| dolyyie a întrebat:

Am 20 de ani si am o problemă cu părinții mei. Ei incă mă văd ca pe un copil. Am avut o relatie de 3 ani in care ei nu au fost de acord. Nu m-am lăsat niciodată să dorm la el. Zicea că eu nu stau cu toți "pârliții". In fine, ne-am despărtit acum aproximativ 1 an si acum am pe altcineva. E un baiat serios,care lucrează. E din cartier cu mine, doar că el nu mai are părinți si se descurcă singur. Doar că mama stie ca suntem doar prieteni, dar a inceput să iși dea seama că simt ceva pentru el și din nou mă ia pe acolite ca e greu sa pleci de la 0, că imi trebuie ceva mai bun,că mă fac de râs, ca nu am fost niciodata de fală, că oricum nu se asteapta la ceva bun din partea mea, ca dau cu bâta in baltă. Chestii din astea cu apropouri descurajante pentru mine. Ce să fac?

33 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Ea te indruma la unu cu bani sa fi pe interes, no asculta si continua sa mergi cu omul ala

| Adry05 a răspuns:

Ai niste parinti extrem de toxici, eu nici nu i-as lua in seama.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Esti fată?

Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să ai o relație bună cu mama ta, cel mai bun lucru este să vorbești mai mult, mai sincer cu ea. Să îi spui tot, să știe tot. Doar atunci va înțelege ce vârstă ai.

| Freya1 a răspuns:

Stiu concepția asta pentru ca si mama o are.Sunt uni părinți ce pur si simplu nu inteleg ca poate tu esti atrasă de un anumit tipar de oameni, sau ca asa iti este norocul.
Eu cred si consider ca nu trebuie să o iei in seama si nici sa iti fie frica de ea.Fa pur si simplu ce simti dar cu cap si cu grija.

| Andreeush a răspuns:

La 20 de ani încă îți mai spune mama ta dacă e de acord sau nu cu relația ta?
Tu trebuie să hotărăști cu cine vrei să fii.

| SilentRain a răspuns:

Dacă tu chiar îl iubești și el e băiat serios, nu are rost sa mai conteaze ce spune mama ta

| sofisis a răspuns:

Ai 20 de ani. NU crezi ca e cazul sa iti faci o viata si un drum al tau? Cat mai stai cu mami si tati si cat te mai supui regulilor lui mami si tati? Si daca 3 ani ai putut sa fii cu unul fara ca ei sa il agreeze ( deci cand erai mica), acum cand esti ditai adultul...nu poti sa decizi TU cu cine te culci si cu cine faci casa? Maturizeaza-te! E cazul deja!

| Plato a răspuns:

Ai 20 de ani, parerile lor sunt maxim sugestii, nicidecum obligatii.
Oricum, avand in vedere ca mama ta il desconsidera pe el din cauza ca nu e doctor/inginer/ofiter etc., e clar ca nu e un izvor de intelepciune.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Viata e de rahat si daca esti pe interes si daca nu tot de rahat e, asa ca daca tu in sinea ta il iubesti pe baiatul asta ia-l asa cum e el ca pana la urma ce mai conteaza tu sa ai pe cineva alaturi care sa te iubeasca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mama ta încearcă să obțină ce-i mai bun pentru tine, nu ai de ce sa o condamni, dar daca ea ar știi că între tine și actualul tău iubit există iubire si înțelegere nu va fi nimic greu in viața. Încearcă si vorbește cu ea, spune-i ce te deranjează, poate ajungeți la un punct anume în care te va înțelege. BAFTĂ!

| MademoiselleCosmina a răspuns:

Ce-ar trebui sa faci? Sa te muti. Mama ta chiar daca nu e de acord cu relatia voastra, nu ar trebui sa te descurajeze in halul asta.
Daca il iubesti, n-o lasa sa-l denigreze.

