| Utilizatoare123 a întrebat:

Buna. Am cunoscut o fata pe un grup de socializare, voiam sa imi fac o amica. (sunt tot fata) Am iesit cu ea de vreo doua ori la un suc si pot spune ca nu as mai vrea sa tin legatura cu ea. E foarte diferita ca mentalitate si ma plictiseste ingrozitor. Nu pot sa ii dau block pentru ca e decenta fata si nu mi-a facut nimic. E doar nepotrivire de caracter. Cum as putea sa ii dau de inteles ca nu mai vreau sa iesim? Ea ma tot roaga, imi scrie.

15 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Ii spui adevarul, ca doresti sa faci lucruri un pic altfel, mai interesante in timpul tau.

| Freya1 a răspuns:

Ai doua variante, ori ii spui adevărul intr-un mod frumos, ori minți.

Prima varianta e sa ii spui ca nu prea sunteți pe aceias lungime de unda și nu prea crezi ca puteți rămâne prietene.
Iar a doua e sa o tot amâni mințind, pana nu te mai cheamă.

| CostinAlamariu a răspuns:

"Scuze, dar nu mai vreau să ieșim"
Dacă te întreabă de ce spui că nu sunteti compatibile sau pe aceeasi lungime de undă.

| anonim3247 a răspuns:

Nevasta are prietene cu care nu vrea să iasă dar ele sunt insistente.
Merg în mall, servesc o cafea și discută.
Durează 2 ore chestia asta.
Așa poți să faci și tu.

| anonim3247 a răspuns (pentru anonim3247):

Primește mesaj de la una - Ieșim la o cafea?
Ea spune că da.
Eu îi spun să nu stea mult.
Alea NU vor să merg și eu sau bărbații lor.

| gapb a răspuns:

Ii spui ca te-ai mutat in Spania si nu poti sa mai iesi laughing

| AdioTPU a răspuns:

Dă-i de înțeles într-un mod diplomat. Ai spune direct ar putea afecta-o. Spune-i de exemplu că ți-a părut bine s-o cunoști, e o fată ok, cu multe calități, că puteți rămâne cunoștințe bune dar în perioada asta ești aglomerata cu treburi și nu mai poți ieși cu ea, pe parcurs mai improvizezi tu.

| Elinelaaaa a răspuns:

Cel mai frumos lucru pe care ai putea sa il faci e sa fi sincera cu ea si sa ii spui exact ceea ce simti. Daca e suficient de matura o sa inteleaga happy

| Samson2023 a răspuns:

Probabil i-ai spus tu deja ce și cum. Dar ca idee, cel mai corect este sa ii spui adevărul dacă te duce capul pentru asta, dar fără supărare, din ceea ce ai scris este clar ca nu te duce și o sa zici ca am eu ceva si ca ma iau de tine aiurea și spun lucruri fără sa te cunosc. Uite care e ideea, sunt 2 chestiuni pe care trebuie sa le reții foarte bine:
1. Ești un om de calitate joasa, foarte joasa chiar și ai toate șansele din lume sa regresezi tot mai mult, iar motivul pentru care spun asta este simplu: ai întâlnit o persoana pe care rapid ai etichetat-o și o consideri sub nivelul tău, dar nu vrei sa faci un bine și sa o ajuți si pe ea sa crească daca tot te crezi tu o persoana mai puțin plictisitoare, ci vrei sa te delimitezi de ea. Asta e atitudine de om slab și fără caracter, care ghici ce. Va primi fix același tratament dar de la sexul opus care va sesiza acesta mentalitate și nu te va ierta, te va tine fix acolo unde îți este locul și nu ai de ce sa te superi ca același lucru îl faci tu fata de o persoana pe care o puteai ajuta sa crească, nu sa fugi de ea.
2. Caracterul slab se observa chiar și în modul în care pui problema, te întrebi cum sa spui o minciuna "ca să nu o doara". fetita, minciuna doare, adevărul nu doare! Trebuie sa te ducă în schimb capul sa spui adevărul intr-un mod politicos, dar sincer: "Bună X, știu ca îți dorești să te mai vezi cu mine și sa mai discutam dar te rog sa ma înțelegi ca eu îmi doresc sa socializez cu o persoana care are o personalitate mai captivantă, o fire mai distractivă. Te rog sa ma ierți dar din rușine ti-am zis va îmi place sa vorbim și am decis sa ne vedem și a doua oara. Iti doresc numai bine în viață". asa se discuta, nu cu vrăjeli penibile și care nu fac absolut niciun bine, persoana cealaltă simte ca e vrăjeală sau tot va realiza ulterior și tot o va afecta. Dacă ii spui adevărul, poate peste ani o sa te vezi cu ea și o sa te salute stiind ca ai fost sincera și nu ai incercat sa ii vinzi gogoși crezând ca se supăra.

