| ExtraSakadat a întrebat:

Am o problemă de familiestraight face.
Deci mama plange in fiecare zi pentru că nu are bani sa ne ţină, etc. Mă doare sufletul cînd o vad aşa. Vreau s`o ajut, nu stiu cum. I-a mereu bani cu dobandă, după nu mai are să dea înapoisad. Nu stiu cum s`o ajutsad. Plus că cineva i`a luat din cont nişte bani fară să ştie. Şi mereu plange. Ea mai are problema. cu inima si mie frică sa nu se intample cevasad.

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Complicata treaba, tu invata scoala acolo si apoi sa lucrezi bine si vei vedea ce bine va fi

| Bunny a răspuns:

Daca i s'a luat bani din cont de ce nu face un proces sa dea in judecata? Si tu sa o ajuti. pai cati ani ai?Daca ai in jur de 16 poti sa te angajezi la Mc/kfc etc.Nu sunt salarii mari si nici conditii excelente dar totusi ar ajuta'o cu ceva.Important e sa fii langa ea si sa o sprijini.Sa fiti unite.Poti sa vorbesti si cu easa gasiti solutii cum sa o poti ajuta.Amandoua cu siguranta veti gasi o solutie.Sper ca te'am ajutathappy si Succes!

| Bunny a răspuns:

Daca i s-a luat bani din cont de ce nu face un proces sa dea in judecata? Si tu sa o ajuti. pai cati ani ai? Daca ai in jur de 16 poti sa te angajezi la Mc/kfc etc.Nu sunt salarii mari si nici conditii excelente dar totusi ar ajuta'o cu ceva.Important e sa fii langa ea si sa o sprijini.Sa fiti unite. Poti sa vorbesti si cu easa gasiti solutii cum sa o poti ajuta.Amandoua cu siguranta veti gasi o solutie. Sper ca te'am ajutathappy si Succes!

| Bunny a răspuns:

La 12 ani esti cam micuta.straight faceAi putea sa incerci la Avon, Oriflame(daca ai mai multe cunostinte/prietene care stii ca ti'ar cumpara)Chiar ar iesi ceva. Sau daca aveti un teren la tara undeva puteti sa faceti amandoua ceva. Iese bani din agricultura daca stii cum sa va organizati. Daca aveti un teren mai mic nu conteaza, macar incercati. O matusa de'a mea din agricultura si'a ridicat si casa si are si ce pune pe masa din munca ei.Deci n'ar strica sa incercati.Alte idei pentru varsta ta nu am.straight face dar in legatura cu contul poate sa dea in judecata.Sa se afle cine i'a luat si sa se faca un proces sa i se plateasca despagubiri.

| carmi_6480 a răspuns:

Daca esti la scoala si normal ca nu ai cum sa o ajuti financiar cel mai bun ajutor ar fi sa, i oferi toata atentia, iubirea si respectul tau, sa inveti sa fii un exemplu sa o faci sa se simta mandra de tine si sa o asculti si sa o incurajezi spunandu, i ca o sa vina timpul in care o sa fie fericita cand te faci tu mare si o sa ai job, ul tau. Feliciatrile mele pentru ca desi majoritatea tinerilor din ziua de azi se gandesc la cu totul alte probleme, tu te gandesti la mami tau, frumos, foarte frumos,,

| ExtraSakadat explică:

Bunny, am 12 ani. Daca as avea 16 m`as angaja.

| Flori a răspuns:

An0nimă, nimeni nu a spus ca viata este usoara. Dar nu dispera.Mama ta are nevoie, in primul rand, de sustinerea voastra.Sustinerea morala e cea mai importanta. Fa-o sa se simta iubita(mult mai mult decat ai facut-o pana acum!), mandra(ia note mari la scoala, uneori astfel de lucruri ii incanta pe parinti-simt ca nu lupta degeaba!), inteleasa(spune-i ca stii cat ii e de greu si ca voi sunteti alaturi de ea, o iubiti si ii apreciati din tot sufletul sacrificiile!).
Uite, nimeni nu traieste pe deplin fericit.Nu stiu ce fel de relatie aveti voi doua, dar ar fi bine daca intr-o zi ai lua-o in brate asa, fara vreun motiv anume.Astfel o vei simti si te va simti mult mai aproape!
Iti las id-ul meu intr-un mesaj. Putem sa mai vorbim pe mess.Si nu uita:zambeste! Asa vei alunga orice suparare!

| LiceeancaBella a răspuns:

Stai linistita, daca te rogi Domnului pentru mama ta si te mai duci si tu macar duminica la biserica, totul va fi bine, ia sa vezi:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Draga mea, mi se rupe sufletul să vad ce scrii tu, şi alţi copii, aici, pe TPU.
Cei care ti-au scris înaintea mea ţi-au dat numai sfaturi bune. Adaug atât : dacă vrei să simtă cu adevărat că eşti alături de ea, preia nişte sarcini din gospodărie pe care să le faci permanent. Ca idee : întinde rufele când mama spală, şterge praful când mama dă cu aspiratorul sau cu mătura, fii responsabilă cu economia de curent electric şi stinge luminile prin camerele în care nu staţi, cumpără zilnic pâinea. Mai gândeşte-te şi tu. Nu e suficient să plângi alături de ea sau să-i spui vorbe frumoase. Invaţă bine, fii cuminte şi ajut-o în gospodărie. E tot ce poţi face la 12 ani. Ai mai putea încerca ceva, depinde de tine si de diriginta ta. Vine Crăciunul. Fă niste felicitări din coala de bloc de desen, acuarele, sclipici (eventual globuri sfărâmate). Explică-i dirigintei situaţia ta şi faceţi o tombolă de sărbători sau o licitaţie. Cât de putin vei strânge, mamei i se va părea o avere, fiind din munca ta. Poti să faci şi mărţişoare pentru 1 martie şi să procedezi la fel. Succes!
P. S. De ce spui "să ne ţină"? Mai ai fraţi? Nu ai tată? Dacă da, există burse sociale, protecţia copilului, depinde de gravitatea cazului. Sfătuieşte-te cu diriginta sau cu o profesoară cu care te ai tu bine. Nu e nici o ruşine, astea sunt vremurile pe care le trăim...

| Nasu a răspuns:

Prob de fam de cand am uitat de asia ceva happy de la 16-17 ani nici nu mai stiu bine
pacat de tine esti tanara ca sa muncesti cand alti o duc pe picor mare sau nu au asemenea probleme stiu cum e si eu ama vut o mica perioada in viata legata de treaba asta cam 6 luni ma tot certam cu ai mei ca ei nu ma mai tin acasa si din astea happy cui i-o pasat ca eram tanar happy dar la vremea mea nu am mai suportat lucrurile astea prca nu asi fi vrut sa se intample carca era un vis ciudat dar din pacate totul era asia de adevarat straight face
ce sa faci fi tare si incearca orice varianta dar gandeste-te de 100000 de ori inainte de a face ceva

bafta happy