Cu sotul ai incercat sa discuti aceasta lunga lista de lucruri care te deranjeaza? Pentru ca numai voi doi puteti rezolva problema asta, nu are cum sa o rezolve cineva din exterior.
Daca te respecta si vrea sa-ti fie bine si sa fii fericita, atunci va fi dispus sa discute si sa rezolvati impreuna toate problemele astea. Daca nu-l intereseaza altceva decat sa fii menajera si infirmiera, atunci cred ca in sinea ta stii deja ce-i de facut.
Vestea buna este ca ai 24 de ani si toata viata inainte.
Buna,
Cam multe probleme pe aici...
Treaba e destul de simpla.
Vezi ca nu mai merge o relatie/casnicie, iei masuri, nu stai sa induri.
Poti vorbi cu el sa va mutati singurei si dupa sa aduci in discutie si problema geloziei lui.
Poti la fel bine sa accepti totul, tu decizi!
Ce fel de prieteni nu poti sa ai, femei sau barbati? E ok sa ai prietene dar o femeie cadatorita care tine la familia ei nu cauta prieteni.E o perioada mai dificila pentru el in care are nevoie sa fii alaturi.Crezi ca daca ai divorta si au avea singura grija de copil ar fi foarte usor?
Trăiești în România, țara în care criminalii, infractorii, violatorii, agresorii soțiilor sunt liberi, iar dușmanii politici ai puterii sunt la închisoare!
Nu ai ce face, decât să fugi de acasă cu ajutorul unei instituții publice, protecția copilului, eventual, dar și cu ajutorul unei persoane străine în care poți avea încredere și care să vă asigure casă, masă.
Legal, indiferent ce vei face, în țara misoginismului, vei fi arătată ci degetul și vei fi pusă la zid!
Asa se intampla cand nasteti la 21 de ani si va luati soti cu 11 ani mai mari decat voi.
La varsta ta nu aveai nevoie de sot si de copil, mai puteai sta ne maritata, te ai grabit, acum regreti divortul nu este cea mai buna solutie, un copil are nevoie si de tată si de mamă nu doar de un singur parinte, tu trebuie sa te muti cu sotul si copilul in alta parte sa numai stati cu socrii, eventual in chirie ca alta solutie daca nu ai casa ta nu există, sau mergi la mama ta dar si acolo vei sta cu parintii si poate sotul tau nu ar vrea. Mama lui daca are cancer de ce bea? Se va curata mai repede asta e sigur, iar gelozia sotului tau nu este ok. Discuta cu el si spune i ca vrei o schimbare, esti tînără ai nevoie de prieteni prietene nu poti fi slugă sclav la maica sa in casa.
Asta este problema de familie care trebuie discutata cu sotul tau.
Va impartiti sarcinile si banii, in functie de necesitati si timp disponibil.
Din pacate, de copilul tau trebuie sa ai grija, indiferent ca-ti place sau nu, fiindca-i obligatia ta si adio distractie si ganduri de libertate, pana creste copilul si o sa ajunga la 14-15 ani, sa-l poti lasa singur in casa.
Acum iei copilul de manuta si iesi zilnic la parcul de joaca, sa aveti distractie impreuna. Eventual il cooptati si pe taticu' ca sa va tina companie.
Toate cuplurile cu copii mici, trec prin asemenea greutati, dar isi iau responsabiliati de parinte, acordand prioritate copiilor.
Daca voiai distractie, de ce ai mai facut copilul?
Una cu cealalta nu sunt compatibile.
La 35 de ani nu e chiar bătrân, dar percepția se schimba o data cu trecerea anilor.
Diferențele de varsta de 10/11/15/20 de ani totusi sunt mari.
Ideea e, ca eu nu cred ca imbatranirea la adus pe el in punctul de a gândi asa pentru ca nu e bătrân.Eu cred ca lipsa sentimentelor fata de tine il face să te puna sau tina in asemena situatii si conditii.
