Dar cine iti va platii tie 20-30.000 euro facultatea pe an?
Te-ai gandit?
Mama ta este bogata sau are salariu asa de mare de-ti poate plati tie facultatea in Germania?
Eu spuns a fii cuminte si sa tii gura inchisa daca ai nevoie de mama ta, ca provocand-o si raspunzandu-i urat o stranesti si te da afara din casa.
Nu are nici o putere Politia in cazul tau, ca tu esti majora si mama ta nu mai este obligata sa te intertina.
Fată, tu esti cam proa$ta. Ai stat cu mine in casă? Si cine pl ti a zis tie ca mi plătește ea mie facultatea? Si cine ti a zis tie ca o i am răspuns urat? Si n am zis ca voi chema poliție. Am impresia ca vorbești sa nu adormi
Dupa cum vorbesti aici si jignesti userii nu esti decat un rahat de copil care are basini in cap.
Ai doar BAC-ul luat in tara si sanse de munca fara doar ca necalificat, ca de facultate nu se pune problema odata ce maica-ta nu te va intertine cu asa comportamnet.
Daca as fi inlocul maica-tii te-as arunca in strada, cu asemenea vocabular si comportament.
Acum te-ai facut de ras pe tot forumul, ca ti-a dat arama pe fata dovedind ca tu esti aia uracioasa si obraznica, nu mama ta.
Se vede ca dormi pe tine, mai bine tăceai. Nu te duce capu deloc. O data ce comentezi, filtrează puțin informația și după dă-o mai departe. Ce am întrebat eu nu are legătură cu ce ai zis tu.
Să știi ca am mai văzut câteva răspunsuri de la tine și semnalizezi destul de des, și am văzut ca nu sunt singura care ti atrage atenția, eu zic să-ți dai delete la cont și să-ți rezolvi frustrările?
Rusine, rusine sa-ti fie ca esti magarita si vorbesti atat de urat chiar si de propria-ti mama cand esti doar un copil puturos care stai pe spinarea mamei.
Dar nu ma indoiesc, viata iti va oferii ceea ce meriti cu varf si indesat!
Nu inteleg de ce raspunzi asa agresiv utilizatorilor. Zici de mama ta dar pare ca semeni cu ea, fara suparare. Vrei solutii! Dar nu exista in situatia ta, bani nu ai, job nu ai, dar vrei sa stai singura si sa mergi la facultate. Joaca la loto sau incearca sa te intelegi cu mama ta. Eu totusi nu inteleg, daca mama ta te da afara, ea unde ar vrea ca tu sa locuiesti? Ti ar face ea asta sau ai avea posibilitatea sa pleci undeva? Eu as pleca, nu as sta pe capul cuiva cu forta, este oribil. Oricum mama e doar una, eu as incerca sa nu o supar atat de mult chiar daca e dificila, poate ea are nervii tociti, probleme. Solutia e sa va evitati una pe alta. Si sa devii un om mai maleabil. Fiindca si tu stai prost cu nervii
Din fericire mi s-a invit o oportunitate sa castig bani frumosi. Raspund asa utilizatorilor pentru că își baga nasu unde nu le fierbe oala. Eu am întrebat strict de ce posibilități as avea, nu sa o arda pe aici cu păreri nefondate, cred că am răspuns fiecăruia cum merită, e de să-ti dai cu părerea despre o situație unde nu știi toate detaliile, pot vorbi și frumos dar numai când consider eu. Eu îmi cunosc mult mai bine situația de acasă decât unii dintre parliții ăștia, de aceea răspund "agresiv". Era mai simplu sa zica doar ce posibilități ăș avea sau nu și apreciam că și au luat din timp să mi scrie, da nu pot aprecia comentariile idioate. Sper că te-am lămurit
Iti cauti urgent de munca, undeva unde te angajeaza in functie de cunostintele tale, o mai suporti pe maica-ta cateva luni pana cand strangi niste bani ca sa te muti singura. Nu o mai baga in seama.
