| Andrada_Grama_1999 a întrebat:

Sunt impreuna cu cineva de aproape 5 ani (necasatoriti). Avem 2 fetite si mi-am dat seama ca ma trateaza ca pe o servitoare si nu mai imi da atentie, nici nu mai stiu cand mi-a spus ultima data ca ma iubeste. Toate rudele mele ma sfatuiesc sa imi iau fetele si sa plec la parintii mei. I-am spus de multe ori sa se schimbe, dar se schimba doar temporar. Sa plec sau nu?

Răspuns Câştigător
| al0o0o0 a răspuns:

O intrebare simpla cu un raspuns complex.
Ei bine, in legatura cu schimbarea, nu trebuie niciodata sa incerci sa schimbi o persoana sau si mai rau, sa ii impui asta. Daca se schimba temporar asa cum zici tu cel mai probabil e doar o fațada ca sa te simti tu bine. O persoana se schimba daca te iubeste.
Aici trebuie sa te gandesti foarte mult si bine la fetitele tale. Daca pleci vor avea de suferit. Oricum, o astfel de relatie nu se arunca asa dintr-o data la gunoi. Vorbeste cu prietenul tau si incercati sa va rezolvati problemele. Spune-i clar ce te deranjeaza si ce intentii ai.
Cat despre comportamentul lui, nu-l lasa sa te mai trateze asa. Nu-i mai sta la picioare. Un vers dintr-o melodie de-a lui Adele spune „Genunchii mei erau prea moi sa-ti stau in brate fara sa-ti cad la picioare". Nu despre asta e iubirea, n-o lasa sa te orbeasca si sa ajungi sclava lui. Nu meriti asta, fii o femeie puternica si arata-i cine esti.
Oricum, toata treaba si decizia trebuie gandite bine pentru a nu lasa regrete mai tarziu.

| Andrada_Grama_1999 explică (pentru al0o0o0):

Fetitele sunt destul de mici una de 2 ani si una de 6 luni nu prea ar stii ele acum pana acum i-am dat multe sanse si degeaba se schimba doar o vreme ma gandeam ca daca fac pasul sa plec sa il fac acum nu cand fetitele o sa fie mai mari o sa inteleaga si o sa sufere

| al0o0o0 a răspuns (pentru Andrada_Grama_1999):

Inteleg ce vrei tu sa spui, dar sa cresti fara tata este greu la orice varsta. Comunicarea e cheia. Degeaba ii dai sanse daca nu vorbesti cu el pe acest subiect si incercati sa rezolvati.

| Andrada_Grama_1999 explică (pentru al0o0o0):

I-am spus de multe ori am discutat cu el era atent parea ca a inteles si se schimba o saptamana doua si apoi iar de la inceput...De comunicare din partea lui nu ma astept pentru ca nu ma baga in seama doar cand are nevoie de exemplu haine sau cartofi prăjiți

| al0o0o0 a răspuns (pentru Andrada_Grama_1999):

Atunci chiar e de rau.Parerea mea e ca nu te merita absolut deloc si ca ar fi bine sa incerci sa te indepartezi...asta nu e iubire

24 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Pleaca

| Adry05 a răspuns:

E destul de clar că ești nefericită în relație, deci eu zic să da, măcar să-l speri ca să vadă că nu sunt doar cuvinte când îi zici că ești nefericită, poate-l trezești la realitate

| romeo78 a răspuns:

Ești în cea mai proastă situație ppsibilă în care ai intrat de bună voie și nesilită de nimeni.
A accepta a face un copil fără a fi căsătoriți, era acceptabil.
A nu avea grijă și a rămâne gravidă a doua oară se cheamă inconștiență.
Ceea ce vrei să faci, dacă nu ai servici, se cheamă nebunie.
El, oricând va putea cere custodia copiilor dacă nu ai un venit și nu poți dovedi că ai un venit lunar stabil.
De asemenea, 2 copii, la părinții tăi, nu văd să nu iasă scandal, certuri, acuze.
Trebuie să cauți un cabinet de planificare familială și să mergeți împreună, încercând să detensionați situația.
Oricum, vă va fi aproape imposibil cu 2 copii să reușiți să vă refaceți viața!