Asa ca, cel mai bine ar fi sa vorbesti cu el direct si sa ii spui ca nu mai vrei sa trăiești asa si daca nu schimba situația vei pleca.Doar ca, înainte de toate vorbeste cu cineva despre decizia ta, pentru ca de cele mai multe ori oameni geloși pot deveni agresivi.
Este în regula daca este putin gelos. Prin putină gelozie, se manifestă și faptul că persoana respectivă contează. Rău este să fiu extrem de gelos. Mai știu eu pe cineva care, nu îți întreba nevasta, unde se duce, de unde vine. Ea pleca singura oriunde de parcă n-avea bărbat la nunți etc in final, dacă Ea a simti că dacă, tot nu o întrebă unde se duce, și este indiferent. un lucru este clar " nu îi pasă de mine"
Si eu sunt geloasă si si mie imi place ca bărbatul meu sa aiba in el o undă de gelozie.Dar daca sta cu ochi pe ea ca pe butelie,nu ii permite sa iasa din casa decat cand poate el sa o verifice si nu ii poate suna o data telefonul fara ca el sa faca o criză deja e problema.
Adică, tuturor ne place ca partenerul sa fie atras si interesat de noi. Tuturor ne place ca partenerul sa se gândească ca ne poate si pierde, sau ca suntem suficient de buni sa ne ia si altcineva dar in limita normală.
Nici mie una nu imi place ca bărbatul de lângă mine sa se uite după femei, sa lege prieteni cu femei ce nu au treaba cu munca sau cercul nostru de prieteni dar nu sa nu ii dau voie sa iasa din casa.
Si mie mi-au scris baiati pe rețelele de socializare și i-am arătat.Mi-a spus că sa ii blochez daca erau persoane necunoscute sau libidinosi si nu se face mare caz si el chiar e genul protector.(Adică "vezi pe unde iesi sa nu se ia cineva de tine, ai grija cu respectivul ca are gesturi nepotrivite etc")
Un om nu se schimbă, oricât de mult încerci să-l schimbi, singura ta soluție este să pleci, dacă într-adevăr îți dorești altceva de la viață.
Poți sa inchei aceasta căsnicie, dacă este gelos și te izolează nu merita. Nu merita sa trăiești ca la pușcărie fiindcă nu ai de ce, ești un om liber și dacă nu ești fericita ia copilul cu tine și pleacă. El îți va plăti pensie alimentara iar tu vei fi mai liniștită. Doar ca trebuie sa fi mai atenta, sa te gândești la copil, dar și la tine, și dacă divorțezi sa ai grija sa nu te mai inhami la o relație dacă nu ești sigura ca e ceea ce trebuie.
Ai 2 variante: 1) (cea mai buna)renunta la casnicie ai 24 de ani esti in floarea varstei ai sa iti gasesti pe alt cineva sau 2) pur si simplu ii explici situatia si ii ceri sa se schimbe.
"de cand a intrat tatăl lui in spital eu sunt bună pe post de menajeră avut grija de copil si platit facturi dus la spital"
Sa inteleg ca pana acum sotul tau facea totul in casa?
"Mă simt de 50 de ani nu imi doresc ca toata viata mea sa fiu închisă intr o colivie."
Crezi ca numai la 50 de ani muncesc femeile? In rest ce fac? Stau in baruri si cluburi?
Din momentul in care te-ai maritat, toate prioritatile se schimba. Mai ales ca ai si un copil. Spui ca ti-l creste soacra. Iti este foarte usor. De prea multa libertate nu stii ce este grija.
Mutati-va si ocupa-te tu de toata gospodaria, inclusiv de copil, fireste.
Eu zic sa fugi cat mai ai timp. Pe masura ce va imbatrani vei spune ca talibanii din Afganistan sunt mielusei. Sincer nu glumesc!
Doamne fereste sa nu fii un numar in statistica violentei domestice din Ro...
Cel mai bine este sa ii explici ca fix comportamentul asta gelos duce o femeie departe de el, nu faptul ca are prieteni.