Vad ca mama lui conteaza mult mai mult decat tine, in toate. Planurile lui se invart in jurul mamei, iar planfarile le face tot cu maica sa, tu nefiind inclusa, mai ales ca aveti de gand sa fiti impreuna in viitor.
Dupa toate datele pe care ni le-ai expus aici, personal, cu destula experinta de viata si 3 decenii de casatorie, iti dau un sfat: cauta-ti altul, ca asta nu va fi niciodata al tau.
Nu esti nebuna si nici proasta, chiar vezi si simti foarte bine, baiatul asta este trup si suflet pentru mama lui, nu pentru tine.
Daca vrei cu adevarat sa fii fericita, te rog sa-ti cauti altul, fiindca acesta nu va fi niciodata barbatul tau cu care ai putea fii feriita, atata vreme cat maica-sa il manipuleaza si sfatuieste in tot ce face.
Nu exista casnicie fericita cand mama sau soacra isi baga coada. Iar statul impreuna, este exclus.
Vad ca sadrian 46 ti-a scris in acelasi ton cu mine, oameni casatoriti cu familii serioase, fara soacre si mame nebune si manipulatoare.
Soluția ar fi să se mute acum împreună, cu o condiție. Să întrerupă ambii legăturile, contactele cu părinții. Dacă nu, e degeaba. Mama lui e intrigantă la mega și în final îi va despărți.
O să vă răspund cu o poveste. Am fost prieten cu regretatul Camil Peteu, preot și călugăr greco catolic. Fiind considerat de mulți un sfânt, veneau români de la Paris să le boteze el copilul, Având și darul beției, la un botez a oficiat beat criță. ( Era atins de Spiritul Sfânt ( partea întunecată, dar, mna)). El este modelul preotului din nuvela mea Idilic, cel trăznit în fața altarului când oficiază liturghia.
https://dosarelexsikix.blogspot.com/......ilic.html.
Dumnezeu să îl ierte și să îl hodinească. Mormântul lui se găsește la Mănăstirea Stavroanastasis sau cam așa ceva din Feleac, Cluj. http://www.stavroanastasis.ro/ Poza lui o puteți vedea pe home page, cel cu fața spre public.
Fiind considerat sfânt, mulți îl rugau să îi cunune el
Astfel fiind considerat a fi un sfânt, era rugat de mulți să îi cunune el. El accepta cu o condiție. Îi punea să jure în fața lui Dummezeu și a altarului că. Bărbatul o va lua pe ea, și o va duce la casa lui ( nu la casa măsii). Și părinții ambilor vor avea acces la ei acasă doar de sărbători, cu vizită anunțată. Trei ore și apoi marș afară și acasă cu voi. De ce așa? Știa el ce știa.
Iar despre iubitul tău, el suferă de o boală grea, care se numește pe românește ftere de mamă. Se vindecă doar cu mamucidere. Asta este foarte greu, când l-ai înțărcat, dar nu ai tăiat ombilicul care îl leagă de tine, tu, mamă denaturată.
Așa că, se poate rezolva așa.
Îi dai un ultimatum. Să fure de la el din sertar certificatul lui de naștere. Să depuneți actele de căsătorie la sfat. Să nu anunțați pe nimeni din ambele familii. Rugați pe ceva prieteni foarte apropiați, și aceștia doar în acea zi, să le faceți o surpriză, îi invitați la un local lângă sfat. În Cluj ar fi la Cofetăria Carpați.
De acolo îi invitați, așa ca din întâmplare, sus la Oficiul Stării civile. Acolo să vă facă fotograful oficial o poză.
Seara, nu vă mai prezentați nici unul acasă, ci la garsoniera pe care ați închiriat-o din timp.
De acolo, seara, ca să nu vă dea dispăruți, anunțați familiile pățania, și că nu vă mai întoarceți niciunul acasă.
La acest scenariu, el va răspunde că da, că nu, că mama.
La care dta să îi răspunzi că, rămâi jaga jaga, la mă-ta flăcău.
Amin.
Cand avem o varsta la care ne putem face o relatie serioasa e indicat sa alegem o persoana ce vrea acelaș lucru. Daca are deja 20 si de ani si nu are un loc stabil de munca, nu stie sa isi gestionează bani si nu locuiești singur trebuie sa ne asumăm riscul ca exista posibilitatea sa fie legat ombilical de mama.
Ce poti tu sa faci este sa iti iei frumos bagajul daca stai cu el si sa ii spui verde in fata "eu vreau sa ma căsătoresc, sa traiesc si sa fac copii cu tine nu cu mama ta, iar daca tu vrei sa faci la fel după ce iti pui ordine în gânduri ma cauti".Sa iti vezi de drumul tau, sa te așezi pe munca si pe pasiunile tale iar daca el te iubeste va face si ca tine.
Stați singuri? Sa se detașeze de mama sa ca e cam toxica situația. Ca în final la despărțire se ajunge.
Am urmarit o situatie de genul la o ruda foarte apropiata.Relatia lor in final din cauza asta s-a destramat dupa 6 ani de chinuri in felul asta. Zici ca e aceeasi la cum o descrii.Eu zic sa-l parasesti si sa-l lasi sa stea cu ma-sa. Femeia aia nu accepta pe nimeni langa fisu'. Oricat il iubesti lasa-l si vezi-ti de viata ta ca ti-o distrugi singura si doar una ai.Relatiile toxice iti mananca ani pretiosi din viata pe care nu ti-i da nimeni inapoi.
Deci, situația seamănă puțin cu a mea. Vorbește încă odată cu el, cu iubitul tău. Mergeți într-un loc să nu fiți deranjați, la o camera de hotel. Și acolo îi spui verde în față. Că vezi două variante bune pentru amândoi. Una, ori mergeți amândoi pe drumul vostru, cu relațiile de familie aferente și în limita timpului disponibil al fiecăruia. Doi, ori tu ești dispusă să îți refaci viața alături de altă persoană pe care o vei căuta și o vei cunoaște. Atunci el trebuie să aleagă dacă te vrea soție, păi așa să fie. Dacă vrea cu maicăsa, atunci tu ești liberă să nu mai îți consumi nervii aiurea.
Simplu.