| ☺ Must be really☺ a întrebat:

Am o prietena, pe nume Maria, este din orasul meu si suntem in aceeasi clasa. Ea ia note mai bune ca mine de exemplu eu am luat nota 9, ea 10. Ceea ce ma deranjeaza la ea este ca ma jigneste, daca nu raspund odata la telefon nu mai vorbeste cu mine, se supara daca spun ceva care nu-i convine. Ea vorbeste numai ca i s-a luat apa, curentul, ca s-a certat cu mama sa, chestii.Nu stiu cum sa-i spun ca ma deranjeaza.
Astept sfaturihappy

Răspuns Câştigător
| thealchemist a răspuns:

Nu suna ca o prietena adevarata, daca te jigneste. vorbeste cu ea despre ce te deranjeaza, si daca nu inceteaza, inseamna ca nu e persoana pe care o vrei alaturi de tine ca prietena.

7 răspunsuri:
| cornculapte a răspuns:

Ii spui pur si simplu. Nu exista un mod special de a-i spune si 'mai pe ocolite' n-are rost. Totusi, nu inteleg ce legatura au notele de la scoala cu faptul ca se supara cand spui ceva ce nu-i convine.

| nestlebaby a răspuns:

Cunosc si eu astfel de oameni.sunt interesati doar de binele propriu si cand vine la tine pentru ca esti o buna scultatoare, vorbeste numai de necazurile ei sau bucuriile ei.stai cat mai departe de ea si spune-i ca tu nu ai nevoie de cineva care zice ca ti-e prietena si cand colo te jigneste si tie nu-ti asculta niciodata necazurile, doar tu pe ale ei.asta nu se numeste prietenie.in viata trebuie sa fii sincer(chiar daca adevarul doare pentru unii) si mai ales cu tine insuti, apoi cu ceilalti si sa nu te ascunzi niciodata sa spui adevarul in fata, poate asa ii deschizi ochii.

| SiMpLa a răspuns:

Incearca sa porti o discutie deschisa cu ia. O prietenie adevarata consta intr-o libera exprimare in care trebuie sa abordezi subiecte deschise. Iar daca nu intelege pur si simplu renunta

| CaptainUnicorn a răspuns:

Daca nu sunteti prietene foarte apropiate, renunta pur si simplu. Daca va cunoasteti de mai mult timp bla bla bla incearca sa-i spui verde in fata ca te deranjeaza comportamentul ei, nu o lasa sa schimbe subiectul, incearca sa afli ce o determina sa te jigneasca.

| Fluturash cu aripi de inger a răspuns:

Spune-i pur si simplu ca te deranjeza oricum nu ai de pierdut nimic, se pare ca ea nu este o prietena adevarata.

| karla_3547 a răspuns:

Daca stau sa ma gandesc bine am trecut si eu prin situatii similarehappy Ideea este ca intr-o prietenie nu trebuie sa permiti si sa accepti orice din partea celuilalt, nicidecum sa te jigneasca fara motiv. Orice persoana care te face sa te simti incomod in prezenta ei nu iti este prieten adevarat. Trebuie sa spui tot ce te deranjeza la ea, altfel o sa creada ca asa este normal si nu o sa se schimbe niciodata. Daca iti este prietena adevarata o sa inteleaga si o sa se schimbe, daca nu inseamna ca nu ai pierdut nimic si trebuie sa cauti alti prieteni. Nimic nu este pierdut.Bafta!

| jenikutza a răspuns:

Prur si simplu nu-i trage atentia la tot ce face ia si ia va inceteni cu timpu de se supara da-i pace si nu te starui sa impaci treaba de nu se primeste sai raspunzi la telefon nu trage atentia ceti va spune ia ...comunica cu alte fete din preajma ta si vei vedea cum va reactiona