| cata_7040 a întrebat:

Am 22 de ani. De curand m-am despartit dupa o relatie de 5 ani de o persoana care are 25 de ani. A fost si frumos si urat. Mai pe scurt: primul an a fost super, dupa al doilea an m-a lasat pentru o colega de facultate. 5 luni nu am vb deloc desi eram in aceeasi gasca. El era cu cate una pe fiecare luna, eu cu nimeni. Dupa 5 luni a venit la mine s ne impacam. bineinteles ca am picat. Dupa alte 5 luni iar m-a lasat tot el pe motiv ca vrea sa isi traiasca viata, care de fapt era o minora. Apoi iar a venit plangand sa ne impacam dupa o luna. Pana in prezent (inca 2 ani) am fost impreuna, incepuse sa fie bine pana de curand cand au intervenit persoane din familia lui si iar s-a descotorosit de mine. De cate ori am vrut eu sa fac pasul asta nu a vrut el. Acum iar sufar ca naiba. Amandoi suntem constienti ca s-a terminat de tot. Suferinta persista.In sufletul meu mi-as dori sa vina iar dar ma lupt cu mine sa il dau naiba dk il voi mai vedea vreodata. Orice cale de comunicare am rupt c el si inclusiv cu prietenii lui dar am momente cand imi aduc aminte clipele frumoase si ma apuca disperarea, imi vine sa musc din telefon. Ma mai si implicase in familia lui, mai avea putin si ma facea sa ma atasez si de pisica lui, ma lua peste tot. Mai mult familia se purta foarte frumos. Dupa ce mi-a dat papucii tot el era suparat si pana acum cateva zile imi intreba prietenele cum ma simt, dk st bine, si alte porcarii din astea. Nu inteleg de ce. ori ii era mila ori are ceva la cap, ca eu nu m-am vaitat la el sa se impace cu mine. Oribil sa stii ca cineva nu te mai vrea, te simti legat de maini si de picioare. Nici nu mai stiu ce sa fac sa il uit mai repede. Cel mai oribil e ca noaptea visez numai prostii ca vine la mine sa ne impacam, ca suntem impreuna ...si cand ma trezesc sunt foarte agitata si imi vine sa ma dau cu capul de pereti. Mai nou el s-a dat la ceolega mea de facultate pe care o intreba de mine daca sunt bine si restul... e oribil. A fost primul si singurul din viata mea. Ce sa fac sa il uit mai repede dupa atatia ani?

Răspuns Câştigător
| siwel a răspuns:

Wow, imi pare rau.
Raspunsurile pe care ti le vei da tie insati la urmatoarele intrebari poate te vor ajuta sa vezi 'lumina de la capatul tunelului' :
1. Faptul ca a fost cu altele in paralel cu tine iti spune ca te-a iubit real sau s-a folosit de tine?
2. Merita sa te lasi torturata de amintiri cand ai toata viata inainte?
3. Vrei ca aceasta relatie sa iti domine toata viata de acum inainte?
4. Crezi ca cineva care te-a abandonat in trecut prezinta vreo garantie ca nu o va face din nou in viitor?
5. Faptul ca ati fost atat de apropiati, il face pe el mai serios sau mai neserios in lumina faptului ca te-a abandonat?
Un duhovnic serios si nu unul comercial, sau niste prieteni casatoriti a caror casatorie iti place te-ar ajuta mult sa treci cu bine prin aceasta durere.
Eu iti recomand sa citesti in perioada asta cele 4 Evanghelii. Acolo vei vedea cea mai frumoasa, tandra, puternica si fidela persoana care a trait pe pamant: Mantuitorul Hristos care te iubeste si e alaturi de tine prin ceea ce treci acum!

