| dada7k a întrebat:

Am 19 ani si nu stiu cum sa vorbesc cu parintii mei. Nu mai locuim impreuna de cand eu aveam 14 ani, dar sunt dependenta financiar de ei, avand in vedere faptul ca sunt la liceu si ma pregatesc sa dau admiterea la facultate, neavand timp sa mai si lucrez. Sunt o fire foarte matura, responsabila si dedicata in ceea ce fac, lucruri pe care le-am demonstrat in nenumarate activitati, atat scolare cat si extrascolare, insa am senzatia ca ai mei nu-mi dau sansa sa evoluez. Am senzatia ca ma tin pe loc, deoarece, orice decizie as lua, ma contrazic, incercand sa gaseasca, orice altceva pentru a-mi demonstra ca nu am luat decizia buna. Profita de faptul ca am nevoie de bani, si ma ameninta ca n-o sa-i mai primesc daca nu ii vizitez (mai ales in ultimul timp cand eram foarte stresata din cauza examenelor), amenintari care se termina cu certuri dezastroase atat pentru mine cat si pentru ei (eu sufar enorm din cauza asta). Nu comunicam la modul serios de foarte mult timp, pentru ca niciodata nu-mi dau sansa sa le spun ce simt cu adevarat, incercand astfel, sa ma modeleze intr-un copil perfect, dar din conceptia lor, cred. Eu ii respect enorm de mult si le multumesc pentru tot ceea ce au facut (uneori ma simt chiar extrem de vinovata ca nu corespund standardelor lor), dar nu stiu cum sa-i fac sa inteleaga ca prin modul lor de abordare ma indeparteaza mai mult, in loc sa ma apropie, chiar de aceea prevad un viitor fructuos dar departe de ei oricat ar fi de dureros pentru ei. Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| SkyPilot a răspuns:

Nu cred ca ii vei putea face sa inteleaga. Ei au fost educati in alta societate, au alte valori si nu s-au adaptat la societatea actuala. Spune ca ei si fa ca tine. Incearca sa elimini certurile. Nu mai aduce in discutie deciziile tale decat daca este strict necesar. Incearca saa ii vizitezi mai des daca acest lucru este posibil, arata-le ca tii la ei, dar vezi-ti de interesul tau si spune-le numai strictul necesar.

5 răspunsuri:
| Magdalenaa987 a răspuns:

Încearcă sa le arați ca poti face si ca ei si sa vadă ce iese din asta... Pune-le întrebări de genul: " tu ce zici sa fac in situația asta?". Eu cred ca se simt îndepărtați si ei si le e dor de tine cea "mică si neajutorată", uneori pentru ei e brusca treaba cu maturizatul si simt ca te pierd siii nu vor asta. Da-le ceva mai multă atenție, fa te interesată de ceea ce spun ei dar nu pe tonuri ironice, asta nu înseamnă ca asa o sa si reacționezi dar fa te mai blânda, vorba dulce mult aduce si sunt singura ca au si ei concepțiile lor si de asta reacționează asa cum spui tu... Încearcă si vezi ce ti iese, pune problema si asa... Probabil le e si dor de tine si sentimental le e mai greu cu șantajul asa ca raman sa facă asta pe care materială. Succes!

| MskDesign a răspuns:

Cred ca tu te incadrezi in niste norme de viata care nu coincid cu parintii tai.Chiar daca suntem intr-o evolutie continua, noi rasa umana, trebuie sa intelegem si generatiile vechi.Vezi tu, fara aceste generatii vechi, nu ar fi scrisa istoria umana.Gandeste-te bine!

| alessia5158 a răspuns:

Daca nu ai "putintica" diplomatie, taci!

| Kingbach a răspuns:

Incearca sa-ti gasesti undeva de lucru.Cand or sa vada ca nu mai ai nevoie financiar de ei, sau cel putin nu asa mult, or sa se schimbe. Oricum, continua cu iubirea si respectul fata de ei dar demonstreaza-le ca esti mai descurcareata decat cred ei.happy

| Alexa1995 a răspuns:

Dacă ești o persoană serioasă poate colaborăm într-un proiect care presupune realizarea de videoclipuri haioase. Pe videoclip îți iei suficienți bani, fără să-ți pierzi mult timp. Mai multe detalii îți dau pe privat. Astfel se poate rezolva problema dependenței financiare față de părinții tăi (implicit restul discuțiilor ce nasc din cauza asta).