La 30 de ani nu trebuie sa vina iubitu tau acasa la tine, nu esti minora, sa te ceara parintilor.
Daca mama ta ar avea unde lucra si nu lucreaza, atunci nu este obligatia ta sa ramai acolo si sai intretii. Ticatu la fel, bani de bautura are dar de intretinere nu.
Au casa, ambii sunt buni de munca, daca nu muncesc, daca nu vor, tu pleaca, nu vad de ce sa iti irosesti anii stind cu niste parinti cum zici tu comunisti, dar mai rau, lenesi, care nu vor sa munceasca.
Ai stat destul cu ei, nu tu iai obligat sa te fata, asa ca nu ai nici moral nici o obligatie fata de ei.
Daca erau niste perinti normali, muncitori, atunci, da mai treceai pe la ei, eventual daca aveau nevoie mai ajuta-i cu cateva ceva, dar asa nu ai pe cine si de ce.
Du-te si nu te mai uita inapoi
Ești majoră. Dacă relația are perspective de durată - să se finalizeze cu o căsătorie, e vremea să-ți iei viața în propriile mâini.
Se pot cunoaște și în alte circumstanțe, nu e obligatoriu să vină la tine acasă.
Dacă casa ta este o paragină ca la indieni( asta îmi dai de înțeles), nu îți recomand să-l duci acolo. Te poți muta cu el, apoi hotărâți cum îi va cunoaște pe ai tăi.
Până la ce vârstă ai de gând să-ți lași părinții să-ți controleze fiecare aspect al vieții? 40 de ani? 60 de ani?
Pai daca iubitul e de buna credință,explica-i situația și de ce nu poți face asta,gen sa îl inviți la tine acasă.
Nu e ok nici el să pună presiune pe tine să faci asta in contextul in care știi și tu ce mediu familial toxic ai.
Nu e vorba că te faci de rușine,dar nu merita sa îți strici relația din eu știu ce polemica se poate stârni in familie in momentul in care el vine.
Cât despre chestia cu controlul,înțeleg ce spui,este extraordinar de frustrant,dar impune-le limite! Ai dreptul la fericire!
Doar nu o sa stau singura de dragul lor,că nu e ok sa îți dicteze viața, ai o vârstă, ești vaccinata, let's go!
Meriti sa fii fericita și iubita, nu abuzata de propriii părinți.
E firesc sa vrea sa-ti cunoasca familia.
Daca te jenezi sa vina acasa la parintii tai, rezerva o masa la un restaurant. Important e sa-ti cunoasca parintii, nu sa vada casa.
Casa o poate vizita mai tarziu.
Pune-le si paritnilor tai in vedere sa faca schimbari in casa. Spune-le ce simti, ca ti-e rusine sa aduci pe cineva acasa. Ai sa vezi ca vor face cate ceva.
"am evitat să le spun ca am pe cineva tocmai din motivul de a nu mă suna sau de a mă chema acasă cum a mai făcut în trecut."
Este suficient sa le spui unde esti, ca sa nu-si faca griji pentru tine. Dar dupa aceea nu ar trebui sa le mai raspunzi la telefon. Aminteste-le ce varsta ai.
Problema nu este ca te controleaza si la varsta asta.
Problema este ca tu ii lasi sa te controleze.
Nu esti copil sa nu ai ce sa faci in aceasta privinta.
Cel mai bine este sa te muti din acel mediu toxic.
Ii explici frumos partenerului despre situatia din casa si trebuie sa inteleaga. Nu trebuie neaparat sa iti cunoasca parintii
Ai 30 de ani, nu mai ești minoră, te poți muta liniștită cu el, spune-i care e faza, că poate va înțelege.
Hmm, depinde de prietenul tau cat de tolerant este, ai putea sa vezi lucrul asta din comportamentul sau ori daca a avut o familie asemanatoare.
Cred ca la varsta de 30 de ani ai putea discuta cu el direct ca nu va fi o experienta benefica faptul ca parintii tai il vor cunoaste pe el. (atat timp cat esti transparenta in relatia cu prietenul tau, nu vor exista temei ca nu vrei tu sa il arati parintilor tai pentru ca el este problema)