| crisstzik a întrebat:

Am 19 ani si o problema de care nu stiu cum sa mai scap. Am un iubit de 1 an si o luna il iubesc ma iubeste, ma respecta si toate, insa problema e ca el este rrom(rrom romanizat). Problema mea este familia care nu il accepta in nici un fel desi il cunosc cat de cat si in mare parte si pe ai lui. Nu sunt de accord sa fie cu mine de ce e rrom...mama mi-a zis ca mai bine iau un roman care sa ma bata decat rrom ca tiganii sunt cum sunt stiti si voi cate se zic. Chestia e ca nu e deloc din acel rrom rau sa fure smecher si etc. Cum sa fac sa ii conving pe ai mei ca e baiat de treaba ca il iubesc, ma iubeste si cu el vreau sa fiu? nu mai suport sa ii tot mint cand vine vorba de intalniri cu el si sa ii aud cum il vorbesc de rau desi nu ii adevarat nimic. Il iubesc enorm si ma iubeste dar nu stiu cum sa ii conving nu vreau sa ma despart de el

Astept parerile voatre. Multumesc!

18 răspunsuri:
| Yang a răspuns:

Draga mea cea mai mare greseala e sa lasi pe altii sa iti dicteze ceea ce pentru tine este viata privata mai ales parintii. Daca el e asa cum spui tu si ma refer ca te respecta, te iubeste nu conteaza ce e ca e roman rrom ceurel ciorditor etc. ok glumesc chiar nu conteaza doar stai impreuna cu el nu te mariti inca. Sfatul meu pune-i pe parintii tai mai putin la curent cu ceea ce faci, nu zic sa ii minti, ci doar sa omiti cate ceva pentru ca ei tind a fi foarte protectivi si o fac pentru ca iti vor binele problema este ca sunt toti la fel parintii asa ar spune in orice situatie.Asigura-i ca stii ceea ce faci, ca o sa fie totul bine, ca doar va vedeti nu ii speria cu planuri de viitor etc alea tinele pentru tine cu timpul se vor obisnui si il vor accepta asa cum este.Fii fata responsabila si cand ai de gand sa treci la un nivel superior al relatiei foloseste metode de protectie si totul va fi bine

| Puf a răspuns:

Parintii tai iti vor binele, cred ca tu vei suferii mai tarziu de asta spun atatea. Daca intr-adevar il iubesti continua sa fii cu el, asa il vei cunoaste mai bine si iti vei da seama daca a tai au dreptate. Daca el se poarta frumos cu tine, te apreciaza, nu te forteaza sa faci multe chestii aiurea inseamna ca baiatul merita. Cu timpul a tai isi vor da seama, stai linistita si vei vedea ca totul va fi bine, timpul le rezolva pe toate.

| matraguna1 a răspuns:

Sincer, in locul parintilor tai nici eu nu as accepta. Vrei ce-i mai bun pentru copilul tau... iar rromii stii si tu cum sunt. Sincer nu am vazut pana acum relatie rrom-roman care sa aiba happy ending. Prin genele lor sunt diferiti de noi. oricat ai incerca sa negi asta. Barbati mai sunt o gramada pe lumea asta.ideea e sa ai termeni de comparatie (in ceea ce priveste barbatii). Ai doar 19 ani.ai toata viata inainte. Cu cat cunosti mai multi barbati, cu atat mai mult vei sti ce anume sa cauti la un barbat.

| pink07 a răspuns:

... incearca sa-ti convingi parintzi ca si el e un om. ca toti oameni. si in fata lui Dumnezeu nu este niciun pacat. Toti suntem egali. incearca sa le explici asta parintilor tai. dac au il iubesti lupta pentru iubirea voastra totul va merge bine te asigur bafta:* happy

| ThePoet a răspuns:

Poate o sa iti treaca tie, poate o sa le treaca lor...ideea e ca o sa se sfarseasca cumva si sper sa nu fie tragic pentru tine. Ai tai iti vor doar binele, sunt sigur, dar tu decizi pentru tine orice ar fi. Eu unul daca as fi pus intr-o asemenea situatie mi s-ar bate cap in cap principiile pentru ca urasc rasa lor, dar daca tu ii considerai dinainte sa il fi cunoscut pe el niste oameni simpli atunci e alta poveste. Repet ideea de baza: tu decizi pentru tine.

| stresu a răspuns:

Asa sa va zic o povestica din oras de la mine.
Ea: frumoasa, bogata, fata de primar; el: rrom, descurcaret, tinea la familie, rezultate ok la scoala, etc. => Relatie de un an si ceva, impotriva familiei ei si a tuturor.
Urmare: ea s-a culcat cu fratele lui, asa ca putea. Sfarsit de relatie.
Dar da, rromii sunt darcu'!
Acu nu zic ca nu sunt multi apartinand etniei asteia care o fac de rusine, dar rasismul de il vad aici imi taie cheful. Nici nu cunoasteti omu, fata zice ca e ok, dar voi stiti mai bine ce o face fericita. Uite ca etnia nu te face un om mai bun sau care sa merite o relatie;
Asa ca lasati rasismul si parerile gratuite; Pentru Crisstzic: daca tu crezi ca omul merita nu te lasa de el, ca nu ai tai stau cu el, numai ca explica-le calm ca oricum banuiesc ca ai bacul acum sau sesiune si nu iti trebuie scandalwinking

| UNfriendLY a răspuns:

Mama ta stie mai bine!
mare greseala sa iei un rrom. o sa regreti cu timpul, stiu ce zic.