Învață să fii sincera, dacă pe tine te supăra sa îți spună cineva adevărul atunci ai caracter slab și ar fi vazul sa iei masuri rapid discutând cu un psiholog ca să identifici traumele pe care le ai.

| Utilizatoare123 explică (pentru Samson2023):

Pai chiar nu ma cunosti. doar ai facut presupuneri. Nu poti cunoaste un om dintr un raspuns sau o intrebare pe care o pune pe TPU. E ilogic. laughing Si pentru ca oricat de mult ai dori sa fii sincer, oamenii mereu vor interpretata sau o vor lua un nume de rau. Eu mi-am facut toata viata dusmani pentru ca am fost sincera, dar asta e alta poveste.
Ostilitatea cu care ai scris aici e proiectata. Ai intalnit oameni care te au mintit si defulezi aici frustrari, citind incorect intrebari. pacat. Daca te vei maturiza, vei schimba tu singur asta, gandind obiectiv si formuland idei fara sa jignesti straini.
In alta ordine de idei, intrebarea mea era despre cum sa rezolv situatia, voiam o parere, chiar daca stiam ce am de facut, ca daca eram nesimtita, nu ma gandeam la asta si o lasam pe seen.
Am etichetat o? Inconstient o facem cu totii, in mod pozitiv sau negativ si daca negi, e ipocrizie. Dar aici intervine gandirea critica, pe care eu o folosesc in orice situatie, ulterior.
Nu am spus ca o consider sub nivelul meu - vezi? Presupuneri, frustrari subiective. Am zis ca nu ma regasesc in setul ei de idei/mentalitate. Daca un om isi traieste viata diferit, nu inseamna ca e superior sau inferior.
Sa fac un bine sa o schimb?! Asta propui tu? 1. Nu sunt psiholog si nici n as face pe psihologul dupa doua intalniri cu o straina, 2. Fata n a cerut ajutor, era impacata cu ea insasi. Deci ce ajutor?!
Scrii numai prostii. Ai citit si tu probabil doua carti de self help si te crezi rasarit.
Oamenii trebuie sa creasca pe cont propriu, in primul rand sa realizeze ca trebuie sa se dezvolte. Eu nu sunt mama ei, nu imi permit. Daca voia sfaturi practice puteam da desi nu eram in masura. Daca tu procedai asa, dimpotriva, inseamna ca suferi de sindromul salvatorului. Sau esti doar increzut.
Si a doua oara am iesit cu ea pentru ca mi am dorit din suflet sa gasim ceva in comun dar nu am gasit.
Tot ce ai facut tu a fost sa judeci jignitor si sa dai sfaturi necerute (mersul la psiholog) unei persoane necunoscute. Fix ce ai condamnat tu la mine. si nu exista. La felul in care ai scris aici, tine sa cred ca esti foarte nemultumit de viata ta.
Succes.

| Samson2023 a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Auzi mă fată, printr-o afirmație ca aceasta: "nu am spus ca o consider sub nivelul meu - vezi", nu faci decât sa confirmi ca fix asta crezi despre ea.
Sincer, tu ești cea plictisitoare, ai scris ditamai comentariu doar ca să te minți singura. Lasă fata aia în pace, poate are norocul sa dea peste niște oameni cu picioarele pe pământ, care sa n-o tragă în jos.

Cum se confirma? Ia explica.
Serios, ia niste lectii de logica, din citate de pe Facebook nu supravietuieste nimeni, sa stii.

| Samson2023 a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Nu stau sa explic pentru ca știi tu adevărul foarte bine și eu nu am nevoie de alte detalii, a fost suficient ce ai spus acolo.

Nu stai sa explici pentru ca nu are sens ce ai spus. laughing

| raspundtputpu a răspuns:

Ii spui ca ești ocupată și încet încet se prinde ea ca nu vrei