anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna! Am o problema, sa nu faceti misto, va rog.
Multumesc!
Sunt fata, am 18 ani, dar vreau sa tranzitionez, in baiat/barbat. Ma simt asa de ceva vreme, nu ma mai regasesc in corpul de femeie pe care il am de la nastere. Problema este ca nu stiu cum sa le spun parintilor mei ca vreau sa devin barbat, ar fi un soc foarte mare pentru ei si nu cred ca nu ma vor putea accepta asa. Ei nu sunt asa "open minded " si nu li se pare chiar normal, (tata nu stiu ce parere are, nu am vorbit absolut niciodata cu el asta) am avut vreo 2 discutii cu mama, (nu i-am spus ca sunt trans) dar am vorbit despre LGBT si nu are o parere atat de buna si cand a venit vorba de job, i-am spus ca nu vreau sa fac ceva feminin, ceva ce fac femeile si s-a enervat putin. Ea a vazut ca nu port rochii sau haine feminine, chiar la ultima nunta am purtat o salopeta mai eleganta doar de gura lor si ca sa nu se uite popa ciudat, dar dupa la restaurant m-am schimbat in costum (pantaloni, camasa si sacou), i-am spus ca vreau sa ma tund scurt baieteste si nu are o problema cu asta. Nu vreau ca dupa ce le zic sa nu mai doreasca sa vorbeasca cu mine sau sa nu ma mai primeasca acasa, m-ar distruge asta, ii iubesc si vreau sa am o relatie cat se poate de buna si civilizata cu ei.
Nu stiu ce sa fac, vreun sfat?

Răspuns Câştigător
| mi25 a răspuns:

Bubico ti-a dat sfatul cel mai bun.
Violleta nici nu ainteles ca tu nu esti lesbiana ci transexuala, dar o da inainte cu prostiile. In plus, ea nu intelege aceste fenomene de homosexualitate si transexualitate, la varsta ei de pensionara nu ai de la ce sa te astepti.
Cat despre cum ar trebui sa actionezi, este greu de dat un sfat. Eu consider ca atunci cand cunosti toate conditiile si le poti indeplini, poti sa actionezi. Inainte de asta poti sa tatonezi teenul.
Sigur ca nu o sa se bucure, dar tu trebuie sa-ti traiesti viata ta pentru tine, nu pentru parinti sau altii.

5 răspunsuri:
| AdioTPU a răspuns:

Vezi să nu fie un capriciu temporar și să regreți apoi. Cel mai recomandat e sa te evalueze un psihiatru și să-ți spună sigur dacă ești aptă pentru tranziționarr sau nu.

Răspuns utilizator avertizat
| gabriela19389 a răspuns:

Nu sunt lesbi, sunt trans, exista o diferenta intre cele doua, trans adica ma simt baiat/barbat dar sunt femeie si vreau sa fac tranzitia.

| ania a răspuns:

Și eu în adolescenta simțeam ca ar fi trebuit sa fiu băiat. Am fost la consiliere creștină la Ellel Ministries România și am înțeles ca era din cauza ca mama mea când era însărcinata cu mine a dorit foarte mult sa fi fost băiat ( și ea era a patra fata într- o familie de atâta care si-, a dorit cu disperare un băiat) și de aceeea încă din uter a fost respinsa în ce privește sexualitatea, mi s- a transmis ca sunt de sex greșit. Ca și copil ma tundra tot timpul scurt, ma numea după dimunutivul tatălui meu, ma lauda pentru calități masculine Sima trata inconștient ca și cum as fi fost băiețelul pe care l- a dorit.
La consiliere m- au încurajat sa o iert pe mama, sa accept adevărul ca sexul ul cuiva e dat de organele genitale cu care s-a născut, am plâns multînțelegând ca Dumnezeu a ales sa fiu fata și se bucura de feminitate mea, s- au rugat pentru mine și am experimentat o vindecare profunda și definitiva. Ma gândesc cu groaza ca dacă ma încuraja cineva în aceea direcție as fi putut rara familia frumoasa și fericita pe care o am, iubirea soțului meu, nașterea copiilor etc. Te încurajez dacă vrei sa înțelegi de simți asa, înainte de a lua decizii pe care le- ai putea regreta sa te înscrii la consiliere la Ellel Ministries România, programările se fac cu 2, 3 luni înainte.

| PopescoIoana a răspuns:

Iubește ce ești. Nu îți proiecta tâmpenii! Da-ti 2 palme tu, că sa nu ți le de-a viața. Daca o iei pe drumul asta, vei fi doar wc tuturor. Atât. Tu alegi asta! Alții vor o mână, sau un organ pe patul de spital, și tu...le ai. Dar nu ești mulțumita. De ce îți distrugi viața? E doar un curent care te duce la nefericire. Fii Cea mai frumoasa femeie, cea mai deșteaptă, cea mai blândă, fă-ți o familie. Nu te autodistruge și pe tine și pe ai tai. Unde e rău, e rău complet.