| roxiii88 a întrebat:

Buna, am nevoie de ajutorul vostru. In curand voi fi domnisoara de onoare la o nunta unde voi merge singura. Sunt destul de apropriata de mireasa si ma intreb care ar fi suma de bani mai adecvată pe care ar trebui sa o dau ca dar.
Multumesc

4 răspunsuri:
| besche a răspuns:

Intre 500 si 1000 e onorabil, zic eu, tinand cont ca esti singura.(de ce singura?)
De obicei, o familie care nu e inrudita apropiat cu vreunul dintre miri, dă 1000 de lei in plic

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De obicei asta se reglează așa.
În funcție de mărimea nunții, numărul invitaților, localul ales, poți aprecia cât a costat organizarea, meniul plus celelalte de persoană.
Darul tău trebuie să acopere această sumă.
Apoi, de obicei, cei ce sunt invitați întâi la dar sunt cele mai apropiate rude, părinții, frații. Aceștia ca să dea exemplu vor oferi sume mai mari, să zicem maximum 1000 de lei. Apoi va veni rândul dtale. Dacă darul este făcut public cu strigare, este nepoliticos și șocant dacă rudele cele mai apropiate au oferit să zicem maxim 1000 de lei, dta să oferi 1500. Asta ar putea fi considerată o modalitate indirectă de a-i jicni pe aceștia. Așa că în continuare, te poți orienta la fața locului, ceva între 500 și 1000 de lei.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

500, maxim 600 ar fi foarte ok, daca esti tanara si fara castiguri considerabile.
Cam asa se merge, unii dau si 400 de persoana.

| Alinvel a răspuns:

Cel mai relevand cred ca ar trebui sa iei in considerare costul meniului, iar suma minima pe care ar trebui sa o lasi este meniul x 2 + cat consideri tu ca vrei sa mai lasi in functie de gradul de rudenie / prietenie.