| aragon18 a întrebat:

am o problema foarte mare de cateva zile..acum cateva luni am intrat intr-un anturaj nou,cu persoane mai mari decat mine cu 4, 5 respectiv 6 ani..si momentan ma intelegeam foarte bine cu toti..pana cand a venit o prietena veche in tara si ei ii povestisem ceva despre fiecare in parte, ce impresie mi-au lasat dupa prima ieseala.Si eu am avut incredere in prietena mea..insa ea cand a venit aici,cunoscandu-i pe toti dinaintea mea, le-a spus la fiecare in parte tot ce am zis despre ei..chit ca era ceva ce mi s-a parut, sau neadevarat..si la inceput,am negat totul,pentru ca toate aceste vorbe au fost spuse demult,pe internet,si eu nu pastrasem arhivele.iar cand prietena mea a vazut ca eu neg totul,si ca pe ea nu o crede nimeni,a spus ca are dovezi si imediat m-am gandit bine si am recunoscut toata vina, chiar daca nu eram sigura pe mine..si in toata povestea asta,o alta prietena si-a dat cuvantul pentru mine in fata persoanelor despre care am vorbit aiurea,si acum. dupa ce am lamurit tot,mi s-a zis ca nu ma mai vrea nimeni in anturaj,si ca am gresit si trebuia sa imi tin gura,si ca acum nu mai pot face nimic, absolut nimic..si ca am pierdut-o definitiv pe prietena care si-a dat cuvantul pentru mine,si nu mai am cum sa o castig,avand in vedere ca am spus si despre ea un lucru care mi s-a parut,si asta a fost de curand si cred eu,a deranjat-o cel mai tare, mai ales ca e genul care nu iarta deloc..intrebarea e ce sa fac acum? imi pare foarte rau ca am gresit si ca acum am ramas singura, fara prieteni..pentru ca am renuntat la toate prieteniile ca sa fiu vazuta bine in noul anturaj si acum..am ramas fara nimeni..de 3 zile plang incontinuu si nu stiu ce sa fac..regret foarte mult ca mi-am pus increderea in cine nu trebuia,insa acum nu se mai poate face nimic si asta ma termina.ce trebuie sa fac ca sa trec peste definitiv? avand in vedere ca in viitor, este posibil sa mai ies cu diferite cunostinte si sa dau peste cei din vechiul anturaj..si o sa imi pice f prost.

7 răspunsuri:
| Petrica44 a răspuns:

Cauta-ti alti prieteni noi, uita-i pe aia si nu uita sa zambesti mereu, viata merge inainte! P.s. Pe viitor stii ce ai de facut.winking

| Elsiane a răspuns:

@serena024, se cede că tu deții vina 100%, deoarece ai avut încredere în cine nu trebuia. Chiar îmi pare rău. Tot ce poți să faci este să încerci să le ceri iertare și să le spui că îți pare foarte rău, că regreți și poți să spui că asta era părerea ta despre ei și nu o puteai schimba. Există o vorbă 'încrederea o câștigi greu și o pierzi ușor' și în această situație esti și tu. Încearcă să le câștigi încrederea, cât de cât.

| 5a a răspuns:

Asa eram si eu ca tine, spuneam tot ce aveam si ce gandeam in minte pana ce m-am cumintit odata la munca cu colegii.
Il barfeam pe unu il barfeam pe altu pana ce am auzit vorbele mele la altii laughing si acum mi se rupe de fiecare, viata merge inainte, ne mai maturizam pe parcurs, prietenii vin si pleaca, deci stai linistita. Ori cum nu ai sa ramai asa toata viata fara prieteni, odata si odata tot o sa ai dar ai si tu putina rabdare sau tu vrei ca ziua de maine sa fi intr-un grup si sa iesiti la munte, gratare sau mai stiu eu unde..pana acolo trebuie sa cunosti persoanele sa vezi daca iti plac, altele stiu sa profite si fiecare cum il duce mintea si capul.

Eu unu am avut 2 zis asa prieteni dar de fiecare data cand mergeam intr-un club sau bar numai eu faceam ciste, da nici n-am mai tinut legatura cu ei, poate asa le-am lasat loc de Buna ziua in rest nimic.
Asa ar trebui sa faci si tu si incearca sa nu mai ai incredere in alte persoane ca ai vazut si tu ce se intampla, si alea 2 care te-au vorbit numai prietene nu-ti erauwinking fi bucuroasa ca ai scapat de proa*tele alea.

| Upz0r3 a răspuns:

E clar ca detii vina 100%...nu prea ai ce face doar sa-ti ceri scuze si sa-i faci sa aiba iar incredere in tine...sau mergi mai departe asa si vei cunoaste persoane noi..care iti vor putea fi si prieteni. Succes

| Nicolletaaa a răspuns:

Hi Serena!
Draga mea, imi pare rau dar foarte rau pentru tine.
Nu trebuie sa te negajesti.
Pur si simplu iti cauti alti prieteni de incredere si daca o sa vina vre-odata ceilati prieteni ai tai (cu barfele) o sa te vada mai bine ca tu cunosti mai multa lume.
Dar faza era ca prietena ta...nu iti era prietena...
Uite prietena mea a patit la fel, dar i-am spus ca nu a spus niciodata despre prietenii ei nici un fel de prostioara.
Si ei m-au crezut.
Dar faptul asta este de iertat.
Cei care nu iert pierd totul.
Nu te framanta de la asa ceva...
Insa eu in locul tau nu imi dezlegam prieteniile cu ceilati ca sa am cu acestea mai maricei cu 4, 5 respectiv 6 ani.Pentru ca mereu cei mai mari ca si tine vad o greseala ENORMA! Dar daca ar face ei asa ceva li se par o greseala minora.
Nu te supara si incerca sa iti gaseste alte relatii de prieteni.
Dar de data asta eu chiar te rog sa nu intri in anturaj cu cei mai mari ca si tine.
Pentru ca ei gandesc mai repede si spun prostiile mai repede si nu iarta deloc...
Stiu asta pe pielea mea...
Bafta:*

| Ochiverzui a răspuns:

Ceea ce e bine e ca te-ai dat seama ca ai gresit.Fiecare dam peste greseli din astea care ne urmaresc toata viata. Ceea ce te sfatuiesc eu e sa incerci sa treci peste asta.sa mai incerci sa te impaci cu amica ta. Daca nu te iarta nu poti face nimic.esti umana si faci greseli.e normal.Nu mai plange, nu e sanatos si nici la suflet nu face bn.Incearca sa-ti faci prieteni noi care sati accepte acea greseala.succes,pa

| stikde2giga a răspuns:

Oooo chiar imi pare aru pentru tine.dar... incearca sa treci pestewinking nu mai plange si nu imi fi suparata, incearca sa-ti faci prieteni noi.(in tot orasul exista un singur anturaj? )si daca te intalnesti cu ei pe strada nu ii baga in seama, prefate ca nu ii vrezi, iar prietena ta nu marita prietenia ta, te-a vandut cu prima ocazie si tia demonstrat ca nu ii pasa de tine!winking