| mihaela2buc a întrebat:

Am o relatie de 4 ani si 2 luni. Acum o saptamana m-am certat cu iubitul meu si nu mi-a dat nici un semn. In ultimul timp cand ne-am certat eu eram cea care il cauta iar acum eu nu stiu ce sa fac. Imi doresc sa vorbesc cu el si sa stiu ce gandeste. As dori sfaturi de la cei cu relatii de lunga durata pentru ca probabil si ei au trecut prin situatii de genu.
Ofer funda pentru un raspuns sincer si care nu face bajocura.

Răspuns Câştigător
| Cristi94de a răspuns:

Pai atunci de vina este orgoliul happy. Uite sa iti spun pe scurt povestea mea, care sa stii ca seamana putin cu a ta, doar ca noi nu ne certam din lipsa de comunicare. La inceput, am avut foarte multe, dar foarte multe certuri cu iubita mea, dar, daca nu era ea sa traga de mine la fiecare cearta, si sa lase de la ea... noi acuma nu mai eram impreuna. Eu sunt foarte orgolios, chiar daca era vina mea, tot asteptam ca sa faca ea ceva. Deci probabil asa este si el. Pana la urma tu trebuie sa il cunosti cel mai bine, tu trebuie sa stii cum sa abordezi situatia. Si sa iti mai zic ce facea iubita mea cand eram "despartiti", facea tot posibilu sa dea de mine, prin prieteni, prin parinti, prin tot felul de posibilitati. Cum era sa vina iubita la mine la usa, iar taicameo sa nu o lase sa intre? laughing ( tin sa mentionez ca aveam 17 ani pe atunci ). Pur si simplu ea lua initiativa si intra peste mine in casa. Eu iti recomand si tie sa incerci asa, dar cu bun simt, pentru ca baietii in ziua de azi sunt cam de pe alte planete. ti-am zis, poti sa stai cu el 10 ani, si sa nu stii ce intentii are. Sper ca ti-am fost de folos, ai grija.

7 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Nu ai ce face. Daca esti vinovata esti nevoita sa faci primul pas. Dar daca esti SIGURA ca nu esti vinovata nu ai ce face. Poti fi tu aceea ce mediaza impacarea dar ii vei maguli orgoliul si tot astfel va face la fiecare cearta. Nu va fi capabil sa cedeze, sa-si recunoasca greseala. Daca e sa faci tot tu ceea ce ar trebui sa faca el inseaman ca tii foarte mult la relatie...

| milan9 a răspuns:

Dacă respect nu e, nimic nu e! Dacă un băiat nu mai simte că are motiv să respecte o fată, nu va mai avea absolut nici unul s-o iubească sau să rămână cu ea!

Este şi orgoliul bun la ceva, dar dacă asta îl opreşte să respecte şi să-şi recunoască greşeala, se defineşte a fi atunci ca "măgar înfumurat". Dar ce poţi face cu un "măgar înfumurat", la ce poate fi bun? Tu stii...

O fată nu are voie să se lase a nu fi respectată. Trebuie să pretindă asta. Dacă nu o face, şi-a semnat în schimb condamnarea la a fi "folosită", umilită şi nefericită...

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut.

Ai auzit ideea: "O căsnicie fericită este unirea a două persoane dispuse să ierte"?
Voi nu sunteţi căsătoriţi încă dar ideea e valabilă. Pentru a reuşi să clădeşti relaţii strânse, satisfăcătoare, ambii parteneri trebuie să fie dispuşi să ierte, altfel pentru celălalt va fi din ce în ce mai greu să se bucure de relaţie. Va deveni practic o povară şi la un moment va dori să scapi de ea.

Ce ar fi bine să faci? Asta trebuie să hotărăşti tu deoarece consecinţele vor fi ale tale. Dar ţine cont de concluziile la care au ajuns alţi. Asta te va ajuta să înţelegi mai bine cum să procedezi.

Cele bune!

| Cristi94de a răspuns:

Pai aici depinde de mai multi factori, din ce va`ti certat, cat de serioasa ii relatia ( poti sa ai si 10 ani de relatie, si tot sa nu fie serioasa). Tu ar trebui sa stii cel mai bine ce sa faci, din moment ce sunteti de 4 ani impreuna, tu ar trebui sa il cunosti cel mai bine.

| mihaela2buc explică (pentru Cristi94de):

Relatia este destul de serioasa dupa mine pentru ca ne doream/dorim sa ne facem un viitor impreuna. Iar cearta a provenit de la lipsa de comunicare. As vrea sa aflu ce gandeste dar imi pun si intrebarea el de ce nu ma cauta si asteapta probabil ca eu sa fac asta...

| mihaela2buc explică (pentru Cristi94de):

Si tu cum te simteai atunci cand ea facea aceste lucruri? Mai sunteti impreuna? Ma gandesc ca in schimb si tu faci lucruri pentru ea, daca ea a putut sa faca lucrurile alea pentru tine.

| Cristi94de a răspuns (pentru mihaela2buc):

Pai atunci de vina este orgoliul happy. Uite sa iti spun pe scurt povestea mea, care sa stii ca seamana putin cu a ta, doar ca noi nu ne certam din lipsa de comunicare. La inceput, am avut foarte multe, dar foarte multe certuri cu iubita mea, dar, daca nu era ea sa traga de mine la fiecare cearta, si sa lase de la ea... noi acuma nu mai eram impreuna. Eu sunt foarte orgolios, chiar daca era vina mea, tot asteptam ca sa faca ea ceva. Deci probabil asa este si el. Pana la urma tu trebuie sa il cunosti cel mai bine, tu trebuie sa stii cum sa abordezi situatia. Si sa iti mai zic ce facea iubita mea cand eram "despartiti", facea tot posibilu sa dea de mine, prin prieteni, prin parinti, prin tot felul de posibilitati. Cum era sa vina iubita la mine la usa, iar taicameo sa nu o lase sa intre? laughing ( tin sa mentionez ca aveam 17 ani pe atunci ). Pur si simplu ea lua initiativa si intra peste mine in casa. Eu iti recomand si tie sa incerci asa, dar cu bun simt, pentru ca baietii in ziua de azi sunt cam de pe alte planete. ti-am zis, poti sa stai cu el 10 ani, si sa nu stii ce intentii are. Sper ca ti-am fost de folos, ai grija.

| pufypuf a răspuns:

Buna draguta. Eu am avut o relatie de 6 ani, iar acuma sunt intr-una de aproape 3 ani, timp in care ne-am despartit de 3-4 ori. Stii ce am observat? Eu daca il sunam ca ma manca sa stiu ce face, daca e cu altcineva pentru ca am locuit si locuim impreuna, el era super indiferent cu mine. Si hai sa fim seriosi, o femeie poate avea orice barbat. Iti sugerez sa nu il cauti tu, tu sa ai ocupatie sa te distrezi (fara sa cazi in bratele altcuiva daca vrei sa va impacati), iesi cu fetele cu prietenii, fa-te fericita sa vada el ca esti puternica si nu orice carpa pe care o arunca si o ia cand vrea el. Indiferenta doare cel mai tare. Stiu ca poate iti este greu fiinda il iubesti, dar de ce nu te gandesti la tine? Tu meriti pe cineva care sa te faca fericita si punct. Ai grija de tine