| vivi_5803 a întrebat:

Am o prietena care are un tata foarte morocanos, chiar daca si ea si mama ei se straduiesc sa-i intre in voie, el tot gaseste ceva ce nu-i convine.In fiecare seara sunt certuri, iar ea sufera enorm. Ce ati sfatui-o in aceasta situatie?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Calul batran greu se mai invata cu hamul, dar se mai spune si ca orice invat isi are si dezvatul.
E foarte greu de dat un sfat atunci cand nu cunosti direct situatia, dar o sfatuiesc sa incerce o apropiere de tata, sa-i arate, prin vorbe si comportare ca il iubeste, sa nu-i dea replici necorespunzatoare si nici ocazii de cearta, etc, deci sa se comporte ca o fiica iubitoare. Nu cred ca acest om este chiar atat de rau incat sa nu bage in seama un comportament bun si iubitor si sa continue cu certurile. Ii doresc succes prietenei tale si numai bine tuturor!

6 răspunsuri:
| thealchemist a răspuns:

Spune-i sa-l convinga sa se duca la un psiholog. daca intreaba cum, cred ca ar trebui sa incerce sa ii explice tatalui ei cit de mult sufera din cauza lui, si sunt convins ca o sa o asculte.

| geocu a răspuns:

Sa-l vada mai rar cai mai bine pentru toata lumea

| Liviu a răspuns:

Cam asa e tatal meu e morocanos.
Vrea sa se faca la fel ca el
Are multe fite multe toane
Gaseste motiv de scandal din orce
Insa eu eram pe pasu de a pleca de acasahappy am abandonat scoala
A vazut si el ia explicat si mama ca eu fug de acasa daca nu se termina cu chestiile astea'
Eu pe atunci aveam 17 ani eram minor insa acum ca nu mai sunt minor
Nu mai am probleme i-a venit mintea la cap
Ma lasa in bani mei vorbim ca de la tata fiu insa Certuri nu mai sunt ca inainte
Spune-i prietenei tale sa vorbeasca cu mama ei intre 4 ochii
sai explice ca acel barbat va ramane singur'
Daca nu devine violent se poate baga divortz
-.- Orcum decat sa sufere saracele femei. mai bine divortzul Sper doar sa nu se ajunga acolo

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Dacă e mică (sub 16 ani) nu are ce să facă şi bine-ar fi nici să nu încerce să facă ceva. E treaba adulţilor nu a copiilor. Şi, câtă vreme ăla o întreţine nici nu are vreun drept să-şi dea cu părerea.
Dacă e mai mărişoară, să discute ea serios cu taică-su.
Depinde, sunt fete de 13 ani care au o relaţie mai bună cu tatăl lor decât fătuci la 17-18.
Oricum, când şi dacă va aborda subiectul cu taică-su, să fie extrem de calmă. Dacă el începe să ţipe, să-l aştepte să termine propoziţia şi apoi să continue de unde a rămas... şi tot aşa.
Totuşi, depinde şi de la ce face scandal. În o treime din cazuri, soţii au dreptate chiar dacă fiica şi soţia suferă dar de obicei tendinţa de victimizare a femeilor face să fie irelevant ce zice bietul om, chiar dacă zice bine.
Depinde foarte mult.
Dă-ne detalii mai multe, aşa nu ne putem da cu părerea necunoscând practic nimic din esenţa problemei!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai pur si simplu sa divorteze mama ei de tata, pentru ca nu merita sa traiesti asa. Fratilor ganditi-va...numai o viata aveti nu v-o irositi pe toti fraierii.

| alexa_4370 a răspuns:

Eu zic sa vorbeasca cu el, mai ales daca e si mai mare... eu ma inteleg d o mie d ori mai bine cu taikmiu decat cu maikmea. dar din pacate s.au despartit si stau cu mama chiar daca eram "fata lu tati " sad