Foarte multi oameni fac copii pentru a avea cine le aduce o cana de apa la batranete.Tristut...
Pentru userul Cavaler001 care da pe afara de maturitate si ignora dupa un schimb de 2 replici pe cei care nu sunt de acord:
Am trecut deja de varsta prielnica pentru facut copii si am supravietuit just fine. Nici cine nu face copii nu are nevoie de respectul sau acordul altora, nu mai zic de sfaturi necerute despre ce inseamna fericirea sau etichete necerute.Eu nu m-am apucat sa iti tin morala despre ce sa faci in viata, prin urmare abtine-te.Maturitatea inseamna sa nu fluturi altora in fata alegerea ta personala cand vine vorba de un subiect atat de important precum copiii.
Iubesc copii și chiar de nu ar fi copilul meu copii sunt iubirea sincera iubirea pură iubirea inocentă copii iubesc incondiționată copii sunt un dar nu o povară nu un stres nu un necaz eu miași da inima pentru ori care copil de pe pământul ăsta Un om care urâște copii este "om" care nu știe sa iubească cu Adevărat da cu Adevărat.
Care credeți că este motivul principal pentru care oamenii fac copii? Din egoism: se gândesc că la bătrânețe trebuie să fie slugăriți și vor să fie cineva care să le dea un pahar cu apă și să îi șteargă sau spele știi tu unde (nu pot tasta cuvântul că nu îmi postează răspunsul).
Cei care aveți, ați avut vreodată vreo urmă de regret că l-ați adus pe lume? Nu am și nici nu voi avea vreodată.
Dar cei care nu aveți, ați regretat că nu l-ați făcut? Nu voi regreta niciodată faptul că n-am copii.
Considerați că un copil îngrădește considerabil viața unui adult? Clar, un adult cu copii își pierde libertatea de a face ce vrea dar și confortul de a putea face orice oricând (de exemplu de a pleca într-un concediu exotic timp de 2 săptămâni).
Cât contribuie societatea în luarea acestei decizii de a aduce pe lume un copil? Din păcate foarte mult, adică multe persoane nu-și doresc dar o fac la presiunea societății, văzând că vecinii sau cunoștințele / prietenii lor au și își zic că trebuie să fie în pas cu lumea.
Credeți că este 100% alegerea noastră ca viitori posibil părinți sau suntem oarecum împinși de la spate de către cei din jurul nostru? Cum am răspuns la întrebarea anterioară, e mai mult presiunea societății, sunt împinși la spate de către cei din jurul lor. În foarte rare situații e alegerea cuiva în proporție de 100%.
Cei care nu aveți copii și sunteți siguri în momentul de față că nu vă doriți, care sunt motivele principale pentru care nu-i doriți?
Principalul meu motiv e că sunt asexual și aromantic, îmi plac singurătatea și liniștea și nu pot să sufăr copiii (de orice vârstă, dar mai ales pe cei mai mici), efectiv nu suport să aud sau văd copii în preajma mea. Nu-mi place nimic la ei, dar cel mai tare urăsc faptul că sunt gălăgioși și energici, mult prea energici.
Dar mai urăsc și responsabilitățile, precum și faptul de a-mi pierde banii, timpul, energia creșterii unui plod într-o lume atât de rea, de imperfectă și care oricum ar aduce viitoarelor generații tot mai multă suferință. Deci ar fi timp, bani și resurse investite degeaba, iar eu am ce face cu timpul meu, fac lucruri cu adevărat productive pentru mine. Nu vreau să am nicio bătaie de cap de genul acesta. (Sunt băiat și am 23 de ani.)
Se vede că ai doar 23 ani și nu te ai copt la minte. Sper sa o faci până nu va fi prea târziu. După cum vezi mai sus unii cred că dacă n.au facut copii la timp cred că au supraviețuit..La fel vei supraviețui și tu. fara copii.
Motivul principal, zic eu, este sa se bucure si ei de frumusetea acestei vieti, mai ales cand te bucuri si tu alaturi de ei. Asa iti dai seama ca nu ai trait degeaba, ca un egoist in aceasta viata.
Urme de regret e posibil sa aiba cei care au copii bolnavi Ceilalti n-ar trebui.
Un copil ingradeste viata unui adult, dar in acelasi timp o face mai frumoasa. Trebuie sa vezi partea plina a paharului.
Nu ai treaba cu societatea. Faci copil pentru el, pentru tine, pentru familie. Poate suntem usor impinsi de la spate de parinti, pentru ca noi nu realizam ca in asta consta frumusetea vietii.
Cei care nu vor copii sunt niste egoisti, parerea mea!
Egoisti? Stai linistit ca suntem 8 miliarde pe planeta, are cine face copii.
Apa o poate aduce si curierul sau platesti si stai la un azil ok.
Degeaba fac altii copii, daca nu faci si tu. Daca nu poti macar infiezi unul si stii ca n-ai trait degeaba.
Unii ii fac sa traga pe carca lor (alocatii s. a.)
Daca viata ar fi dreapta fiecare familie normala, ar trebui sa aiba macar un copil.
