Sa le spui adevarul inainte sa regreti minciuna.
Faptul ca ei ti-au cerut sa nu te inhaitezi cu un tigan, a fost cu buna stiinta si cu motive temeinice, fiiindca tiganii au mai multe neveste si cand se plictisesc de ele ori le bat, ori le vand altor tigani sau pe piata de prostitutie, ca sa le faca bani.
Stiu ca la anisorii astia nu intelegi acest lucru, dar parintii tai stiu acest lucru foarte bine, de aceea ti-au pus conditia asta, sa te fereasca de ceva atat de oribil.
Ce te face sa-ti minti parintii, unicii oameni care te iubesc cu adevarat si care isi rup oasele, pentru ca tu sa ai detoate?
Draga doamnă Violeta, țin sa îți adresez acest comentariu deoarece am văzut aberațiile pe care dumneavoastră le faceți la adresa "țiganilor", oamenilor de etnie roma mai pe scurt.
Este foarte îngrijorător să aud că aveți o atitudine generalizată față de aceasta etnie, necunoscând toată populația de romi pentru a putea spune ca au mai multe neveste și ca sunt violenții sau ca fac lucruri neortodoxe. Sunt românca 100%, sunt studenta la psihologie și am ca vecini niște "țigani", am prieteni "țigani" si vorbesc din proprie experiența si nu din auzite, ca ei sunt niște oameni de nota 10, au ei putine clase dar sunt foarte îngrijiti și foarte educați, când am avut o problema mereu au sărit in ajutor și am văzut de-a lungul anilor ca nu toți sunt la fel ca la televizor și ca și ei sunt oameni, își iubesc nevestele și pentru ei averea este familia, cum s-ar zice "totul pana la familie". Nu generalizez ca toți sunt la fel ca si vecini/prietenii mei, dar nu va da nimeni dreptul sa aruncați cu noroi in alte etnii doar pentru ca sunt văzute ca inferioare sau pentru faptul ca au o reputație mai urâta. După cum știi, niciun grup de oameni nu poate fi redus la un stereotip. Nu toți țiganii sunt la fel, la fel cum nu toți membrii oricărei alte comunități sunt la fel. Romanii care se ocupa cu prostituția sau cei care dau in cap sau fura, nu ii mai vezi? Fata nu trebuie sa aibă încredere nici in roman sau "țigan", nici in oricare alta naționalitate/etnie, încrederea se câștiga in ani buni. Ar trebui totuși sa le spună părinților de el caci minciuna nu ajuta cu nimic și chiar ar trebui sa îl prezinte familiei pentru a înlătura orice suspiciune si pentru a vedea dacă chiar este ce îi trebuie. Însă revenind la comentariul dumneavoastră, nu e frumos sa acuzați o etnie de violenta, sunt mulți bărbați care dau in femei, chiar și in copilași și nu sunt toți de etnie roma, sunt mulți bărbați care au mai multe iubite si nu sunt de etnie roma, deci nu mai generalizați. Generalizările și prejudecățile nu fac decât să creeze diviziuni și să alimenteze conflicte.
Este important să încercati să va deschideți mintea și să înțelegeți că fiecare individ este unic și nu poate fi etichetat în funcție de apartenența sa la un anumit grup etnic. Ar trebui să ne străduim să privim oamenii pentru ceea ce sunt în mod individual, nu pentru ceea ce presupunem că sunt în funcție de apartenența lor etnică, nu toți țiganii sunt așa cum ii vedeți la televizor sau așa cum au impresia unii oameni ca sunt!
Înțeleg că poate ați avut experiențe personale care v-au făcut să simțiți aceste emoții, însă este important să nu aruncați vina sau stereotipurile asupra unei întregi comunități. Deschiderea către înțelegerea și empatia față de ceilalți va aduce mai multă armonie și înțelegere.
Sper că mesajul meu va fi primit cu deschidere și că veii reflecta la ceea ce am împărtășit cu tine și îmi pare rău dacă v-am deranjat! O zi frumoasa!
Acelasi lucru as putea sa-l spun si despre aberatiile tale de mai sus!
Sper ca vei reflecta si vei intelege ca fiecare om are dreptul sa-si spuna propriile pareri/opinii, liber si clar, fara sa vina un limitat la minte, care bate campii aiurea, cu subiecte pe care nu le intelege dar incearca sa dea el lectii altora.
