| Savemeplease a întrebat:

Am pus intrebarea asta a doua oara pentru ca problemele mele la scoala au inceput sa se agreveze. Sa va povestesc ce mi se intampla in clasa a 6-a deci noi facem limba germana, engleza si sport cu o alta clasa si din acea clasa e o fata pe care o cheama Ramona si ea e destul de populara prin scoala se gaseste sa comenteze de mine si de gesturile pe care le fac am un tic nervos sa-mi intorc degetele (din cauza problemelor de la scoala am inceput sa am ticul asta). Doar ca e populara nu inseamna ca se poate lua de alte persoane, deci ea nici macar nu stie cum ma cheama dar poate sa ma judece si sa-si bata joc de mine. Azi am trecut pe langa o fata care e noua in scoala si a inceput sa comenteze ca cica de ce comentez de altii si in primul rand sa ma uit la mine ca se vede de la indepartare ca sunt o proasta, in primul rand eu nici nu am comentat de nimeni presupun ca eu fi spus Anca ceva, nu ma cunoaste si vezi doamne ea e acum noua si poate sa faca regulile in scoala. De frica nici nu ies afara din clasa de frica sa nu o intalnesc pe Ramonaq si fata aia noua si alte fete. Nu e de ajuns ca fac ore cu Ramona trebuie sa suport jignirile ei la adresa mea si in pauza. Nu mai am nici un prieten, stiti povestea cu Anca daca ati citit cealalta intrebare, simt ca parca sunt mai linistita atunci cand sunt singura si fara cineva langa mine. Cu mama am incercat sa vorbesc despre chestia asta si spune ca e vina mea ca ei se comporta asa cu mine, ca nu socializez, ce sa socializez daca ei ma alunga atunci cand vreau sa stau cu ei, deci de mutat nu o sa ma mut pana la liceu crying((. Cu profesorii nu ma inteleg deloc cu ei si nu ii bag in problemele mele. Nu mai suport stiind ca maine voi asculta iarasi insultele Ramonei... ma gandesc sa ma prefac ca merg la scoala cand de fapt eu nu ma duc la ore si sa ma plimb, iar cand trebuie sa "ies"de la scoala eu ma duc acasa si ii spun mamei ca am fost la scoala. Va rog cineva sa ma ajute, un cuvant care sa imi aline durerea si nu imi spuneti sa nu-i bag in seama pentru ca nu am cum, e prea dureros. Imi puteti spune niste cuvinte care sa ma incurajeze sau niste solutii? Va multumesc frumos!

8 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Adreseaza-te psihologului scolii sau dirigintei.Nu mai chiuli de la scoala.Iti faci singura rau daca dai atentie unor copilarii.

| zăGhost a răspuns:

Comenteaza cu acea Ramona, nu o lăsa să se comporte aşa... bate-ţi şi tu joc de ea. În rest, vorbeşte cu cei care sunt ca tine, care nu îi suportă pe cei ca Ramona. Asta vă va uni.

| mihai69 a răspuns:

Auzi, dacă tot o mănâncă pielea... de ce n-o „scarpini"?!? Nu fizic, în văzul lumii, ci cu mici șicane „anonime" (gen superglue în lacătul de la vestiar sau pe scaun, o șopârlă prin geantă, chestii d-astea vesele) rolling on the floor

| danay72 a răspuns:

Colegii pot fi rai, dar nu merita sa ii bagi in seama. Unele filmulete si articole utile poti gasi pe situl jw.org sectiunea adolescenti. Sunt convinsa ca vei reusi.

| az123 a răspuns:

Salut
cred ca nu tie usor, sper ca urmatoarele informatii te vor ajuta sa faci fata mai usor la asa momente

http://www.jw.org/......ara-pumni/
http://www.jw.org/......a-barfesc/

| Danieladana964 a răspuns:

Te-ai gandit vreo 2 secunde ca aceasta Ramona face asta special pentru popularitate si te-a gasit pe tine (si probabil pe altele) sa te chinuie ca sa se afirme. de ce nu incerci sa o infrunti? te descurci la vorbe, fine, care sa atinga frumos, elegant dara fara sa jignesti la modul cert? nu sa o faci proasta, dar sa ii dai voie sa faceti un concurs de cunostinte generale. daca. are curaj, bineinteles? nu trebuie sa fugi de la scoala din cauza ei. vezi-ti de invatatura, incearca sa fii premianta, eventual si daca incearca ceva, cauta sa le retezi simplu. devino in mod subit din "cea din ultima banca" in "wow! ce s-a schimbat" daca nu vei fi un pic mai increzatoare in fortele proprii. generala va fi nimic pe langa ce vei pati la liceu.sad sincer, imi pare rau pentru tine. dar, totul tine de tine, nu de ea. cel mai probabil daca i-ar scadea din popularitate, bietei fete. ar inebuni. ar renunta EA la scoala.eu cred ca e o frustrata, care isi ascunde defectele prin ale altora. incearca sa arunce "gunoiul in curtea ta" ca sa nu se vada cat e de. Ar trebui sa iti fie mila de ea. fara "TOP" ar fi nimic.

| Allylly a răspuns:

În primul rând, ar trebui să nu te mai lași călcată în picioare de ea, nu e ea buricul pământului happy Tu nu-I mai permite să zică lucruri urâte despre tine, când îți va mai zice ceva, spune-i și tu la fel big grin Se ia de tine doar pentru că vede că ești slabă și te poate face ea așa cum vrea, tu trebuie să-i demonstrezi că nu esti chiar așa de slabă. Dă-i peste nas cu alte vorbe, și în privința chiulitului nu e bine, o să ai și mai multe probleme așa.
Încearcă să asculți de sfatul meu big grin

| Andrew15 a răspuns:

Esti creata dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu adica esti speciala, unica, frumoasa.Esti сreatia Lui si El te iubeste atit de mult, ca nimeni.Asa sunt oamenii birfitori si invidiosi.Ei nu pot sa te judece deoarece nu te cunosc, asa ca nu baga in seama, capul sus nu te dispretui, nu ai pret esti super speciala.succes.Ma poti gasi in classmates