Asa este expresia, nu se refera nimeni la cana de apa propriu zisa, iar daca nu ai auzit-o pana acum inseamna ca esti prea tanar. Cum spuneam, e trist daca pentru tine viata inseamna doar sa te inmultesti.Nu te mai obosi sa imi scrii in privat. O viata dreapta nu inseamna sa iti ordone cineva sa faci copii.Este o alegere personala care trebuie respectata si atat.
Cam mentalitate de roman de rand prost ..Deci tu trebuie sa faci un copil ca sa ai impresia ca nu ai trait degeaba? Vrei sa-ti zic eu de ce ai considera ca traiesti degeaba? Consideri asta pentru ca NICIODATA n-ai facut ceva interesant in viata asta, sa ai o cariera de succes, sa fi tu bun la ceva.Ca sa-ti dai seama ca idee cand intrebi un om care e cea mai mare realizare a lui in viata si el iti raspunde ca a facut copii asta e semn clar ca toata viata a fost un ratat. Poti sa-mi spui si mie de cand e o realizare sa faci ce face 90% din populatia planetei? E la fel cum mi-ai spune ca ai realizat ceva ca ai fost in stare sa-ti prajesti singur niste cartofi.Frumusetea vietii e sa fii fericit in primul rand cu tine, nu sa depinzi tu de ce zice mamica si taticu sau de ce parere au copii tai despre tine.Deci aia care nu vor copii sunt egoisti
, dar aia care ii vor sa nu sunt in stare sa-i creasca nu tot egoisti sunt ma? Ba cand va aud ma
, deci eu daca maine as hotari sa nu fac copii as fi egoist pentru ce? Ce sa zic mentalitate de roman prost care n-a realizat nimic in viata. Oamenii cu adevarat de succes nu considera realizari in a se freca si a se multiplica sau a se lega de cineva cu un **** de foaie.
Asa se intampla cand nu realizezi nimic in viata, nu ai o cariera de succes, nu ai ceva la care te pricepi, incepi sa crezi ca ai realizat ceva in viata daca te-ai casatorit sau daca te-ai inmultit.Trist rau pentru oamenii astia sa-i vezi cum pentru ei viata inseamna sa faca exact ce face si oaia sa se trezeasca sa o duci la pascut sa dea lapte sa se inmulteasca si sa doarma..aceasi mentalitate.
Ai putea sa inveti mai intai sa scrii si nici macar atunci nu ar trebui sa jignesti pe altii. Eu mi-am exprimat parerea. Nu te obosi tu sa o intelegi sa nu faci pe tine de atat ras Se vede ca nu ai inteles frumusetea vietii. Fa tu castele de bani si poate ajungi si presedinte ca ai toate "calitatile"
Am auzit expresia si nu ma refeream strict la apa
Gata? Inseamna ca tu esti mai tanara?
N-am spus ca pentru mine viata doar asta inseamna, dar ai inteles gresit tu. Nu ma obosisem. Doar iti atrageam atentia ca ma contrazici nefondat
Cat despre viata dreapta iar nu ai inteles la ce m-am referit cand a fost foarte limpede ce am spus. Poate ei sunt mai atenti
E clar ca n-ai copii.
Cine face copii n-are nevoie de acordul/respectul altora.
O sa-ti dai poate si tu seama cand vei mai creste (cand te vei maturiza
@cavaleruplmele dai block cand nu-ti convine ceva si vorbesti de maturitate .
Vad ca unii chiar sunt paraleli cu viata.
Cum sa spuna ca din egoism fac unii copii? Unii dintre noi poate nu mai apucam batranetea si chiar nu facem copii sa avem cine sa ne ingrjijeasca.
Altii (alta mai bine zis) crede ca sunt un subiect atat de important copiii, dar considera ca a supravietuit "just fine" daca a trecut de "varsta prielnica pentru facut copii". Toate se fac la timpul lor.Din pacate generatia actuala ii pune pe copii pe locul 2. Vor vedea ei mai tarziu, din pacate, ca nu conteaza banii si cariera in aceasta viata mai mult decat a petrece mai mult timp alaturi de copiii tai.
Nu te lua dupa gandirea defectuoasa a unora care-si exprima aici parerile nefondate.
Gandeste-te la tine daca iti plac, copiii, daca vrei sa te bucuri alaturi de ei de frumusetea acestei vieti..Decizia iti apartine
Cred ca unii nu ar trebui sa se inmulteasca, multi dintre cei care au raspuns aici de exemplu.
Un copil poate sa te transforme in bine, asta e un motiv, dar nu consider ca trebuie musai sa ai un copil, daca asa simti fa-l, nu vrei sa il faci, e ok!
Problema e discutabilă. Eu nu am avut niciodată niciun regret că am făcut un copil, nu a contribuit societatea cu nimic și nu mi-a îngăduit libertatea. Este posibil să nu am dreptate, dar rămân la părerea mea.
Din păcate traiul e greu în România pentru a creste un copil din cauza salariilor a inflației a scumpirilor fiecare sa facă cum crede mai bine...
petroneladiva882882 întreabă: