Bună!
Părinții lui au o gravă problemă de perspectivă - ca să nu mă exprim mai urât. E clar că pentru ei au contat mai mult banii decât beneficiile aduse de școală și de acumularea de informație. Trist - pentru ei. Prietenul tău trebuie să înțeleagă că școala este importantă pentru el și nu trebuie să renunțe la ea - mai bine să ai mai puțini bani în perioada asta, dar să înveți și să ajungi să ai venituri mult mai mari ("Ai carte, ai parte"). Dacă nu merge cu vorba bună, presupun că prietenul tău nu are decât să se impună în fața lor (mai ales a mamei, care crede că știe foarte multe despre viață fără să știe mai nimic - altfel nu-mi explic cum poți da asemenea sfaturi, mai ales din postura de mamă). Pe lângă asta, e important pentru el să-și facă ordine în priorități, cum ai spus și tu: pe primul loc școala, terminarea studiilor, mai apoi job-urile și grijile legate de bani, pentru că influența venită din partea familiei sale este, părerea mea, extrem de proastă - o părere obiectivă, totodată, privind lucrurile din exterior, fără să fiu de partea cuiva sau implicat emoțional.
Partea proasta e ca atunci cand incearca sa se impuna apare violenta. Si nu e ok nici asa.
Imi pare rau pentru el, asa parinti nu am vazut, cum ba ca parinte sa ii iei bani copilului tau care sunt munciti, vorbeste cu el si spune-i ca orice s-ar intampla inclusiv daca se ajunge le violenta sa nu renunte la scoala ar fi pacat sa nu se mai duca are potential si poate ajunge mare in viitor spune-i sa nu renunte la scoala, de multe ori se spune ca parintii au dreptate dar in cazul asta nu e asa!
Asta ii si spun. El s-a cam saturat si a spus ca, cu asa parinti numai are rost. Dar da, eu voi insista si il voi incuraja, normal ca clachezi cand vezi ca parintii doar te folosesc si nu te incurajeaza sa iti urmezi visul.Multumesc!
În locu lui, mi-aș lua pc-ul și mi l-aș băga în camera mea și nici musca să nu intre în ea în afară de mine. Câți ani are?
În orice caz, e viața lui. Poate să-i ofere mamei lui o parte din bani, dar nu pe toți, că sunt ai lui.