Bună, ai zis ca zilnic ai palpitatii si fluturasi in stomac, fluturi sau fluturasi in stomac îi ai la figurat cand esti indragostită nicidecum cand esti nervoasa panicata stresata agitată, ai confundat lucrurile, ce varsta ai? Iar problemele cu familia ta nu le poate rezolva nimeni de pe TPU, trebuie tu sa ti le rezolvi, tu stii motivul pentru care parintii tai sunt nemultumiti de tine, si tu ai o vină gresesti si tu față de ei daca mereu apar tensiuni scandaluri deciteori va vedeti sau ei te sună, poate parintii tai sunt bolnavi si au nevoie de consult de specialitate, te ai gîndit sa i duci la medic? Spui ca numai esti adolescenta si ca nu locuiesti in casa lor, atunci ce au cu tine de ce apar astfel de discutii intre voi? Cu ce te amenință? Fa le plingere la politie daca ei te ameninta si politia va rezolva aceasta situatie.
Nu e atâta de usor când vine vorba de familie
Ce varsta ai?
Ajutorul il poti obtie numai de la familia ta, DUPA ce discuti cu ei, fiindca ei sunt singyuri care pot rezolva aceasta probelma si iti pot elimina stresul, dar pana nu deschiz gura sa vorbesti cu ei, nu s eva rezolva nimic.
Buna.Ar trebui sa oferi mai multe detalii despre situatia ta.Dar ma indoiesc ca poti face ceva, mai ales daca esti adolescent/a.De obicei problemele sunt acolo adanc inradacinate si nu le poti rezolva, indiferent cat de mult te zbati.Stiu ca probabil nu asta ti-ai dorit sa auzi, dar asta e necesar sa auzi.Nu e ok sa absorbi problemele din familie, ci sa observi cauza si sa cauti pe viitor sa nu ajungi in acelasi cerc vicios.
Nu mai sunt adolescenta de mult timp. Problemele mele nu mai sunt de adolescenți, asta e cel mai dureros.
Ma confrunt cu o familie toxica din toate punctele de vedere. De mic copil am fost expusă certurilor și scandalurilor in casa din motive mici. Eu fiind o fire foarte sensibilă m-au marcat f mult. O casa unde nu exista sarbatoare și nu îți poți impune punctul de vedere, dar totuși o casa care ți- oferit suport material.
Toată Copilăria mea am fost un copil care nu a ieșit din cuvântul lor. Am fost la școala, am fost la facultate, am ieșit rar in oraș si nu am făcut probleme. M-am angajat dula terminarea studiilor si nu am stat sa îmi dea ei. Nu am vrut sa suporte cheltuielile mele si mi-a plăcut mereu sa muncesc. Cu toate acestea mi s-a reproșat de când eram copil tot ceea ce primeam. Inclusiv bani de chirie, bani de școala si faptul ca si-au sacrificat viețile sa ma crească.
Îmi place sa las loc de buna ziua si sa ma inteleg bine cu toată lumea. Când merg acasă îmi văd de treaba mea chiar dacă nu mai suport scandaluri. Ultima data m-au luat la scandal dintr ub motiv care nici nu exista
Nu am mai suportat si le-am spus ca eu nu mai pot sa stau in scandal. Și ca voi pleca a doua zi( eu locuind in alt oraș in care lucrez). De cand an plecat sub zilnic acasă si zilnic sunt luata la jigniri si amenințări. Motivele sunt atât de mici încât nici nu ma obosesc sa le scriu. Poate as putea sa dau detalii in privat. Ideea este ca eu nu mai pot sa fiu in largul meu acasă după atâtea jigniri si scandaluri. Am atacuri de panica si sunt mereu obosita si neliniștită. Cu frica mereu sa ma uit la telefon ca nu cumva sa ma fi sunat si sa nu fi răspuns. Îmi bate inima ib continuu si la munca si cand ma întorc de la munca. Nu știu dacă ma înțelege cineva pentru ca in 2-3 mesaje aici nu se poate intrlege povestea. Dar as vrea sa ma ajutați cu un sfat, voi oameni trecuți prin viața si poate având aceleași stări ca si mine. Cum treceti peste persoanele toxice fin viața voastra? Atunci ca d acestea sunt chisr familia
Și eu am făcut ca și tine la tot rahatul și m-am îmbolnăvi de inima.Nu mai face asta ca va fi târziu când vei vrea sa nu mai pui la suflet și din câte spui prin comentarii nici nu vei avea pe cineva lângă tine când vei fi bolnava.
