anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna! Am decis sa ma mut cu iubitul fara ca parintii mei sa stie. Proprietara este informata si a acceptat aceasta problema. Ar trebui sa-mi mai fac griji de cineva ca ar putea sa le dezvaluie adevarul? Noi stam la parter, ma gandesc ca nu prea o sa avem tangente cu vecinii. Sunt foarte stresata de chestia asta dar nu se putea altfel. Amandoi suntem la facultate si nu ne permitem sa platim doua chirii separate si parintii mei nu sunt de acord sa am iubit desi am deja 21 ani(sunt comunisti). Multumesc pentru eventualele raspunsuri iar cei rautaciosi sa se abtina.

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ai crescut repede de acum un an si jumatate. Uite aici un raspuns de-al tau ma vechi. Iubitul azi e maine nu mai e.
Parintii ii ai toata viata.
„Comunistii" ăia de parinti iti vor binele.
Dar e problema ta, esti majoră.
Mai usor cu minciunile.

„In 11 Ianuarie 2022 | AndreeaIoana3344 a răspuns (pentru AnemonaP):

Nu am fost, vreau sa merg dar momentan nu pot pentru că nu vreau sa afle parintii. Am 18 ani, astept pana plec la facultate in toamna, unde pot sa merg fara sa stie."

| Violleta2022 a răspuns:

Urat, extrem de urat sa vorbesti despre parintii tai numindu-i comunisti, asta arata cat de mult ii iubesti si-i respecti, ca sare-n ochi.
Ma rog, ii vei pretuii cand nu-i vei mai avea si vei intelege abia tunci, de ce se comprta cu tine acum, atat de strict.

In alta oridine de idei, daca esti majora, asa cum afirmi, poti sa faci ce vrei FARA consimtamantul parintilor. Dar sper sa ai bun simt, ca de vei ajunge rau cu iubitul asta, sa nu te intorci la parinti, acolo unde i-ai jignit.

| Violleta2022 a răspuns:

De fapt, cred ca ai doar 19 ani, odata ce pe alt topic mentionat in 2022 ca ai doar 18 ani, dar nah, astea sunt minciunile care te vor urmarii toata viata...ca ies singure la iveala, cand iti este lumea mai draga.

Deci parintii aia "comunisti" nu sunt chiar atat de rai pe cat minti tu si scrii aici, asta se vede acum, cand descoperimca ai mintit si in alte ocazii.

| dullcat a răspuns:

Cand esti adult ai curajul sa le spui parintilor adevarul, nu te ascunzi ca un copil/adolescent caruia ii este frica de reactie sau de consecinte. Aveti dreptul sa faceti ce doriti, la facultate deja majoritatea sunt pe cont propriu si stau in chirii.Nu e nimic scandalos sa te muti cu iubitul. Daca parintii tai nu-l accpta din diverse motive, e partea a doua.

| johnnny123 a răspuns:

Din moment ce ești majoră, poți să stai unde vrei fără să mai ai nevoie de acordul părinților.

Dar o să afli în curând că este o diferență între a fi major și a fi cu adevărat un adult responsabil.

Adulții responsabili se pot descurca pe cont propriu și nu au nevoie să-și mintă părinții.

| Yuoia a răspuns:

Stati la parter, toti vecinii trec pe la usa voastra. Chiar si daca aveti lift in bloc.
Proprietara nu are de ce se opune daca sunteti majori.
Chiria cine o plateste? Tu? Ai loc de munca? Sau o platesc "comunistii aia de parinti"? Ce inseamna pentru tine a fi comunist? A vrea binele copilului? Habar nu aveti pe ce lume traiti dar aruncati cu vorbe. Crezi ca e mai importanta o relatie pasagera decat relatia cu parintii? De aia gresiti voi mereu in viata. Ca nu sunteti sinceri cu parintii, nu va sfatuiti IN PRIMUL RAND cu ei. Ca mie ce-mi pasa daca tu faci acum un copil si "iubi" te abandoneaza? Ramai si fara scoala, si fara casa, si fara suportul parintilor. Treaba ta, alegerea ta.
Si daca eu ar fi trebuit sa ma abtin, ce fel de raspunsuri astepti? Ceva care sa confirme ca ai facut o alegere buna? Ceva pe care sa arunci vina atunci cand vei da gres?

| Sophieka a răspuns:

Ai 21 de ani, deci e dreptul tau sa ai pe cineva si sa te muti din casa parinteasca...Este penibil sa ii spui asa ceva proprietarului sau altor persoane dar in fine...Inca nu sunteti maturi.

Va trebui sa lasi parintii sa se linisteasca si abia apoi poti lua legatura cu ei... Daca doar tipa, vorbesc urat sau incearca sa iti impuna sa te intorci s-a.m.d, nu ai ce discuta cu ei pana nu se calmeaza.

Ar fi bine sa va gasiti si un job part time ca sa nu ajungeti la probleme financiare. Din ce bani platiti chiria, cheltuielile si mancarea?

| goguPatent a răspuns:

Ce treaba au parintii cu cine stai tu daca ai 21 ani?
Si vecinii aia ai tai, toti iti cunosc parintii sau de unde panica?

| luxlux2488 a răspuns:

Propietare isi ia banii, nu o intereseaza ca accepta parintii tai sau nu. Cine sa ii informeze, de unde ii stiu vecinii pe parintii tai?