nu te-a cunoscut bine.Acum e decizia ta cu cine alegi sa fi.Pe cineva care te iubeste cu adevarat sau pe unu de la munca care abia l-ai cunoscut si nici macar nu il cunosti.

| Constantin_Adrian_1995_Un1e a răspuns:

De ce trebuie sa faceti voi tot timpul asta? adica un baiat se ataseaza de voi, va iubeste, va respecta, etc..si voi cautati defecte si dupa cautati sa il schimbati ca nu mai e ceea ce v-ati dorit, eu unu nu cred ca e santas sentimental daca iti spune ca te iubeste maxim si alte chesti, poate e speriat de gandul ca te pierde usor usor si in afara de a spune asta nu prea are ce face. poate gresesc, dar eu zic sa te gandesti de 10 ori inainte sa il lasi

| Flavius3h a răspuns:

Sunt la fel in situatia ta, sunt baiat si am o relatie cu prietena mea de un an si ea la fel imi reproseaza dar incerc in fiecare zi sa ma schimb si sa fiu mai dragut cu ea si vad ca functioneaza, am discutat cu ea si mia mai dat o sansa si am profitat de ea. La fel te indrum si pe tine sa-i mai dai o sansa si sa vorbesti cu el pentru ca din propria experienta iti spun '' Niciodata sa nu dai pasarea din mana pe cea de pe gard '', sper sa intelegi si tu si el. Bafta!