| catthshshshs a răspuns:

Fara suparare, dar ai tai au dreptate. Unde am ajunge daca toate natiile s-ar amesteca intre ele?
Mai bine un roman, tiganii sa ramana cu natia lor. Nu vreau sa fac discriminare dar asa este, tiganii nu au un renume bune si nu vor avea niciodata in tara noastra.

| adela100sweet a răspuns:

Aratale asta o sa se razgandeasca ei cum va ia-o pe mama ta langa tine si explica-i o sa te inteleaga

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mei, nu te mai lua dupa gura lumii...Pana la urma e si el tot om, nu trebuie sa facem discriminari happy. Daca tu ai incredere in el si stii ca nu face nimic rau si te iubeste, nu are rost sa te i-ei dupa ce zic altii. Daca stii ca relatia voastra chiar e stransa si v-a iubiti, lupta-ti pentru ea happyEu cred ca in viitor, daca tu crezi ca iti este bine langa el, nu conteaza parerea celorlati. Te pup dulce si sper ca te-am ajutat cu sfatul meu...:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bravo happy. Ma bucur ca gandesti ca mine ...Lupta si mult succes. te pup dulce :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa fugitzi impreuna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fii serioasa, ce dracu iti tb un rrom, in afara de cantec n-au absolut nimic nobil.Esti pierduta, vei regreta curand, In concluzie, tiganii sunt folositori numai in stare solida-la spalat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vrea sa se casatoreasca cu tine, daca nu te minte, daca e de incredere, nu conteaza ca e rom, altfel iti pierzi vremea indiferent ce natie e

| cristicora a răspuns:

Nu le mai spuneti rromi, ei sunt rromi si atat. Folosirea denumirii de rrom a creat deja destule confuzii in strainatate, asta fiind motivul pentru care Romania este identificata cu rromii.
Tigan este de ajuns, cat despre tine fetito si despre altele la fel ca tine, sincer ar trebui sa-ti fie rusine, ajuti tiganizarea Romaniei. Poti sa ai o relatie cu el dar uita ca esti romanca, ramai cu manelele si cu tiganii tai.

| crisstzik explică:

Pf...cat rasism exista in tara asta. Oare de ce? Ei bine am uitat sa adaug ceva. Desi ai mei acum nu sunt de accord sa fiu cu el si nici nu vor sa auda de numele lui si nu stiu de ce s-au schimbat asa de radical deoarece sunt coleg cu el de 4 ani(suntem colegi de clasa si il cunosc foarte bine nu numai de cand cuntem impreuna), iar inainte de a incepe relatia venea la mine la bloc sa iesim la o poveste la orice ora ziceam, ii spuneam mamei ca ies cu el si nu zicea nu desi stia ca e rrom si niciodata nu a spus nu te apropia de el sau ceva de genul. De ce atunci nu spunea nimic? doar banuia ca este ceva intre noi, desi atunci nu era doar dupa ce ne-am cunoscut(ieseam aproape in fiecare seara) si acum este asa. De ce parintii te lasa sa-ti faci sperante apoi ti le strica?sad...desi e rrom si am citit multe si sunt prea multi rasisti in tara asta, nu m-a obligat si nu ma obliga nimic din ce nu vreau inainte ma intreaba vrei sa faci anumite chestii daca zic nu, nu ramane nu a ridicat niciodata mana la mine nu mi-a facut nimic rau sau ceva in genul. O sa lupt cu oricine pentru el daca o sa fie sa fim impreuna o sa fim daca nu, nusad. multumesc pentru incurajari:*:*:*:*

| sanjana a răspuns:

Pentru inceput vreau sa-l contrazic pe Mariusen pentru ca este un rasist
Iar tu ingeras ar trebui sa stai de vb cu mama ta ca si cu o prietena intre parinti trebuie sa fie o relatie de prietenie inainte de relatia mama-fica si eu am un baiat sunt roma pe jumatate dar asta nu inseamna ca le tin partea F-ao pe mama ta sa inteleaga ca il iubesti pe acest baiat si ca el iti poate oferi iubirea, respectul, si viata care parinti tai si-o doresc pentru tine Normal ca asta vrem noi parinti sa ne vedem copii fericiti si daca nu vei renuntza sa-i aduci la cunostinta mamei tale ca il iubesti pe acest baiat VA ceda pentru ca te iubeste ca orice parinte si va accepta aceasta relatzie Si intreab-o pe mami tau Daca ea se nastea intr-o fam de romii m-ai reactiona asa? rasismul asta se m-ai gaseste doar in Romania
Deci nu renuntza niciodata la persoana pe care o iubesti pentru ca intr-un final ai sa fi cu el cu s-au fara vointza parintilor s-au a altor persoane te puup si fruntea sus :*:*:*:*:*

| justme_4991 a răspuns:

Vreau sa te contrazic sanjana nu, numai in romania vezi asa ceva in germania si in rusia e dezastru cu rasismul cel putin in rusia e foarte periculos de ce de fiecare data lumea spune numai la noi se intampla asa ceva? intai uitati-va in alte tari e mai grav catty89 are perfecta dreptate mixarea intre rase nu este buna numai ca guvernele mari asta incearca sa faca sa zica la lume ca e perfect normal ca oameni de diferite rase sa fie impreuna toate marile civilizati au decazut din cauza unui singur lucru mixarea intre natii in primul rand in tara asta nu este discriminarea ma degraba romani sunt discriminati credeti ca in alta tara nu ar fi?