Dacă tot nu locuiești cu ei blocheaza-le numărul sau nu le răspunde.Fa o activitate, fa-ti o prietena ce sa se mute cu tine sa nu te mai simți singura, sa ai cu cine împărți o vorba când ești stresata ca ajuta mult.
În caz contrar încearcă un psiholog.
Ca sa intelegi sfaturile mele, iti spun ca vin de la o persoana care si-a facut singur drumul in viata, de la varsta de 16 ani.
Trebuie sa intelegi ca tu trebuie sa ai viata ta, asa cum vrei tu, nu cum vor parintii tai. Cu ce te pot ameninta? Ca te dezmostenesc? Nu este legal.
Tu nu accesa la legatura cu parintii, decat daca aceasta este buna si doar in masura cat nu-ti face rau.
Daca te jignesc prin telefon, de ce trebuie sa le raspunzi? Blocheaza-i ca pe orice strain. Un parinte, care te-ar iubi, nu ar face asa ceva.
Formeaza-ti un mic cerc de prieteni, realizeaza o legatura cu o persoana care te intelege (de ce nu un iubit), ca este foarte greu si rau in acelasi timp sa iti duci viata intr-o carapace.
Daca te ameninta, poti face plangere, asa cum spunea cineva. Nu au dreptul, chiar daca-ti sunt parinti, sa te ameninte. Fiind persoana majora, nu au ce sa caute in viata ta fara sa le dai voie.
In incheiere, decat cu asemenea parinti, mai bine FARA. Gandeste pozitiv: tu te poti descurca in viata si fara "suportul" jignitor al parintilor.
Daca vrei niste sfaturi concrete, mai ales referitor a amenintari, dar nu numai, scrie-mi in privat.
Stresclincomplex, e eficient și nu este dăunător.
Daca ai identificat sursa stresului și problemelor tale, elimin-o cat mai repede, nu are rost sa te îndopi cu pastile doar pentru a "trăi" într-un anume mediu. Suntem creați pentru a trai în echilibru fizic și psihic fara niciun fel de ajutor din exterior, așa că, elimina sursa.
Cum sa elimin sursa dacă aceasta este chiar familia? E foarte greu. nu msi pot crede-ma.
Nu stau cu familia mea. Însă sunt niște persoane foarte toxice care îmi fac rău și prin telefon. Amenintandu-ma. Eu sunt o fire foarte sensibilă, care pune la suflet și ma gândesc la ce va urma, făcându-mi și mai mult rău. Incerc sa nu ma mai gândesc, ocupându-mi ziua liberă cu alte lucruri. Dar când ajung acasă de la munca, sunt neliniștită. Chiar și la munca sunt intr-un stres și neliniște continua din cauza a ceea ce se întâmpla acasă cu familia.
Pai ce s-a întâmplat.cu familia ta? Vrei sa vorbește desprea asa te deranjeză ca te intreb asta?
Am scris puțin in comentarii. Uita te acolo te rog
Blocheaza-i pe toti daca sunt atit de nemernici incit sa te ameninte prin telefon. Rupe legatura complet. Asa treci peste persoanele toxice, rupi legatura cu ele.
Am să-ți spun sincer am să-ți răspund sincer cu Adevărat mieste greu mieste dificil să-ți răspund intr-un singur cuvânt tot ce ai pe umeri tăi si problema pe care o ai este prea mult pentru mine ma depășește căci este ceva personal și numai tu ai putea lua decizia cea Adevărată și corectă cu Adevărat iarta ma imi cer scuze față de tine străine ca nu-ti pot oferi un sfat un raspuns care să-ți poată fi de folos cu Adevărat săte poate ajuta cu Adevărat răspunsul la întrebarea ta si problemea ta doar tu o poți cu Adevărat da cu Adevărat so poți rezolva și o poți găsi soluția Adevărată
Ma amenință ca se omoară. Ca i-am îmbolnăvit. Dar eu nu fac nimic. Ii sun zilnic, ma duc la munca. Vin acasă ii sun. Ei îmi fac scandal din orice motiv. Îmi striga despre orice prietena sau prieten pe care îl am. Nu le convine sa ies cu nimeni. Având in vedere ca am peste 24 de ani. Nu mai pot… va rog sa ma ajutați cu un sfat din suflet
Ma rog zilnic la bunul Dumnezeu sa îmi dea liniște și sănătate. Dar nu mai vine din păcate.