Eu am aceleasi probleme cu parintii si nu rad de tine.Pe mine cand m-a luat tata odata de par, din greseala(cred)m-a dat cu capul de un colt al zidului din cauza ca nu ma spalasem pe fata si ca nu m-a pieptanasem.Incearca sa te uiti cand faci teme la mate, la sfarsitul cartii, la raspunsuri si astfel vei face mereu temele corecte si nu vei mai fi lovit(a). primesc FUNDA?
Ce ar fi sa nu ii mai minti?
ii zici pur si simplu ca nu ai vrut sa faci exercitiile si gata.
In primul rand, daca chiar vroiai sa minti, iti alegeai cu grija cuvintele. Dar poate ar fi trebuit sa stii ca pe parintii i-a enervat mai rau faptul ca i-ai mintit decat ca nu ai facut trei exercitii. Orice vorba si fapta are consecinte, trebuia sa te gandesti si la partea asta. Intr-adevar, tatal tau a reactionat putin exagerat in sensul ca nu trebuia sa arunce in tine cu diverse lucruri; dar asta nu inseamna ca nu are dreptate. Temele sunt teme! Nu te joci cu scoala! Si pe viitor NU MAI MINTI! E ca si cum ti-ai bate joc de cei care te-au crescut. Si nu in ultimul rand, daca minti pe cineva, oricine ar fi acela(mama, tata, matusa, verisoara, colega, profesor etc.) nu ii minti numai pe ei, ci si pe tine! Te amagesti singura si devi o alta persoana fata de ceea ce reprezinti cu adevarat! Minciuna e un act primejdios! Si oricum am impresia ca minti inca din primele randuri. De ce? Simplu: Scoala s-a terminat! De ieri chiar! S-au incheiat toate mediile! Nu mai ai ce teme sa-ti faci!
Pai daca minti iti dai seama ca se enerveaza si ei.dar de bataie nu stiu ce sa-ti zic.nu ar trebui sa reactioneze asa.o solutie ar fi sa nu mai minti si sa ceri ajutor cand ai nevoie n-are cum sa te refuze.le spui ca nu intelegi.asa nici ei nu or sa mai dea in tine.
E inca in scoala primara (doamna ne-a dat exercitiile 17 18. etc.) dar sincer imi pare rau de tine, parintii tai sunt cam imbecili, fara suparare...
Parerea mea este ca ar fi trebuit sa le zici ca acele 3 exercitii peste care ai sarit au fost mai grele si ca le lasa'i la urma sau gaseai tu ce sa le zici, dar tatal tau nu actionat corect. EU spun pentru a nu te mai bate sa ii spui intotdeauna adevarul daca stii ca are iesiri din astea nervoase. Sper ca te-am ajutat cat de cat! Funda?
Nu prea ai ce face dat fiind ca inca esti minor/a.partintii tai is dusi cu pluta nu se pot comporta asa cu tine pentru 3 exercitii la matematica. oricum daca ai in scoala in psiholog care sa te indrume.sau sa vorbeasca cu parintii tai poate s-ar mai schimba ceva.nu stiu ce sa zic.succes!
Cere-ti scuze si spune ca nu o sa mai faci nici o data.
Incepi sa si plangi si spui ca "nu stiu la ce m-am gandit" etc. si o sa te ierte
1: pai fetitza...nu trebuia sa zici ca te bate...mai multi rad de tine.
2:fa-ti ex. sa nu te mai bata! mdea... daca ne-ai arata ex. te-am putea ajuta cu ex ...bla bla