| Narcysa a întrebat:

Am facut de curand 19 ani si mi-am inceput viata sexuala cu prietenul meu de 3 luni.Problema este ca au aflat si parintii mei intr-un mod foarte neplacut,citindu-mi conversatiile dintre mine si el pe Facebook, cand eu nu eram atenta.S-au suparat extrem de tare si nu ma lasa sa mai fim impreuna.Ce pot sa fac sa le explic? Credeti ca e ceva gresit ca am facut asta acum? Multumesc.

Răspuns Câştigător
| Iunix a răspuns:

Tu ar trebui să fi supărată pe părinții tăi, nu ei pe tine. Părinții tăi NU ar fi trebuit să-ți citească mesajele, și poate te superi dar asta e o nesimțire din partea lor, ți-au încălcat intimitatea. În fine, ai peste 18 ani deci din nou nu văd de ce sunt supărați, ești majoră. Altele își încep viața sexuală și de la 14 ani, la tine la 19 ani e mai mult decât normal. Bănuiesc că stai cu părinții tăi, asta e cam nasol, dacă ai fi stat singură nici nu mai trebuia să-ți pese de părerea lor.

Ce poți să faci să le explici... spune-le că ești majoră, ai peste 18 ani, e complet normal ca la vârsta ta să-ți începi viața sexuală, nu mai ești un copil. Bănuiesc că ei nu ar fi vrut să faci nimic până la căsătorie. În plus, dacă te-ai protejat și nu ai rămas însărcinată, ar fi un motiv în plus să nu mai fie supărați, până la urmă ei ți-au greșit ție ( citindu-ți mesajele ).

Răspuns Apreciat de Editori
| Holiday a răspuns:

Nu ai prea multe de explicat. Trebuie sa inteleaga ca ai 19 ani, la varsta asta sexul e absolut normal si ca nu ai de ce te rusina. Pana la urma e o varsta mai mult decat rezonabila. In plus fa-i sa inteleaga ca esti majora si ca raspunzi de deciziile tale.
Asta cu "sa fim impreuna" nu depinde decat de tine si de iubitul tau. In mod normal la varsta asta nu exista "nu ma lasa parintii sa... orice" ci doar "sunt prea comoda sa imi iau viata in propriile maini si sa infrunt greutatile". Practic ei nu-ti pot interzice ceva ci doar iti pot face niste greutati, si numai de tine depinde daca esti pregatita sa le accepti sau esti inca un copil.
Fii sigura ca daca esti ferma pe pozitie mai devreme sau mai tarziu accepta situatia, indiferent de ce e vorba. Daca nu esti ferma o sa stea sa se uite ce faci si ce nu faci pana o sa te exaspereze.
Hai sa fim seriosi..."am 19 ani, am facut sex"...in afara de niste unii, ca sa zic asa, care sunt lupi moralisti, sau le place sa se dea rotunzi, nimeni nu considera asta vreo problema.

7 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Daca tu nu regreti, atunci nu e nimic gresit. E cam aiurea cum s-a zis si mai jos, ei te intretin, deci nu poti sa le arunci in fata sau sa refuzi cu indarjire sa faci ceva. Dar pana la urma e decizia ta si ei trebuie sa ti-o respecte, mai ales daca baiatul e super ok, te respecta si va iubiti. Mai lasa-i, probabil e doar socul ca nu se asteptau inca la asta, cu timpul poate se vor obisnui cu ideea si nu-ti vor mai impune sa te desparti de el.

| relian a răspuns:

Aia e ca se pare nu pra poti lua tu nici o decizie, indif citi ani ai, pentru ca se pare esti intretinuta de parinti.Normal ca parintii daca ar fi uni din astia deschisi nu ar trebuie sa zica nimic, ai 19 ani ai nevoi fiziologice etc,deci nu vad sa fie ceva aiurea, dar na sunt si aprinti din astia mai nu stiu autoritari de parca ei n-au facut sex sau nu stiu nau iubit niciodata, habar nu am, dar poate cas parinti de aia gen indoctirnati religios si aia da nu ai voie decat dupa ce mariti laughing si cum esti la mina, lor nu pra poti tu sa faci figuri, cum zic unia pe aici esti majora faci ce vrei.ai 19 ani n-are ceti face.Da n-are ceti face dar te pot da afara din casa, du-te sa te tina ala laughing Tu nu ai gresit e normal sa ai un iubit doar ca parintii tai is genul ala de oameni cum am zis.Sau dac anus religiosi or fi din astia care voteaza cu psd laughing an de an deci care nu mai gandesc lasa pe altii sa gandeasca in locul lor, si cum acum au si ei o fata is bucurosi ca poat sa gandeasca ei pentru tine laughing cam asta vor ei ca tu sa nu gandesti un fel de mostenitoare sa le fii laughing nu ai ce sa le explici, pentru ca ei nu gandesc.Ei daca cred ca te intretine gata esti ca si un lucru trebuie sa faci ce zic ei ca asa e bine, adica sa votezi an de an psd laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vorbeste cu ei si spune-le ca este secolul 21 acum, lumea numai face sex doar in noaptea nuntii.

| NAT0 a răspuns:

Esti majora si faci ce vr tu.
sau le zici ca nu ei o fac cu el, nu ei o sa stea impreuna cu el.
in fine aaa, atat timp cat stai la ei in casa te conformezi si aaa desigur te vezi cu el fara stirea lor.

| Iuuuulianaaaaa a răspuns:

Ar trebui să încerci să le explici că îl iubești...

| Murariu_Larisa_1994 a răspuns:

Nu. Esti majora. Iti poti lua propriile decizii. Parerea mea e ca ar trebui sa vorbești cu ei si sa le explici.