Si daca alegi varianta sa mergi la facultate si sa stai la camin, tot iti trebuie un job ca sa te sustii financiar.
Nu știu limba, deci nu știu cate sanse am
Sunt si job-uri in engleza
Suni la un ONG, de exemplu asociația pro-familia. La ONG-urile astea când suni nu trebuie sa dai nume sau locația dar poți da vârsta, zici că trăiești într-un oraș mic/mediu/mare și te pot îndruma spre ceva mai concret. Ei cunosc legea mai bine și uneori te pot îndruma spre consilieri care bineînțeles te susțin pe tine. După ce aduni câteva informații atunci te poți decide, dar macar vei ști că dacă pleci ce se intampla și dacă nu pleci ce se întâmplă. Tine-te oricum de studii, sper că nu ai probleme cu bursa etc. După cum povestești mama ta e supărată dar nu uita că și ea are o viață, va are pe voi dar ținând cont că tu de curând ai ajuns acolo o parte din stres e mai mare. Nu o judeca cu alb-negru că niciodată nu e așa, viața și oamenii sunt colorați și fiecare are momente de frustrare. Sper să-ți găsești în vreun fel calmul prin răspunsurile date.
Mama mea este asa de ani de zile, plus ca nu sunt singura care spune ca are probleme, cam toată familia spune asta. Dar orice om cu minimul de IQ isi da seama numa din ce am zis. Mersi oricum de răspuns.
Deci pana la urma nu e raspunsul pe care-l vrei? ce raspuns vrei de fapt? daca ai fi citit si folosit creiarasul nu la jignit oameni ci de a filtra informatiile mai eficient ai intelege ce ti-am scris eu mai devreme. Mai usor cu insultele ca aici lumea comenteaza dupa ce informatii dai nu dupa cum vrei tu sa ti se raspunda.
Am înțeles ce ai scris, da unii vad ca va considerați Nostradamus. O parte din mesaj am vrut sa l înțeleg, pe restul l am lăsat pentru tine. Unii comentează după ce informații dau, de exemplu era mai ușor sa răspunzi la ce am întrebat, dacă tot ai comentat, fără alte opinii legate de situația cu mama mea, pentru ca eu nu am cerut așa ceva.
Hai ca ma amuzi de acum adica nu doamne fereste sa se vorbeasca de sentimentele sau sa se intrebe de persoana care a facut tot posibilul sau imposibilul sa te aduca intr-o tara care are un nivel de trai mai ridicat decat Romania. E vorba doar de tine aici? nu chiar, traiesti intr-o constelatie de familie asa ca nu poti impaca si capra si varza cum vrei tu cu experienta ta vasta de 19 anisori. Stiu ca nu intelegi toate ideeile pe care ti le explica un om cu mai multe scoli si cu experienta mai mare de viata decat tine dar stii, e pacat ca nu poti sa-ti vezi de varful nasului si pare ca te axezi pe un tip de personalitate care este dea dreptul jegos de care multi nu se ataseaza. Fii mai empatica macar in raspunsuri pentru ca pana la urma tot tu te umpli de ura, nu noi. Noi citim, dam cu scroll-ul si mergem mai departe. Tu copilas ce inca nu e zdravan la creier ar trebui sa-ti deschizi ochii si sa intelegi ca atunci cand pui o intrebare de genul si explicatii si raspunsuri de genul tau tu esti cea care face mancarica de negativitate si o si mananca. pofta mare
Ai scris 100 de rânduri și n-ai zis nimic))
