Cel mai bun motiv pentru care nimeni nu trebuie ajutat: in loc de ajutor, e de fapt o pierdere. Pentru ca daca cineva imi face tema azi, sau ma lasa sa copiez de la el, cica ma ajuta, o va face si miine, si astfel, eu devin delasator, caci mi-e mai usor sa primesc totul de-a gata. Si uite-asa devin lenes, trec prin scoala ca pestele prin apa, de nu se prinde nimic de mine, si tot eu voi avea de suferit mai tirziu, cand ma voi izbi de probleme reale si va trebui fara nici un ajutor sa le rezolv singur. Banuiesc ca colega ta stie asta, si atunci chiar e desteapta. Ceilalti colegi ai tai sunt de fapt prostuti ca nu inteleg asta.
Ce sa faci? Sa ii explici ca, daca ea il va ajuta, el va avea de pierdut. Plus ca acel "ajutor" nu e tocmai corect pentru ca fiecare trebuie sa invete in dreptul lui, nu sa ia o nota mare pentru ca a fost ajutat.
Deci, pe tine te enerveaza ca o colega de clasa este criticata de alti colegi, asa-i?
Nu crezi ca ar fi mai frumos sa-ti vezi de propria viata, fara sa te intereseze de altii?
Fata aia are limba, creier si mai are si parinti care sa-i tina parte, daca-i nevoie.
In cazul asta, ar trebui sa te calmezi si sa-ti vezi de propria ta persoana, ca nu-i treaba ta sa comentezi ce spun altii despre altele!
De ce să te afecteze criticile care nu au alt fundament decât invidia? Întotdeauna oamenii cu rezultate vor fi criticați de oamenii fără rezultate. Este inevitabil, și nu poți scăpa de asta la nici o vârstă. Nici la 10 ani, nici la 80 de ani.
Nu este datoria ei nici să le dovedească ceva colegilor, nici să-i ajute să copieze. Nici să le arate că e mai deșteaptă, nici să-și scadă nivelul doar ca să le facă lor pe plac.
Să-și vadă de treaba ei și să lase rezultatele să vorbească.
Good answer!
În general apar aceste discuții din cauza invidiei. Nu ai de ce sa te superi. Întotdeauna vor fi persoane care nu vor fi de acord cu tot ce facem. E bine sa arate ca e buna prin faptul ca ii ajuta pe colegi dacă nu înțeleg ceva, în pauze, dar nu la copiat în timpul lucrărilor. Nu uita, învinge răul prin bine.
Cadrele didactice sunt putin constiente de procesul de formare a elevilor lor ca femei/barbati, de factorii de influenta ai acestui proces si de consecintele pe care propriile modele de gen le pot avea asupra elevilor. Asa arata studiul "Perspective asupra dimensiunii de gen in educatie", elaborat de Institutul de Stiinte ale Educatiei. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca profesorii fac o confuzie intre sex si gen. In cazul fetelor, recomandarile facute de profesori la ora se refera la aspectul exterior si la anumite roluri de gen traditional feminine: "sa fie mai gospodine", "sa fie mai ordonate si responsabile", "sa fie rabdatoare", "sa nu se lase intimidate de baieti", "sa nu se machieze excesiv", in timp ce in cazul baietilor recomandarile se refera cu predilectie la disciplina: "sa se poarte delicat cu fetele", "nu trebuie sa se imbrace numai in trening", "sa fie cuminti si harnici cum sunt fetele", "sa nu planga pentru ca sunt baieti". Elevii declara ca profesorii obisnuiesc sa asocieze anumite trasaturi fiecarui gen in parte: fetele sunt constiincioase, harnice, timide, perseverente si usor de ranit, iar baietii sunt curajosi, puternici, delasatori, obraznici, agresivi, incapatanati.
Si eu sunt cea mai buna din clasa de la fete si am aceeasi situatie ca si colega ta. Rautaciosii nu pot fi opriti mereu, mai ales daca e vorba de placerea de a invata. Eu incerc sa ii ajut explicandu-le situatia sau un lucru pe care nu il inteleg. Eu totusi nu sunt in situatia in care sa ma cert cu ei pe tema asta, dar totusi sper sa te ajute ce am zis. Rautaciosii sunt si gelosii, deci nu o sa ii poti opri mereu!
aurel111 întreabă: