| Hellen94 a întrebat:

Am nevoie de un sfat din partea voastra,mama mea imi tot spune ca prietenul meu e corcitura,adica imi reproseaza ca maicasa e tiganca si ca el este sarac si ca un an de zile am fost numai nefericita,ca alte fete au iubiti cu masina, situatie bani si daca m-as marita cu el n-as avea ce sa mananc cu un salariu de 5 mil pe luna,sora mea a vrut sa fuga cu un tigan care chiar arata a tigan,in schimb prietenul meu are tenul alb, nu seamana a tigan. Mereu imi reproseaza ca e vina mea de la inceput trebuia sa il las de cand am aflat despre familia lui.Imi spune ca ambele ei fete au aspiratii la tigani si ca e un blestem pe capul ei.In schimb tata nu e chiar asa impotriva mea, a certat-o cand a aflat ca eu m-am certat cu prietenul.Ce sa fac? Daca nu ma despart de el oricum mama o va face.Ce ma sfatuiti sa fac?

Răspuns Câştigător
| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Alegerea partenerului de viaţă este o decizie personală, de aceea tu eşti prima care trebuie să cântăreşti bine lucrurile pentru a te convinge că vrei să-ţi trăieşti viaţa alături de acea persoană. Este bine să ţii cont şi de părerea părinţilor având în vedere că au mai multă experienţă în acest sens. Depinde însă de ceea ce-ţi spun ei. Sincer să fiu, felul cum descrii reacţia mamei tale mă face să cred că e marcată de prejudecăţi faţă de romi. Prejudecăţile întotdeauna întunecă gândirea oamenilor şi nu m-i se pare corect să facem din deosebirele dintre noi probleme. Aici poţi citi despre câteva principii sănătoase care te pot ajuta în această privinţă: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102008093
Cele bune!

11 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Nu-ţi fă probleme pentru mama ta ci pentru înţelegerea pe care o ai alături de acest băiat, dacă există acea preţuire prin care să îţi respecte demnitatea, prin care să aibă răbdare, prin care să ştie să detensioneze o situaţie, să gestioneze o problemă de comunicare. Contează apoi foarte mult valorile comune, principiile şi credinţele comune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ai peste 18 ani este alegera ta, viata ta, problema ta, inpunete in fata ei sau ignoro...sau pleaca de acasa, este clar ca ea nu intelege ce inseamna dragostea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu conteaza ca este sarac. Conteaza ca nu esti fericita cu el (recunosti). Mai gindeste-te la asta. Ce te tine linga el daca nu esti fericita?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cati ani ai?

| Braunion a răspuns:

Daca tot aveti o afinitate deosebita pentru rromi, trageti si voi la tigani cu bani, vile si BMW-uri. Barem faceti ceva rolling on the floor

| BlueViP a răspuns:

Este decizia ta, dar trebuie sa ai ratiune. Nu poti fi muritoare de foame

| Galatz a răspuns:

Nu prea stiu ce sa zic pentru ca este prea penibil acest lucru.

| IrinaRebeca222 a răspuns:

Deci, sfatul meu personal straight face si eu am fost pusa exact in aceeasi situatie. Am avut prieten tigan dar care nu arata a tigan, pana ce am aflat de familia lui parintii mei au fost de acord, insa dupa ce au aflat si ei mi-au zis sa o termin cu el, si ma tot certam cu ei pentru el, apoi mi-au interzis. Am vrut sa plec de acasa pentru el, cu a mei ni ma mai înțelegeam deloc, etc. Apoi dupa cateva luni si-a aratat de fapt adevarata față, si etnia lui jegoasa. O sa regret toata viata ca nu mi-am ascultat parintii, ca pana la urma tot la ei ma intorc. Eu te sfătuiesc sa te desparți de el cat mai repede desi știu ca iti e greu pentru ca la fel imi era si mie, dar tiganii tot țigani sunt. Da, exista si exceptii dar alea-s rari. Asculta-ti părinții ca nu cred ca iti vor raul si cu siguranță vei găsi ceva mult mai bun. Bafta, te pup.

| Andreiii45 a răspuns:

Mai gandeste-te si dupa ce ai luat decizia fa ce-ti spune inima.

| Andreiii45 a răspuns:

Mai gindeste-te si dupa ce ai luat decizia fa ce-ti spune inima.

| frumusika2004 a răspuns:

Pai in legatura cu asta nu am ce sa spun, poti vorbi cu mama ta si bate-o la cap pana intelege ca pe el iubesti!