Tu esti prea micut sa intelegi ce vor parintii fetei si de ce sunt impotriva unei relatii mixte cu tigani, dar eu am destula experinta de viata, stiu si sunt in totalitate de acord cu parintii fetei.
Mă mir ca administratorii nu îți dau report pentru acest comentariu rasist. Nu știu câți ani ai, dar probabil ești cea mai veselă babă după TPU.
La cate aberatii scrii pe aici sub anonimat, probabil este un batranel singur si virgin, cu frica sa nu te recunoasca nimeni, chiar si asa "asuns" cum esti.
Buna.Din pacate, daca le-ai ascuns adevarul nu iti va fi deloc mai usor cand va trebui sa va intalniti toti, sa-l introduci parintilor, ba va fi chiar mai rau.Nimic nu e mai rau decat o surpriza neplacuta.Intelept este sa le spui direct ca nu este roman si ca au prejudecati aiurea pe care baiatul le va elimina in timp, demonstrand contrariul a ce stiu ei, asta, desigur, daca parintii doresc sa-i acorde aceasta sansa.
Nu vreau sa îți stric paradisul, dar la 14 ani iubirea e un sentiment abstract,nu prea ai de unde ști cu ce se mănâncă și ai putea ajunge foarte ușor în ipostaza de a fi abuzata "din iubire".
Pentru că na,el fiind mai mare,sigur e trecut puțin prin niste situații și te poți trezi cu o surpriză de zile mari,cum ar fi o sarcina nedorita, pentru că da,el te poate amăgi in fel și fel și de la gulu gulu la sex făcut fără cap,e doar un pas.
Nu te oprește nimeni sa fii cu un băiat,până la urmă e oarecum normal sa ai și relație la vârsta asta(că totul cam devine o normalitate daca e sa mă întrebi),dar macar fi deschisă cu părinții tăi.
De bine de rău, daca vei fi pusă în fel și fel de situații macar sa știe ai tai ce și cum, pentru că dacă nu știu, nu cred că le va placea sa știe ce surpriză îi poate aștepta.
Asa că mare mare grija la astfel de relații!
Când vei fi mai mare, poți face ce vrei tu, dar acum, mai ales până la un 17-18 ani când vei înțelege mai bine lucrurile, ar fi bine sa nu îți dai părinții la o parte pentru iubire, că vei regreta enorm.
Bafta!
Dacă am reținut eu bine, tu ai doar 14 ani. Ce poți să știi tu despre dragoste, și ce discernământ crezi că poți avea la vârsta asta? Ai făcut o mare greșeală că ți-ai mințit părinții, pe de altă parte poate nici ei n-au știut să construiască cu tine o relație bazată pe comunicare. Dar înainte să continui, răspunde-mi tu la o întrebare - actualul este același despre care ziceai lunile trecute că stă prea mult pe jocuri și nu te bagă în seamă?
Sunt de acord ca inima ta merge la acest băiat. Sunt de acord ca uneori oamenii pot fi complicați. Dar nu sunt de acord sa iti minți parintii. Sa știi ca parintii sunt mai importanți decat orce altceva pe aceasta lume. Cum te iubesc ei nu te va iubi nimeni. Spune-le adevarul chiar dacă e greu. Cautati o soluție impreuna. Eu îți recomand să folosești prezervativul, vezi ca băieții ăștia nu te feresc de sarcina. La ei fetele raman insarcinate de la 12-14 ani. Se căsătoresc la 14 ani. Nu te juca, încă ești copil. Știu ce vorbesc. Cunosc cazuri multe in care își lasă femeile sa se prostitueze. Totul începe de la un sincer: hai du-te și cu el ca e fratele meu, e cel mai bin prieten al meu. Când îți spune tatăl tău sa stai cuminte o face pentru ca știe bine despre ce e vorba. Ai încredere în parintii tai. Vorbește cu ei. Spune-le ca vrei sa le spui adevărul și că nu știi ce sa faci. O sa inteleaga. Voi fetele uneori va lăsați purtate de vise și povesti de adormit copii. Tatăl tău este om matur.
Iti meriti soarta, si se va inrautati. Ale dracu de ciori cum reusesc ei sa fraiereasca mucoasele care nu stiu pe ce lume traiesc