Parcă am mai văzut întrebarea asta, este cookie?
https://www.tpu.ro/......i-in-ochi/
Buna!
Ai o oarecare lipsa de incredere in anumite persoane. Este ca un fel de al 6-lea simt. Am si eu chestia asta intr-o oarecare masura, in sensul ca despre unii oameni, fara sa imi fi facut absolut nimic, am o presimtire rea. De obicei, oricat de bune cu mine sunt persoanele respective (despre care am o presimtire rea fara motiv) se dovedesc a fi parsive. Chiar si o anumita persoana care mi-a fost foarte draga si pentru care am incercat din rasputeri sa alung presimtirea asta, s-a dovedit a fi o persoana egoista si putreda. Daca subconstientul tau iti spune ca cineva este rau sau te intimideaza, asculta-l. Nu este neaparat un defect. Nu toata lumea merita increderea ta.
Intati de toate trebuie sa stii de ce nu-i poti privi in ochi.Din psihologie stiu ca nu putem privi in ochi acei oameni de care ne este frica intr-un oarecare fel sau acei oameni pe care-i stimam prea mult si credem ca le suntem inferiori si nu-i putem privi in onchi din cauza ca am vrea mult sa fim ca ei sau sa avem ceea ce au ei, dar poate fi si din cauza ca avem o ura pe acesti oameni, o ura care este ascunsa in noi si etc.Sunt multe variante,dar un lucru e clar, acesti oameni sunt pentru tine mai speciali, mai diferiti, insa care este acel lucru special la ei, tu trebuie sa-l descoperi.Nu ai de ce sa te temi ca nu-i poti privi in ochi.In primul rand, acest lucru poate sa-i faca sa creada ca tu nu le acorzi atentie si nu esti atent la ceea ce spun.Stai linistit, nimeni nu o sa observe modul in care te uiti la ei in ochi, nimeni nici nu o sa atraga atentie la asta, e un lucru inconstient.
Și eu am probleme de genul, iar cel mai bun mod in care poți scăpa de asta, după părerea mea, este să incerci să-ti vii în fire și să te gândești că persoana din fața ta nu este cu nimic mai presus decât tine, este tot un om ca oricare altul și n-are de ce să te intimideze. La mine merge, uneori Sper să te ajute.