Sa iti ceri scuze normal, negarea nu rezolva nimic si sa nu mai faci chestii de genul alta data.
Sa isi ceara scuze pentru ce? de cand ii f*t3 grija pe profesori de ce scriu eu pe fb? Eu ii spuneam direct, am facut o gluma, ce mare handel am facut?
Mi s-au intamplat si mie chestii de genul. Si colegilor mei.
Noi am tacut pur si simple. Nu ne-a interesat. Si iti recomand sa faci la fel.
Ceea ce ai pus tu acolo nu e numai o gluma ci chiar un adevar si nu ai de ce sa-ti ceri scuze sau sa te simti vinovata/rusinata pentru opinia ta personala! Suntem o tara libera. Si daca zici astfel de chestii pe la spate e mai bine? Macar ai zis-o direct. Nu e normal sa se supere pentru parerea ta.
Situatia in care esti datorita actiunilor tale iti da o lectie de viata si indiferent de decizia pe care o iei sau ai luat-o deja, inveti ca esti raspunzator de ceea ce intreprinzi in viata. Desigur ca consecintele vor fi mai grave sau mai putin importante, dar tot consecinte vor fi. Asuma-ti faptele! Referitor la status trebuie sa recunosc ca ai putina dreptate. Spun asta gandindu-ma la etimologia cuvantului tampit ( vezi http://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/timpit). In loc sa ascuta personalitatea si intelepciunea tinerilor, din pacate si de foarte multe ori, scoala le toceste. In loc sa fie o perioada a explorarilor si a entuziasmului, se dovedeste a fi o povara greu de purtat, traumantizanta. Dar nu numai scoala va toceste valoarea ci si educatia de acasa (unde sunt cei 7 ani de acasa) - as spune educatia parintilor absenti. Societatea consumerista prin nonvalorile ei va tampeste si ne tampeste la randul ei. Sunt multi factori care iti pot toci personalitatea, dar ramane de vazut daca a reusit s-o faca sau nu. In ceea ce priveste etichetarea colegilor... stii ca adevarul doare uneori, dar asta nu inseamna ca minciuna e placuta. Tu stii. Evalueaza si actioneaza ca atare. O sugestie ar fi sa te gandesti cum ar fi daca tu ai fi etichetat in maniera respectiva si ce ai astepta de la cel care a procedat astfel.
Nu m.ar deranja cu nimic.