Cand o sa termini liceul si o sa fii majora te duci unde vrei tu sa muncesti
Cu o asemenea gandire nu ai cum sa o faci sa inteleaga cu binisorul.
Varianta eleganta si normala ar fi sa mearga la un psiholog, dar la tipologia de gandire pe care spui ca o are sigur nici nu va vrea sa auda de asa ceva.
In momentul in care vei deveni majora poti pleca de acasa cand si cum vrei, nu te poate tine cu forta in casa/curte - sechestrare de persoane, 112 - probleme mari pentru ea.
Nu poti face oricum mare lucru pana nu vei avea o stabilitate financiara.
Nu stiu cum te poti muta in Bucuresti, nu ai bani de chirie (de obicei se cere avans la chirie, comision pentru agentie, etc).
Chiar daca gasesti loc de munca in ziua 1, salariul il primesti abia luna viitoare, unde stai 1 luna?
Legat de mama ta, e simplu. Dupa ce ai o stabilitate financiara, pleci pur si simplu, de murit, nu va muri. Ii explici ca este pentru binele tau, din punct de vedere social, psihic (o iei razna in situatia in care imi spui ca esti) si daca iti vrea binele cu adevarat va trebui sa te lase sa pleci.
Ca o "aroganta" ai putea sa ii scoti din Dex definitia pentru "cu*va" si de cate ori ti se adreseaza asa sa o intrebi: fac ceva ce scrie in definitia asta?
Cheer up si nu face scandal inutil pana nu esti bazata din punct de vedere financiar si sigura ca te vei descurca singura, de la cati nervi, presiune sociala de tipul "ce zice lumea din sat" si conceptiile ei, sigur va refuza sa te ajute cu absolut orice in momentul in care iti vei "lua zborul".
Termina-ti liceul intai, cu note foarte mari si vei putea pleca la orice facultate din Bucuresti, avand medii sa intri la "buget", fara sa ai nevoie de ajutorul financiar la parintilor tai.
Fugitul de acasa nu este o solutie, dimpotriva va deveni o problema ca te vreo cauta cu politia toata tara.
Pai am verişoară la București în sectorul 1 şi vreau să merg la ea doar că trebuie să ajung până acolo
Dupa ce termini liceul, te duci frumos la facultate! Sa nu faci greseala sa ramai acolo. Parintii tai sunt mai comunisti asa, nu au o gandire sanatoasa si datorila lor poti sa dai rateuri in viata!
Dupa ce faci 18 ani, faci ce vrei tu si ce este bine pentru tine, nu ce vor parintii. Daca vrei mai multe sfaturi imi poti scrie in privat!
Daca nu cunoasteti cum era inainte de 1989 nu mai comentati.
Daca nu cunosti cum era in timpul comunismului, nu mai comenta.
Comentez pentru ca pana la 38 de ani nu am primit ordine, nu am muncit pentru altul sau pe bonuri de masa!