| IL0VEDINER0 a întrebat:

Buna. Am o situatie mai delicata, as vrea doar sa incercati sa va puneti in locul meu, si sa imi spuneti cum ati proceda.
Bunica mea, inca din copilarie m-a marginalizat fata de toti nepotii ei pentru faptul ca semăn cu tata(nici pe el nu il suporta). Astfel, mereu am primit doar jigniri si bârfe din partea ei. De câtiva ani, am decis să rup legătura cu ea si multe alte persoane din rahatul ăla de "neam". Ideea este ca acum ceva timp(probabil stia ce se va intampla) a inceput sa ne caute, sa ma sune, comportandu-se foarte "dragut ", comportament pe care eu l-am respins total. Ieri parintii mei au plecat in drum spre Romania deoarece urmeaza sa moara. Mama mi-a spus ca ar fi frumos din partea mea sa merg si eu, insa eu personal nu pot sa am sentimente de mila, nu am niciun resentiment fata de aceasta persoana. Nu stiu daca merita sa merg, voi ati merge sau nu?

6 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Eu unul aș merge, măcar să fiu acolo la greu. Că dumneaei are o vârstă și nu mai vede lucrurile cum trebuie, este partea a doua.

| IL0VEDINER0 explică (pentru Kufu95):

Nu vreau sa fiu o persoana "rea" insa toata viata ei a fost o lepră si o scorpie. Asa a fost toata partea aceea de neam, femeile au asteptat toata viata sa ia pensie dupa barbati si stateau in pat la telenovele. Asta facea viata longeviva. Cand a vazut ca mama nu "mosteneste" această gândire si ca tata nu ar sta intr-o asemenea relatie, a inceput sa-l urasca pe tata din tot sufletul. Problema este ca am picat si eu prost, si o perioada buna din viata m-am gandit ca problema era la mine, că eu sunt de vina pentru orice. Acum nu as vrea nici sa ma cert cu "cele sfinte" insa ii port putina pica. Probabil ca ma voi duce, din respect fata de mama...

| Kufu95 a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Și eu am mers din respect pentru celelalte rude, dar cum am spus dar și din cauza vârstei, că nu vede lucrurile cum trebuie.

| 1RealSoul a răspuns:

Da a-și merge fiindcă am fost cu Adevărat în situația ta!

Nu a-și putea ține de frică în mine ură și dușmănie! Mi-e frică cu Adevărat și mieste teamă să nu ajung să-mi pierdut sufletul și inima și să ajung din piatră din cauza la ură și dușmănie să mise întunece mintea! Prefer să iert cât mai repede posibil decât să țin în inima mea sufletul meu mintea mea faptele altor oamenii ce-mi vor întuneca sufletul inima viața.

Nu ți-ne nimănuia dușmănie ură care ția greșit! și ția vrut răul! Atât pot uni oamenii mai mult nau ce oferi decât răutate peste răutate, nicio putere reală nau decât să țină piept râului dușmănie prostiei certurilor scandale lor, iartă! pe toți care țiau vrut răul și au dușmănie pe tine! Fiindcă Dumnezeu într-o zi o să-le arate unde au greșit! Și nu ma refer la pedeapsă! Dumnezeul nu pedepsește oamenii! Și oamenii care vor ajunge să-și dea seama de faptelor lor mai devreme sau mai târziu conștința îi va mustra și asta doar dacă au o inimă reală Adevărată și un suflet real și Adevărat!

Dacă ei sănt piatră! cu tine fă orice îți stă putere sâ nu le semeni lor! nici la ubră nici la semnele pe unde trec și lasă ei!

iartă așa cum Dumnezeu ne cere! Când oamenii iartă păcatele altor oamenii, ne iertăm și noi la rândul nostru păcatele noastre! Nu seamănă dușmăniei nu semăna urei nu semăna prostiei nu semăna oameniilor fără suflet și inima în ei!

Bula
| Bula a răspuns:

Se cuvine sa mergi si tu, mai ales daca bunica ta este pe moarte.
Probabil, vrea sa-si impaca sufletul fata de tine, ceea ce nu poti refuza.
.