Răspuns utilizator avertizat
| Ionut58282856 a răspuns:

Mama ta crede ca e mai bine asa! De ce? Habar nu am. E o diferenta intre a face ceva cu un scop si a crede ceva tampit. Eu personal am 17 ani si nu ma pot pregati de seral si sa imi vad de treaba mea din cauza ca maica-mea e proasta si se baga peste mine si zice ca sunt un distrus si eu si prietenii mei si ca ea e zeu. In 6 zile nu a facut nimic si nu stie nici ce e ala volum dar niste datul cu matura invatat. Iti dai seama cat de inteligenta

| sabin89 a răspuns (pentru Ionut58282856):

Nu stie ce e ala volum?

| sofisis a răspuns (pentru Ionut58282856):

Foarte lipsit de respect fata de mama ta...

| dolyyie explică (pentru Ionut58282856):

Nici mama mea nu e de acord cu niciun prieten de al meu, deșii niciodată nu a deranjat-o nimeni. Uneori cred că și părinții au frustrările lor și de aceea au astfel de comportamente legate de noi.

| Ionut58282856 a răspuns (pentru dolyyie):

Un singur lucru " intotdeauna parintii ne vor binele" prea mult bine duce in rau. Cum? Pai poate sa moara si dupa, ce faci? Sau nu te lasa sa gandesti singur si sa faci ca ea si dupa ajungi sa iei parerile la toti fara sa analizezi. Depinde si ce intelegi prin bine. Mama intelege sa fac ce zice ea ca e bine, sa nu injur etc. dar nici u s-a uitat in dex sa vada ca injurat poate insemna orice iar eu ziceam " ok, ideea conteaza nu cum o spui, nu mai pronunta cuvantul masa ca mie nu imi place, nu conteaza ca vrei decat sa imi dai papa, e raaauu!" ..mdea, un prost nu are ce bine sa iti dea. Daca se gandea la ea iti facea mai mult bine, asta e clar. Ea zice " cuvintele alea care le-ai invatat de la prietenii tai" e clar cat o duce mintea..cuvinte..sa te iei de cuvinte. Eu in situatia ta as pleca. Ai 20 de ani. Eu cred ca sunt tampiti la cap si nu gandesc de ce si cum si vor controlul ca au respect scazut de sine. Un asemnea om te poate omora si nu intelege ce a facut gresit ca a vrut sa nu te piarda sau ca tu erai rau

| Ionut58282856 a răspuns (pentru sofisis):

Ok, ok. Vezi in dex ce inseamna prost iar respectul il dau.aaa pe idei. Nu pe inlogica..de exemplu inlogica ta. Ce e respectul? De ce ar trebui un prost la 37 de ani sa aiba respect? Daca avea 12 ani hai mai ziceam, esti copil prost dar poti sa faci ceva dar la 37 de ani daca crezi si nu cercetezi si nu te intrebi de ce e clar cum esti. Nu ai nimic in cap daca nu te intrebi de ce si asa. Asta e adevarul. De exemplu crede in Dumnezeu. Logic \inteligent, nu e asa? ..macar ai analizat ce am scris?

| Ionut58282856 a răspuns (pentru sabin89):

Nu iti inteleg intrebarea si devin foarte nelinistit. O zici intr-un mod logic sau bazat pe sentimente? Sau ce ai simtit sau gandit cand ai scris asta? Si nu e vorba doar de asta. Adica nu se intreaba si nu analizeaza nimic..si mai zicea si cineva " nu ai respect fata de mama ta " da ce? Ar trebui sa o iubesc doar ca pat si spital? Asta e adevarul. Asta e adevarul. Mai si zice ca " te invat de bine" dar nu stie nimic iar binele nu exista. Daca vrei sa faci un bine gandeste logic. Nu trebuie sa placi un om daca el te place, iti faci rau tie.

Buna, proasta, rea, incuiata si cum mai vrei, e maica-ta. S-a chinuit cu tine, te-a sters la dos, te-a sters de voma, a stat cu tine cand erai bolnav si s-a chinuit ca in astia 17 ani sa nu mori sau sa ajungi vreun drogat. Respecta lucrul asta pentru ca sunt convinsa ca esti la varsa la care esti plin de teribilism si treci prin sindromul "eu nu am parinti, eu am eclozat dintr-un ou". Atata timp cat maica-ta nu te a abuzat, nu e vreo alcoolica, vreo panarama sa te rada tot satul sau vreun tiran, ai obligatia morala sa o respecti pentru ca te-a crescut. Asa cum a stiut ea, dand cu matura.

Ok. Am probleme cu tensiunea si multam internetului. mor cand aveti impresia ca toti au trait in aceleasi conditii. Mai am 4 luni si ma angajez. Eu nu vreau sa stau langa cineva care refuza sa evolueze, ca-mi fac mie rau. Mie nu imi pasa cine zice ceva de mine... maica-mea zice ca-s un distrus ca ma bag pe gramatica italiana. Ea nu stie nici ce inseamna" furbo", dar il foloseste. " nu te-a abuzat" si ea zice " lucrezi unde vreau eu!" Si cand lesina zice ca e din vina altuia.ca. doar na. ea se enerveaza. Eu am tensiunea crescuta. Am vreo 86-130 batai. E un pic ridicata si imi tiuie urechile, ma doare pieptul etc. Si e normal sa nu ii piese. Daca tu nu faci ceva pentru tine nu te astepta sa poti face prea multe chestii pentru altul. Salut. Si eu nu imi amintesc nimic. Mie mi se pare o chestie tampita sa zici " eu te omor". Esti phihopata. Ai impresia ca oamenii sunt obiecte. Ca " te omor si faci ce vreau eu ca daca nu te pierd". Eu nu am parinti. nu exista stadiul ala.Nu exista un asemenea stadiu phihologic. Nici un copil nu e dator sa iti faca tie pe plac. eu daca am copil nu as vrea sa faca ceea ce as face eu. de ce? Ca isi face lui rau, pe viitor. Exista parinti toxici. Daca tu te intelegi bine cu parintii tai e fix treaba ta. Eu vreau o familie, dar nu am cum sa o am. Daca tu o iei pe maica-ta si ii zici ce sa faca ce vrei tu, si o torturezi oare cum ii pica asta? Ii faci bine? Daca faceam ce vrea ea ghici ce? Nu eram in stare sa leg doua cuvinte. ii zice lui sora-mea de 12 ani " te joci cu alti copii! Nu stai singura! Ai inteles!" Iti dai seama ce mama buna, care a vrut sa-mi rupa actele de identitate cand a auzit ca la 18 ani o sa plec?

Mi-a trebuit ceva efort sa gasesc un fir logic al acestui raspuns. Vezi ca incurci pulsul cu tensiunea. Ia tratament. Ce oi vrea sa ti faca maica ta? Crezi ca in mainile ei e tratarea tahicardiei tale si a vertijurilor? Nu. Trebuie sa iei tratament. Daca ea nu vrea, du-te la medicul de familie si ia-ti trimitere la cardiolog.
Ai ceva probleme de natura psihiatrica, din punctul meu de vedere. Sa ai o atata ura fata de o persoana care nu ti-a gresit cine stie ce...e grav. Parinti toxici? Habar nu ai ce inseamna parinti toxici. Maica-ta e doar putin prea zeloasa si incearca sa se impuna cat de cat. Dar nu e un parinte tiran sau toxic.

Am zis cu ce a gresit. Si nu. Daca tipa la sora-mea ca " mergi la joaca!" Si incepe sa planga, si a zis cu gura ei ca ii e frica de maica-mea sa nu o bata nu e toxic. Singura problema o are ea. Tipa intyna fara motiv. A zis toata lumea sa se duca la phiholog. S-a dus fi acum nu se mai duce. E perfect normal sa crezi ca iti poti omora copilul si cand el se apara la loviturile tale sa chemi phihologuil?

| Lizuca1234 a răspuns:

Haha. Eu pana pe la 23 ani am avut ora de intrat in casa si explicatii de dat parintilor. Si nu imi pare rau! Bine, atunci ma enervam insa acum le multumesc. Parintii tai iti vor binele, nu te indoi de asta.

| MariaEcaterina99Y a răspuns:

Uite. Am pățit și eu acest lucru.și încă mai pățesc. ‘)) Te înțeleg perfect. Însă doar asculta ce spune in mare parte. Poate e și un sfat bun pe acolo. Întotdeauna părinții ne vor binele. happy

| Dinustok a răspuns:

Dumnezeu spune ca o relatie de 3 ani e nimic.

| sadrian46 a răspuns (pentru Dinustok):

Unde spune asta Dumnezeu?

| Dinustok a răspuns (pentru Dinustok):

3 ani /infinit ani e aproape zero sau aproximativ zero. Deoarece infinit ani nu au sfarsit. Asa cum infinitul nu are capat nici 1/infinit nu ajunge la zero.

| Mascarici07 a răspuns:

Avand in vedere ca mama ta doreste sa aiba grija de tine dar si de ea in acelasi timp, ea doreste sa gasesti unul cu bani si tu sa stai degeaba acasa, iar daca tu vrei s-o vezi fericita singurul lucru pe care-l poti face este sa faci acest lucru.