anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună. Am o întrebare.
Voi ați renunța la o prietenie de 5 ani de zile pentru o relație care e doar de 1 an jumate?
Și în acești 5 ani, ați fost prietene la bine și la greu și atunci când ați avut o problema, ați fost una lângă alta și dintr-o data ai o relație și renunți la prietena ta de 5 ani?

44 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Țin să te anunț că eu nu sunt invidioasa pe ea, nu am de ce. Și eu am relație de 2 ani jumate. Și cât timp a fost iubitul meu acasă, am petrecut și cu ea timp și cu el. Doar când am fost plecată în concediu nu am stat. Nu sunt invidioasa pe ea pentru că nu am de ce.
Eu dacă ea o primit flori nu m-am dus la iubitul meu sa ii spun că uite ea o primit și eu nu și alte lucruri.
Pe mine mă deranjează faptul că ea când are nevoie de mine, mă caută, când nu nu. Și dacă nu face nimic, și o chem la mine, îmi răspunde pe un ton sec de parcă ar fi obligată. Dar eu de fiecare am fost lângă ea când avea de suferit sau mai știu eu ce. Ea când e fericită, nu mai știe să caute omul. Și am pățit-o de foarte multe ori dar pentru aia am zis că e ok. Și eu am relația dinaintea ei și cât eram cu iubitul meu, mereu o chemam la mine, mereu ii acordam aceeași atenție ca și până să nu am relație. Pentru mine nu este o concurență, cine se căsătorește sau cine se logodeste prima. Pentru că fiecare când va veni momentul.
Eu nu știu dacă e o relație toxică între noi 2 dar știu că orice am vorbit cu ea și cum era înainte și cum e acum.
Eu am înțeles că relația fiecare e importantă dar asta nu înseamnă că atunci când dai de bine, te îndepărtezi de persoanele pe care le țineai lângă tine.
Normal că și eu dacă m-aș căsători, as pleca normal dar asta nu înseamnă că nu aș mai ține legătura.
La mine nu este cazul deocamdată.
Nu înțeleg de ce toată lumea mă judecă pe mine. De ce? Ca sunt o fire mai diferită față de alții?
Am zis și o mai repet, eu nu sunt genul de persoană care sa am o mie de prieteni și să fie falși. Una singură îmi ajunge, da am cunoștințe, am colega de apartament dar prietenă bună doar una singură. Pe mine acest lucru mă afectează, când am eu nevoie de ajutor să zic așa, nu e lângă mine nimeni. Dar eu am fost de fiecare dată când a avut nevoie.
Eu nu sunt invidioasa pe ea că este fericită, dar de fiecare data când am discutat o problemă de a mea, mereu revenea la ea, eu nu apucam să vorbesc.
Eu am pus doar această întrebare doar pentru a vedea ce înseamnă pentru unii o prietenie adevărată și dacă e normal.
Lucrurile astea deja sunt vechi și am învățat să nu mai zic nimic către ea dacă mă deranjează sau mă doare faptul că nu mai vrea să iasă cu mine. Știu să o evit și până la urmă, tot eu am de câștigat. Nu ea.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396

Am discutat cu ea demult aceste lucruri, mi-a arătat și demonstrat cu adevărat ce sunt pentru ea și atunci am decis să nu mai fiu atât de apropiată de ea.
Vorbesc cu ea, da nu mai mult de cât trebuie. Lucrurile ce le-am povestit acum, sunt deja vechi dar am vrut să văd din perspectiva altor persoane.
Da într-adevăr prieteniile vin și pleacă, nu stau în loc pentru mine sau pentru alte persoane.

anonim_4396

Chiar nu o invidiez și ceea ce am zis aici, aceste lucruri îi le-am spus și eu în față

anonim_4396

Nu știu, poate pentru că așa îmi este felul. Știu că uneori trebuie să fiu mai tare, dar alteori nu sunt.
Poate pun prea mult suflet în orice și de aceea.
De când ma știu, nu am avut prietene bune. Sau cel puțin am crezut că am avut dar pana mi-a demonstrat că nu e așa. Într-adevăr eram copii de 15 ani, și am zis ca mna asa e la vârsta aia când o zi stai cu una și în alta zi stau cu alta.
Dar acum am crezut că asta înseamnă o prietenie adevărată dar din păcate, e aceeași situație la fel ca și atunci când aveam 15 ani.

anonim_4396

De luna viitoare o să mă mut cu prietenul meu doar sa se întoarcă și atunci nu voi mai avea de suferit că ea nu mă caută, pentru că, cum ea își face viața asa îmi voi face și eu.
Da din păcate nu cred că se mai termină cu COVID-19 că deja am obosit să mai tot aud...

| Emma30555 a răspuns (pentru anonim_4396):

E nepoliticoasa cu tine. Nu este ok când ești cu ei sa vorbească doar cu el, pot fii și ei oameni educați și sa facă discuții în trei. De fapt cred ca nu sunt prea educați. Nu se poate ca mereu sa alergi la prieteni când te simți singur apoi tu sa nu fii alături de ei când poate și ei se simt singuri. In plus se lauda prea mult, nu e sincera, vrea sa para perfecta, are niște frustrări. Dar e urat sa fii egoist, sa nu fii alături de cei ce te ajuta doar când ai tu nevoie

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci e timpul sa rupi prietenia cu persoana asta, e ca un catelus speriat in preajma ta si nesigura pe ea, te trage in jos tot mai mult. Nu am stiut situatia cand am zis ca nu merita sa pierzi o prietenie pentru o relatie, dar in cazul asta ar cam trebui sa-ti vezi de viata, persoana aia e extrem de toxica.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Am crezut că poate îi sunt ceea mai bună prietenă dar din păcate nu. Chiar văzusem o postare când îi spunea iubitului ca el e cel mai bun prieten. Nu sunt invidioasa, poate asa voi fii și eu. Deși nu cred, pentru că mă cunosc pe mine și știu cum sunt de fapt.
Poate ea asa știe că atunci când ai iubit sa fii doar cu el non-stop și sa uiți de cei care și fost alături de ea. Poate asta e căsătoria în sine.

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Acum intrebarea vine, de ce iti pasa atat de mult de zice/face aia? Tu ai viata ta, traieste-o, las-o sa-si bage unghiile in gat pana nu mai poate, la finalul zilei cand pui capul pe perna majoritatea persoanelor nu mai exista in gandurile noastre, si asa viata e scurta si e pacat sa te impotmolesti cu oamenii care nu fac altceva decat sa te traga inapoi.

| Freya1 a răspuns:

Nu ai de ce sa renunți la o prietena ca si fata, sau la un prieten ca si baiat.In fond nu are cu ce sa iti încurce acea prietenie relația, decat daca esti bi.
Asa ca eu nu prea vad de ce sa renunți.