Și cu atât mai trist ca ai "atâtea școli" și nu înțelegi esența mesajului, și aberezi, dar na, e specific, nu vreau să-ți înțeleg ideeile că n-ai nimic de transmis. Eu îmi vad de varful nasului, scuză-mă, te am pus eu să comentezi la postarea mea? Cine nu-și vede de lungul nasului? Iar eu sunt de o empatie ieșită din comun, cand vreau. Dar am și respect pentru mine, de aceea vreau sa părăsesc casa ca sa fie bine pentru toată lumea, situația e una destul de delicată, dar tu nu ai inteligența si empatia necesară. Dacă tot te dai asa matur, de ce n-ai răspuns pe măsură? In logica ta ar fi trebuit să vorbesc ca o sfânta, tu de ce n-ai facut-o? Îți zic eu, pentru că nu te duce capu să înțelegi niște lucruri, deci nu știu ce experiență de viață ai avut tu da vezi că ai rămas repetent. Și eu îți urez pofta mare la supt, că văd că te descurci bine
Ahaha sa crești mare. Lasă cuvintele pe care nu le cunoști oamenilor care au habar de viață. Suna fata la un ONG și rezolva-ti treaba, iar te mânjești de nesimțire la colțul gurii și furi curent. Nu-ți dai seama cand ți se vorbeste serios. Sa crești mare și ai grija de sufletel tau că mai ai de învățat la subiectul "empatie" și bun simț
Asa răspunde o persoană care nu mai are argumente. O seara faină si ție))
Live in peace little soul
Ar fi echitabil sa auzim si dreptul la replica al mamei. Poate "mesajul" a fost ca ii e greu, sa te urnesti sa iti cauti job sau barbat.
Mergi la 20-30 interviuri pentru muncitori straini si vezi cum e treaba. Cauta o firma cu sef roman, indiferent de salariu si scapi temporar de limba. Eventual ceva sa te califice la locul de munca.
Nu as pleca sa traiesc in Germania fara sa stiu germana, nici cu salariu $10000/luna. Ca ma simt ca ultimul prost, chiar handicapat. Toti in jur inteleg, ce eu nu inteleg. Valabil si in Franta.
In Canada a venit oferta munca in 48 ore fara sa caut, tot prin niste romani. Ca intelegeam engleza natural. Ba am luat si permis auto in 2 luni, cand unii localnici dadeau de 10 ani. Intr-o luna ma cunostea jumatate de etaj, inclusiv batrani. Mai se luau de mine ca arati si esti ca noi, american, ca ce caut sa merg inapoi in Romania. Adica le parea rau ca plec.
In locul tau, m-as intoarce in Romania, imi fac aici o facultate si invat si germana. Pe la sfarsitul facultatii pot aparea oferte similare cu Germania. Altfel te vei tarai cu muritorii de foame 1200-1500eur/luna ( picolita, femeie serviciu, agricultura etc), dai 600-800eur chirie o garsoniera, incat o sa ai par alb in cap cand o sa ai acolo o garsoniera...adica mai nimic.
Nu ti am cerut părerea despre ce ai face tu, unii sunteți pe lângă. Eu fac ce vreau eu si tu faci ce vrei tu. Eu am întrebat ce alternative as avea ca sa mi pot continua scoala de limba in Germania. Iar dreptul la replica al mamei te asigur ca nu te ar satisface, asa cum ai crede, asta numa în cazul în care ai și tu probleme.
Deci vrei sa faci scoala de limba, vrei sa stai singura, dar nu ai cu ce plati, nu ai nici venit si bonus faci ce vrei tu. Nu pare realizabil. Daca vrei servici, trebuie sa faci un mare compromis, 8 ore/ zi faci ce vrea angajatorul.
Ma rog, poate te ajuta statul german, ajutor social pentru locuinta:
https://www.romde.eu/......a-wohngeld
Vio, mamă. Iar semnalizezi Rusine? Pentru ce? Ca ti am răspuns? Cu ce am vorbit urat? Ca am zis ce face? Este o problema medicala. Da cred că ești ceva țărancă crescută în peșteră. N ai nici tu argumente, tot ce știi să faci e să arunci cu cuvinte ca să primești validare pe TPU, jenant )
Și nu viața îți oferă, ci omul își oferă lui, în schimb și eu îți ofer ție un călduros "Mar$ la c@c@t cu vârf și îndesat"