| Anon1m086543 a întrebat:

Am o întrebare puțin mai ciudata dar vreau sa îmi răspundeți, nu vreau sa fac eu asta sau ceva, dar m-am contrazis cu cineva pe subietul asta. Dacă un minor se sin ucide, părinții intra la pușcărie? Sa zicem ca nu este pus de cineva. Așa vrea el. Și dacă ăsta are o iubita/iubit ăla e tras la răspundere sau ceva?

6 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

Parinti, iubit/iubita sau orice alta persoana pot avea diverse probleme legale doar daca se constata ca l-au supus unor abuzuri sau presiuni fizice, psihice sau de alta natura, care l-au determinat in vreun fel sau altul sa se sinucida. In rest, nu exista raspundere penala.
Si bineinteles, daca iubitul/iubita il paraseste de exemplu si ala se sinucide, evident nu implica nici un fel de raspundere penala. Ca doar n-o sa stai cu unu/una de teama ca se sinucide si ai putea avea probleme. Ar fi absurd.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa speram ca intrebarea ta nu a fost pusa cu scopul de a te razbuna pe cineva sau de a verifica daca ai face rau cuiva. Nimeni si nimic nu merita sa iti pierzi viata. Sunt si momente nasoale in viata insa norocul ti se poate schimba intr-o secunda si viata ta poate deveni de la proasta la foarte buna. happy
In caz ca este doar o intrebare, nu ar avea nimeni de ce sa raspunda penal pentru asa ceva happy

| munteanuionvictor a răspuns (pentru anonim_4396):

Viața poate oferi oricând o surpriză plăcută.

| ShamelessQboy a răspuns:

Sigur nu, dacă este vorba de sinucidere!
Si dc ar face asta, de ce s-ar sinucide?
Nici cel mai prost din curtea școlii nu s-ar sinucide asa, ai vreo problema? Hai sa o ndiscutam!
Doar cel care s-ar sinucide ar avea de pierdut... in rest pentru ceilalți viata merge inainte până acolo unde ti-a fost scris!

| Djsjuajsjsj a răspuns:

Cum spune si Holiday, in urma unei anchete se constata daca fam./parintii se fac sau nu raspunzatori de diverse abuzuri exercitate asupra minorului.Depinde.Situatia poate impune si o expertiza psihologica asupra tutorilor minorului decedat.Totul tine de gasirea dovezilor, in cazul existentei acestora.

| AlyRafaello a răspuns:

Pot fi parintii audiati cred, dar nu intra la puscarie