10 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Cui pe cui se scoate, se spune in popor.Cu alt baiat. Dar va fi geeeeu...Vai de sufletelul tau! Suferintele din dragoste sunt grele si de durata.

| Cory89 a răspuns:

E greu, dar cu timpul vei reusi sa il uiti (nu de tot, doar sentimentul de iubire pe care inca il mai ai pentru el). De uitat definitiv, nu ai cum daca zici ca el a fost primul si singurul de pana acum. Ceea ce trebuie sa faci ca sa il uiti mai repede, este sa iesi cat mai mult cu prietenii si cu prietenele tale la distractii, fara sa exagerezi cu anumite chestii (cred ca stii la ce ma refer). E greu sa te desparti de cineva dupa atata timp (am trecut si eu prin asta dupa 4 ani de relatie cu un baiat), dar gandeste-te ca altii au fost casatoriti multi multi ani, au divortat si totusi au luat viata de la capat.Asa cum au putut altii, poti si tu sa treci peste.La inceput va fi mai greu pana te vei obisnui cu gandul ca nu mai esti impreuna cu el, iar la momentul potrivit va aparea cineva in viata ta care sa te merite cu adevarat, sa te respecte si sa te iubeasca exact asa cum simti tu ca ai nevoie! Oricum, capul sus si mergi inainte! Daca mai ai nevoie de vreun sfat bun, iti las id meu intr-un mesaj privat happy

| CiRiNeL a răspuns:

Incearca sa iti gasesti tot timpul o ocupatie astfel incat sa nu ai timp sa te gandesti la el...si eu am terminat acum jumatate de an o relatie de 4 ani...prima luna mi-a fost foarte greu, apoi am inceput sa ies cu prietenii la plimbari, sucuri, cluburi, beri, si tot felul de activitati. cand nu aveam activitate dadeam multe telefoane la toata lumea sa vad ce face si sa ma ofer sa ii ajut in orice si am incercat sa invat si tot felul de chestii noi. dupa 2 luni si un pic eram ok. inca ma mai gandeam la ea dar nu mai sufeream. m-a cautat si ne-am impacat pentru 2 zile( tind sa cred ca si-a batut joc de mine) si iar mi-a dat viata peste cap. Cel putin inca o luna am suferi si am incercat la fel cele zise mai sus. Dupa 3 luni iar m-a cautat( asta s-a intamplat saptamana trecuta) insa acum a fost singura data cand am avut curajul si puterea sa ii zic: Eu nu mai exist pentru tine! Ti-am oferit totul si tu ai dat cu sutul. Acum suporta consecintele, te rog nu ma mai cauta! Nu ai idee cat de bine ma simt acum.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Nu il uiti, dar cu timpul il vei dispretui pentru ce ti-a facut. Oricum, nu te ambala prea tare, e doar primul. Vei mai avea dezamagiri in viata, asa sunt oamenii, asa sunt relatiile. Inceputurile sunt frumoase, apoi urmeaza o perioada mai grea.
Ocupa-ti timpul. Fa-ti ordine in toate. Nu lasa la indemana lucruri care iti amintesc de el. Iesi cu prietenii, bucura-te de vreme. Uita de relatii pentru o vreme, macar 2-3 luni. Nu incepe o relatie fiind ranita, pentru ca vei compara cu ce a fost si o vei strica. Nu vrei sa ranesti si tu pe cineva, nu? Nu-ti face griji, toti trecem prin asta si toti ne vindecam. E o problema de timp, dupa o vreme uitam si nu ne mai pasa, e ca orice rana. La varsta ta te vindeci repede. Stii ce e cel mai bine? Ca s-a terminat acum si nu mai tarziu. Deja te chinuiai de mult. Acorda-ti minimum de respect si nu accepta sa te trateze cineva asa, mai bine stai singura. Nu e nimic rau in asta happy E doar mai greu pana te obisnuiesti. Cand vei fi multumita cu viata ta ca femeie independenta, abia atunci vei putea fi fericita cu cineva care iti place cu adevarat. Sau daca preferi cealalta varianta, ai putea sa incepi sa experimentezi si sa te intalnesti cu alti baieti de pe acum, fara sa te implici mai tare, doar sa-ti traiesti adolescenta. Dar asa te vei complica mai mult, vei aduce poate suferinta si nu e felul cum ti-as recomanda sa treci peste problema ta. Nu sta cu gandul la el: ocupa-ti timpul cu ceva, e cald afara, ai grija de sanatate si de cum arati. Si inca ceva util, intalneste-te cu oameni in situatia ta, te vei simti mai putin singura.

