| AlinabBalan a întrebat:

Buna, am o intrebare avand in vedere ca bulentinul si certificatul sunt la parintii mei si nu au vrut sa mi-l faca de 3luni bulentinul de 18 acum va trebui sa fac si certificatul si bulentinul. Stiti cumva daca ma duc si in loc de copie ii arat poze clare de pe telefon cu bulentinul meu vechi ca sa mi-l faca pe ala nou? Si cam cat ar costa?

Răspuns Câştigător
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Parintii tai nu au drept sa iti retina CI-ul, ala e actul tau personal. In plus dupa 18 ani nu mai au dreptul sa-ti pastreze certificatul de nastere daca doresti sa-l ai in posesia ta. Daca nu rezolvi cu vorba buna cu ei apeleaza la politie, sigur exista parghii legale ca sa iti inapoieze actele personale.
In cel mai rau caz mergi la evidenta populatiei sa iti scoti o adeverinta de identitate provizorie, cu ea mergi la starea civila din locul unde te-ai nascut si soliciti un nou certificat de nastere. Dupa aia mergi din nou la evidenta populatiei si iti scoti un nou CI de plastic dar trebuie ca cineva sa te ia in spatiu altminteri primesti tot o CI provizorie de hartie valabila un an cu care nu poti parasi Romania.

0 răspunsuri: