| Andrusk2 a întrebat:

Buna! Am o problemă și sper să mă puteți înțelege. Problema stă în felul următor.
Tata are o colegă de muncă foarte enervantă, se pisicește pe lângă el, se crede frumoasă. În 2018, mama mea a văzut pe factură un număr de telefon care se repeta de multe ori și vorbeau cate o ora sau doua. Ce sa credeți? Era parașuta, că altcumva nu am cum să îi spun.
Mama a început să îl întrebe pe tata cine e, tata i-a răspuns. Au început să se certe luni la rând, asta m-a afectat foarte mult, până și în prezent. L-a întrebat pe tata de ce vorbeau atât și ce vorbeau si el a zis ca "Se purta frumos cu mine". Bineînțeles că parașuta l-a corupt pe tata, tata niciodată nu a avut ochi pentru altă femeie. Mereu era doar mama. După multe lungi certuri, tata a început să plângă, i-a spus mamei că a fost salvarea. Ce să înțeleg eu din asta, că și-a dat seama tata de ce a făcut. Bun.
Eu tind să cred acum că, încă vorbește cu ea, pe telefonul de servici de data asta. Am observat într-o zi că a șters niște mesaje din conversația cu ea, iar uneori întoarce telefonul spre el când stăm toți, ca sa nu vedem, chipurile.
Nu vreau să vorbesc cu el deoarece nu vreau să mă amestec, nici în telefonul lui nu vreau să ma uit. Ceea ce mă doare însă, este că nu vreau să se ajungă la divorț sau alte certuri. Ceea ce vreau este să mă răzbun pe această parașută, niciodată nu am suportat-o! Dar vreau să fac în așa fel încât sa nu afectez relația părinților și serviciul tatălui meu. Nu mai suport. Mereu stau tristă, întrebându-mă ce este așa special la aia. Mama este cu mult peste ea, este deșteaptă, mult mai frumoasă, iar mereu mama i-a fost alături, nu ea. O urăsc din tot sufletul meu pe ființa aia. Nu mai este tatăl pe care îl știam eu… și doare.

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu te amesteca tu nu este treaba ta, aia e colega lui de servici, el asa zice, daca intre cei doi este mai mult decat o simplă relatie de colegialitate asta numai tatăl tau stie, daca cei doi sunt amanti. Daca tu te vei baga in treaba asta faci rau, singura care are un cuvint de spus este mama ta, si daca mama ta divorteaza de tatal tau iarasi nu e treaba ta ei sunt adulti si o sa i si rezolve ei treburile. Tu ce varsta ai?

| Violleta2022 a răspuns:

Ufff situatia parintilor tai este complicata, iar tu nu poti ajuta.
Mama ta trebuie sa ia atitudine si numai prin comunicare poate sa-l convinga sa renunte la cealalta.
Eu nu as condamna-o doar pe colega cea frumusica a tatalui tau, fiindca jumatate din vina are si taica-tu, ca-i da atentie si vrea sa fie cu ea, odata ce nu pune capat acelei relatii.
Revin si-ti spun, mama ta este singura care poate muta un munte in favoarea ei, iar daca nu vrea, este doar alegerea ei.

| LoveSleep a răspuns:

Bravo ție!

Ai un caracter grozav.
Taică-tu e probabil un afemeiat, sau pur și simplu nu-i pasa destul de maica-ta încât sa n-o însele și tu crezi ca problema e la tipa respectiva.

Dacă nu era ea, nu crezi ca ar fi fost alta?
Ramai cu mentalitatea asta și când vei fi înșelată o sa te oftici pe femeia respectiva, nu pe gagica-tu, care nu și-a putut tine p a în pantaloni sau nu a avut tupeu să-ți zică ca vrea sa se f a cu altcineva.

| wildthing a răspuns:

E complicat si nu prea ai ce sa faci tu. Daca pana la aparitia acelei femei, intre tatal si mama ta a fost o relatie curata, sincera, afectuoasa, faptul ca el s-a incurcat cu respectiva, a stricat totul intre ei. Chiar daca individa aia va iesi din peisaj, iar mama si tatal tau se vor impaca, lucrurile nu vor mai fi niciodata chiar la fel intre ei. Va exista intotdeauna acel gust amar. Exista un film pe care l-am vazut de curand care abordeaza exact acest subiect si care m-a marcat foarte mult pentru ca nu am idee cum se poate repara o astfel de situatie, chiar daca te impaci cu nevasta/sotul. Filmul se numeste "Unanswered Prayers" 2010 iar la noi e cunoscut sub titlul "Privind in urma"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa intelegi situatia asta trebuie sa vezi totul in ansamblu.
Pentru un copil e greu când vede ca unul din parinti s-a "curvit". Adica a calcat toate normele morale pentru o placere de moment.

Răspuns utilizator avertizat
| Cksihja a răspuns:

Deci tată tău a avut o aventură și din cauza asta tu te-ai îndepărtat de el. Ești mai geloasă chiar decât maică-ta și nici măcar nu știi adevărul adevărat. Nu e problema ta lasă-i pe părinții tăi să o rezolve.
Nu te mai gândi la răzbunare îți va consuma mintea și timpul iar când vei ajunge bătrână și vei afla că puteai face orice altceva în timpul ăla. Deci nu face ceva ce o să regreți mai târziu.
Ține minte că înșelatul nu se referă la sex ci la minciuni, dacă spui minciuni și ascunzi lucruri se numește înșelat sau dacă faci lucruri fără știrea partenerului.
Chiar dacă tu nu ești de acord un divorț este de dorit pentru binele tău căci nu e bine să crești cu certuri toată ziua, chiar tu ai spus asta.
Așa că du-te la părinții tăi și spune-le: ajunge odată cu toată cearta asta, divorțați odată, încetați cu toate astea m-am săturat, vă certați de atâta timp și ați uitat de mine.