| Barajag a răspuns:

De iertat il vei ierta, dar nu-l vei uita pentru ce ti-a facut si vei ajunge cu timpul sa-l dispretuiesti.Chiar daca v-ati impaca, el tot te va insela.Fi puternica si lasa-l ca nu te merita, sansa ta de a mai iubi este pe drum.Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cata, nu este un om cu care poti fi fericita. uitate si tu, mai mult ai suferit decat te-ai simtit bine.si suferinta nu e starea normala a omului care iubeste si este iubit. fericirea e starea normala a unui asemenea om.

| anad a răspuns:

Crezi ca vei avea puterea sa suporti astfel de tradari o viata?(spui ca pana acum te-a lasat de trei ori!) E clar ca trebuie sa intelegi ca un astfel de om iti va face, tie si copiilor, viata iad si ca nu meriti asa ceva! Aminteste-ti asta mereu si vei reusi cu timpul sa te linistesti.

| cristi202 a răspuns:

Nu e usor sa tii la cineva 5 ani si mai apoi sa il lasi deoparte, mai ale scind te-ai atasat si de familia lui. E vorba acum doar de dependenta. Oricum, umblind cu altele, nu a dat dovada ca te-a iubit cu adevarat, asa ca e mai bine asa. Frumos din partea ta ca ai reusit sa stai cu el 5 ani.
Doar timpul, marele vindecator, te va face sa il uiti. Va lua ceva timp sa dai emotiile strinse in 5 ani la o parte. Dar vei reusi. In primul rind, nu te izola. Izolarea nu face bine in situatia ta. Cauta sa fi cu prieteni, cu cunoscuti. Sau macar in familie. Vezi ce iti place sa faci cel mai mult. Ce te pasioneaza cel mai mult. Fa acel lucru. Doar lucrurile care te pasioneaza mult te vor ajuta sa il uiti pentru ca ele iti vor cere intreaga atentie, si asa vei mai uita, macar pentru un timp (la inceput). Cauta sa faci lucruri noi, sa experimentezi senzatii noi. Viata e un bancnet e parerea mea, mereu iti ofera prilejul sa experimentezi senzatii noi, sentimente noi. Trebuie doar sa cauti, sa stii sa cauti. Umple-ti viata. Pina acum a fost plina cu el, in urma lui a ramas un vid, si de aceea nu il poti uita. Si nu incerca sa te arunci in o alta relatie, la un moment dat poti fi ispitita sa o faci, insa o vei face din dependenta, pentru a fi cu cineva ca sa umpli acel gol lasat de el, nu o vei face neaparat din dragoste, si astfel de relatii nu tin in timp

| MariuZ a răspuns:

E clar ca nu te merita. Dar gandeste-te daca tu meriti sa treci prin suferinta asta... o sa-l uiti curand, cand te va cuceri urmatorul...

Elianna
| Elianna a răspuns:

Da, este mai dificil pana intri iar in "circuitul" oamenilor liberi. Sfatul meu este sa nu te grabesti si sa accepti orice si pe oricine.Cine ti-e sortit te asteapta!(Cu toate ca ceva experienta diferita nu ti-ar strica, daca ai fost cu un singur barbat in viata ta!). Cu uitatul ex-ului este cel mai greu.Va trebui sa inveti sa-ti cheltuiesti timpul altfel, fara el, cu alti prieteni/ne.Intareste-te si mergi mai departe ca nu esti nici prima nici ultima care pateste asa ceva! Curaj!