| Nextone a întrebat:

Am nevoie de putina sustinere si va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.O sa incerc sa fiu cat mai concisa.
Am fost 2 ani cu un baiat,aveam acelasi cerc de prieteni ieseam mereu toti, dar nu il iubeam cum as fi vrut.M-am angajat, am intalnit un barabat de 30 de ani, eu am 21.Ne-am indragostit, am renuntat la tot deoarece cercul meu de prietenei m-a exclus odata ce m-am despartit de baiatul cu care am stat 2 ani.Acum sunt cu acest barbat de 4 luni, doar ca au intervenit chestii.Eu sunt mai timida,nu imi place sa ma cert si prefer sa tac in timp ce altii ma calca in picioare,iar lui nu-i place asta mereu imi reprosaza ca sunt prea retrasa,ca nu ma implic pe cat ar vrea el,desi m-am schimbat foarte mult de cand sunt cu el, sunt mai sociabila, mai deschisa.Mie nu mi se pare usor ca dupa ce ai stat 2 ani cu aceeasi oameni,deodata sa cunosti alta lume, alti oamnei, alte preocupari.Imi place viata lui,se ocupa de voluntariat,se implica,il iubesc foarte mult,dar nu ma simt bine in pielea mea,nu pot fi deschisa.El mereu imi zice"Esi foarte inteligenta,dar nu te stii folosi de asta, n-ai un pic de tupeu."Cum as putea sa las deoparte gandurile negativa, sa imi pot sustine un punct de vedere? Nu vreau sa il pierd. sad

Răspuns Câştigător
| adeluna a răspuns:

El vede in tine potentialul pe care tu inca nu il vezi. Nu e neaparat un merit al lui, e o chestiune care vine cu timpul, si in plus e mult mai usor sa evaluam tot ce e in jurul nostru decat pe noi insine.
Nu pleca de la premisa gresita. Nu pleca de la ideea ca relatia voastra e ca un job cu o fisa a postului fixa, cu cerinte pe care fie le indeplinesti, fie zbori. Orice relatie e o calatorie prin care ajungem atat la o destinatie comuna, cand putem spunem" noi, ca cuplu, am crescut impreuna si ne-am adaptat unul altuia" cat si spre o destinatie individuala : eu pesronal ce am invatat din experienta de a fi cu celalalt.
E clar ca el te apreciaza si respecata. Probabil nu esti inca obisnuita cu asta, nu esti obisnuita sa te identifici cu ceea ce vede el in tine si te temi sa nu-i dezamagesti asteptarile. Doar ca vezi tu, probabil nici nu sunt asteptari adevarate. Nu e ca si cum el e cu tine pentru ca la un momentdat spera ca vei fi femeia puternica si realizata pe care o cauta. Te vede si te cunoaste asa cum esti acum, si te place deja, te-a ales deja, i-ai indeplinit deja criteriile asa cum esti tu.
Voluntariatul exerseaza abilitatile de a concentra asupra altor oameni, de a vedea dincolo de posibilele dificultati provizorii, si de a vrea sa.i sustii in realizarea potentialului lor, spre a deveni un "eu" cat se poate de realizat si implinit. El are exercitiul asta. Lasa-l sa-ti fie aproape, sa te sustina in auto-descoperirea ta, dar nu uita ca face asta pentru ca iti vrea binele si pentru ca vede ca procesul tau de formare si autodefinire nu s-a incheiat inca, si nu pentru ca nu e multumit de tine si vrea sa te imbunatateasca.
Tu, draga mea, esti deja de ajuns. Esti deja suficient de buna, frumoasa, inteligenta, deschisa, curajoasa, etc. Il meriti deja, daca asta ti-era dilema. Lasa-te deschisa experientelor de viata si accepta-le potentialul de invatare si crestere. Life long learning- nu ne oprim niciodata din invatat. Tu la 21 de ani esti deja minunata asa cum esti. Tu la 30 de ani vei fi o femeie fabuloasa!
So relax and enjoy the ride!

| Nextone explică (pentru adeluna):

Iti multumesc mult pentru raspuns, aveam nevoie! O sa comunic mai mult cu el, sa vad si parerea lui despre mine, despre situatie.Eu cred ca inca,nu sunt formata ca personalitate si intr-adevar cum ai zis si tu el ma ajuta foarte mult sa am mai multa incredere in mine,cu fiecare situatie oricat de neinsemnata din viata de zi cu zi, dar folositoare pe viitor.Dar vreau sa aud, din gura lui ce mi-ai zis si tu si anume, ma place pe mine asa cum sunt in momentul de fata, doar ca vrea sa ma ajute spre binele meu in viata? sau spera ca intr-o zi sa ma formeze ca un "ideal de femeie pentru el"?

2 răspunsuri:
| bitzu07 a răspuns:

Ar trebui sa ii explici ca asta e firea ta si nu se poate schimba in doar cateva saptamani...parerea mea este ca nu ar trebui sa te schimbi pentru ca el sa te iubeasca... daca te iubeste, te accepta asa cum esti. happy