| Andrada_Grama_1999 explică (pentru romeo78):

Daca eu ma duc acasa o sa am alocatiile fetelor stimulentul de insertie pensie alimentara pentru ca fetele sunt pe numele lui si o sa imi las fetele in grija mamei si o sa ma duc la munca plus ca daca o sa am nevoie de bani sau de ceva are cine sa ma ajute plus ca el nu imi poate lua fetele pentru canu are conditii

| romeo78 a răspuns (pentru Andrada_Grama_1999):

Ai avut "un război" cu părinții tăi, cu mai bine de 5 ani în urmă! Ei sunt, acum de acord cu plecarea ta de la el? Oare nu vei da din lac în puț? Gândește-te bine la ce vrei să faci, dar mai ales, caută un centru social unde ați putea locui alături de copii.

| Andrada_Grama_1999 explică (pentru romeo78):

Nu se pune problema de centrul social ma duc la parintii mei au zis ca oricand e usa deschisa... Da sunt de acord si chiar s-ar bucura

| romeo78 a răspuns (pentru Andrada_Grama_1999):

Doamne ajută! Succes!

| sabin89 a răspuns:

Din păcate, o soluţie satisfăcătoare e greu de găsit la situaţia de care spui. Toate sunt cu fundul în sus în societatea de azi. Începând cu felul în care se stabileşte o relaţie, apoi graba cu care se face un copil sau doi ş.a.m.d. Mai demut mai existau nişte repere în calea spre căsătorie; sau spre formarea unei uniuni între un el şi o ea. Ce repere mai sunt acum în secolul vitezei? Relaţii virtuale, jocuri pe calculator, smartphone-uri de ultimă generaţie, achiziţionarea unui bmw, a unui audi sau a unui mercedes... În goana asta şi în stresul ăsta ce şanse mai sunt să se stabilească nişte relaţii statornice, de iubire şi respect între cei doi? Cam mici. Nu spun că e imposibil, dar vreau numai să zic. Concret, ca răspuns la întrebarea ta, aş zice să mai stai puţin, să nu iei o hptărâre în pripă, sub impulsul unei anumite impresii. Mai dă o şansă relaţiei. Dacă nu şi nu, atunci pleci. Mult mai bine ar fi însă ca relaţia să înceapă să funcţioneze. Poate şi din partea ta s-ar cere nişte schimbări, să încerci să fii mai atrăgătoare în ochii lui. Zic şi eu, poate. Merită să încerci.

| Andrada_Grama_1999 explică (pentru sabin89):

Am incercat de multe ori sa salvez relatia si tot timpul i-am spus sa se schimbe ca nu mai e ca la inceput dar in zadar se schimba doar de fatada putin timp pana ma calmam eu apoi revenea

| relian a răspuns:

La ce ai mai facut si 2 copii daca vrei sa pleci? Hai faceai 1 vorba aia poate nu stiai, nu ai avut timp sa-l vezi, dar dupa primul copil ar fi trebuie sa stii cum sta treaba.
Daca pleci cine crezi ca o sa te ia cu 2 copiii? Indiferetn cat de bine ai arata sa gasesti un barbat sa te tina cam greu, mai ales in ro, dar si oriunde greu gasesti alt barbat.
Uite daca aveai doara un copil te luam eu laughing dar cu 2 nu ma bag, desi n-ar fi rau nici cu 2 daca stau si ma gandes bine, nu mai trebuie sa facem noi altii laughing
Doar ca va trebuie sa muncesti si tu

| Legion7X a răspuns:

Este ușor să pleci. Poate situația nu este așa gravă și te răzgândești, nu știu ce să zic depinde de tine.
Faptul că nu ți-a zis te iubesc, nu cred că însemnă că nu te iubește.

| Mopmop a răspuns:

Foarte complexa situatia insa nu prea multe informatii. Ce intelegi tu prin "ma trateaza ca pe o servitoare"? Daca faci menaj si gatesti in casa o faci pentru copii tai si pentru voi! Ar trebui sa ii dai si lui anumite sarcini in gospodarie. Rudele tale. e foarte usor sa dai sfaturi de pe margine. A venit vreo ruda sa zica: uite Andra, adu te rog copii la mine un week -end si mergi cu partenerul tau 2 zile la munte sa va relaxati? Nu cred. Trebuie cumva sa va recastigati intimitatea de cuplu. Daca stii si crezi ca este un om bun lupta pentru relatia ta! Comunica cu el ceea ce ne-ai impartasit noua si nu te uita la ce spun altii! La finalul zilei tot cu el te pui in pat...
PS: nu pot spune ca e un real ajutor sau sfat ceea ce am zis insa poti gandi ca o alternativa.
Multa bafta iti doresc!

| tzionut a răspuns:

Drama prea putine detalii pentru un raspuns pertinent.
Cat castigati fiecare?
Cum va petreceti timpul liber?
Cat timp munceste (doar serviciu) fiecare?
Unde locuiti? Cu chirie sau fara?

| Andrada_Grama_1999 explică (pentru tzionut):

Eu nu castig deloc stau acasa cu fetele sunt mici timpul liber pe care il are el cand e acasa e sa se uite la film sa manance samanta sa nu bage pe nimeni in seama si eu sa fac de toate in casa nici nu se pune problema de iesit in parc cu fetele. Fara chirie la casa lui pot sa zic mostenire de familie

| tzionut a răspuns (pentru Andrada_Grama_1999):

Nu ai specificat cat munceste pe zi? Si nici cat de stresanta e munca lui. Nu iau apararea nimanui dar l-ai intrebat cum se simte cand a ajuns acasa? E posibil ca televizorul sa fie modalitatea lui de relaxare, dupa o zi epuizanta. Sunt constient ca nu iti e usor, mai ales cu doi copii (eu am doar unul si imi compatimesc nevasta), dar in loc sa ii stresezi propune-i solutii alternative de relaxare in care sa participati cu totii, in loc de a iesi doar el in parc cu copii, mergeti impreuna.
Te inteleg ca vrei sa ai parte de liniste din cand in cand, dar nu o sa ai parte decat daca discuti cu el, si il rogi sa te ajute in loc sa ii reprosezi. E posibil sa creada ca deoarece el aduce toti banii in casa, e suficient ceea ce face pentru familie. Dar daca nu discutati si nu trageti amandoi in aceeasi directie, relatia se va destrama.

| Robertandrei4858 a răspuns:

Inseamna ca s-a racit relatia sau pentru el a aparut altcineva. Cel mai bine este sa alegi separarea, daca nu e destul de matur sa te pretuiasca cand te are, nu inteleg cu ar putea fi un exemplu bun pentru acei copilasi. Nu are sens sa iti bati joc de sufletul tau, nu trebuie sa fi servitorul nimanui.

| mdc98 a răspuns:

Unii barbati nu fac diferenta dintre servitoare si iubita/sotie.
Pacat, pentru ca asa se vor trezi singuri.
Pe buna dreptate au reactionat asa rudele tale.

| CyanidexSun a răspuns:

Te foloseste draga mea. Pleaca si refa-ti viata. Ce zic barbatii astia pe aici ca nu te ia nimeni ca nu stiu ce asta e in folosul lor. Te ia draga stai linistita.
Daca nu te iubeste acum cand esti tanara si nu se comporta si nu te-a cerut ce crezi ca o face mai tarziu? Ai 21 de ani. Poti sa faci ce vrei. Nu merita. Oricum tu ai grija de copii, de casa, de mancare deci te descurci singura pentru ce muncesti pentru un fraier care nici macar nu e sotul tau. Dar ce tu nu trebuie sa fii fericita? Multumita? E destul ca ai copii de tanara, viata trece, barbatii mai vin dar anii inapoi nu. Pleci. Si nu vii inapoi decat cu inel. Si sa faca si el treaba in casa. Ia uite domnule el isi traieste viata si te-a gasit pe tine servitoare. E mai usor sa mergi la serviciu decat sa ai grija de casa si copii.
Da-mi mesaj daca vrei sa vorbim