| anonim_9419 a întrebat:

am probleme in familie, mama a dat cere la politie din cauza ca tatal meu a lovit-o, acum tata poate sa fie arestat, eu nu ma impac cu mama sad cu tata eram intr-o relatie destul de buna, ce pot face acum?crying help pls

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Tatal tau a savarsit infractiunea de lovire sau alte violente, fata de un membru al familiei, fapta fiind prevazuta si pedepsita de art.180 Cod penal, alin.1^1 sau 2^1. Daca lovirea nu a necesitat ingrijiri medicale pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 1 an ori amenda de la 300 lei la 15.000 lei. Daca lovirea a necesitat ingrijiri medicale de pana la 20 zile pedeapsa este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani ori amenda de la 500 lei la 30.000 lei. Actiunea penala se pune in miscarea la plangerea persoanei vatamate ori din oficiu si impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Nu cred ca o sa fie arestat, de regula in aceste cazuri, mai ales daca nu au trebuit ingrijiri medicale, faptasul este pedepsit doar cu amenda ori se considera ca este un pericol social redus si se aplica o amenda administrativa, mai ales daca este infractor primar (nu a mai fost pedepsit penal anterior).
Tu poti doar sa discuti cu parintii tai si sa-i rogi sa se impace si sa-ti convingi tatal sa-si ceara iertare si sa nu mai repete fapta. Daca se impaca, tatal tau nu mai primeste nici o pedeapsa. Succes si numai bine!

| ELLSSA a răspuns:

Poti vorbi cu mama ta si o poti ruga sa retraga cererea.

| eXtreme21 a răspuns:

Pei daca te crezi in stare cel mai bine ar fi sa vorbesti cu amandoi si sa le spui sa se gandeasca si la tine ca iti va fi greu fara ambii parintii.Problemele le vor rezolva pe parcurs.Si acum ar trebui sa o intelegi si pe mama ta, pune-te in situatia ei, eu ii dau dreptate.Acum depinde si de tine si de ce iti doresti cu adevarat. Sper ca am putut sa-ti fiu de ajutor! Fundaa...

| ioanaioana a răspuns:

Eu zic sa te gandesti la TOT,de la A la Z(adica cum sau intamplat toate lucrurile astea), stiu cati iubesti tatal dar gandeste-te la ce o facut, acum sa nu crezi ca vreau sa te fac sa te indepartezi de el dar totusi nu e normal sa faci asta.Gandestete:tu cum ai fi facut in locul mamei tale? Eu as fi facut ca si ea(sincer acum), poate il vei putea vizita foarte des.Eu zic sa te mai gandesti o odata la tot

| xt9000 a răspuns:

Asta e o situatie delicata.pe tatal tau nu pot sa il aresteze direct.fi avocatul lui, in ghilimele sau vorbeste cu maicata sa retraga cererea si cu tatal tau sa nu mai faca asa ceva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intra te rog pe id-ul meu, am 47 de ani peste o saptamana, am trecut prin asta, nu te speria.Rog prin raspunsul asta pe expertii TPU sau orice persoana care raspunde civa:fiinta are nevoie de ajutor, nu de expunere de articole din CP sau CPP.NU speriati oamenii ajutatii.Numai bine.

| TheSpecialOne a răspuns:

Mai nimic decat sa le spui alor tai ca ceea ce fac este gresit si ca trebuie sa se impace si sa se inteleaga daca vor ca pe viitor sa iti mearga tie si lor bine. Asta e cam tot ce poti sa faci.