| roccomato a întrebat:

Am revenit din nou cu o intrebare! Intr-o relatie casnicie cine credeti ca sufera mai mult? Cine credeti ca pune mai mult suflet? Femeia sau barbatu? Cand sunt probleme cine se umileste mai mult?

Răspuns Câştigător
| antonia09 a răspuns:

Draga rocco,
Intr-o casnicie vor exista si momente in care parerile contrare ale partenerilor se vor ivi si nu pot spune care sufera mai mult sau mai putin daca accepta punctul de vedere al celuilat partener de viata.
Atata timp cat partenerii se iubesc si se respecta reciproc, stiu sa treaca peste aceste momente in care au pareri contrare tocmai datorita increderii pe care o au in ei ca un tot.
Atunci cand nu mai exista respect sau incredere, se ivesc multe probleme care se pot rezolva sau nu.
NU cred ca ar fi cineva care ar accepta sa fie umilit de catre partenerul de viata, indiferend de situatiile pe care le traieste.
Cu bine!

12 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Daca relatia este bazata pe dragoste, amandoi sufera la fel de mult dar exteriorizarea difera de la om la om. A nu se confunda exteriorizarea cu intensitatea suferintei. Unii sufera in tacere, altii plang in hohote dar in ambele cazuri -sufletul doare! In ceea ce priveste umilinta, eu zic ca aceasta apare cand dragostea se stinge.Cand iubesti, nimic nu pare umilinta!

| Anca a răspuns:

Ambele sexe, in functie de personalitate.

| Vizitiul a răspuns:

Cel ce iubeste mai mult:-pe

| clauss a răspuns:

Eu zic acolo unde e cazul copilul, iar unde nu-i cazul in general amandoi, unul din ei intr-o mai mare masura fata de celalalt

| AldanaBlue a răspuns:

La fel cum fiecare om este diferit fata de altul, asa si fiecare relatie este unica.
Sunt perioade cand ti se pare ca tu iubesti mai mult, apoi sotul tau, apoi iar tu, parca iti doresti sa va iubiti in acelasi timp.De fapt va iubiti amandoi, dar va manifestati la timpuri diferite.
Unii oameni se exteriorizeaza mai greu, si atunci ni se pare ca nu iubesc asa cum ne dorim. Cel mai bun lucru atunci cand ceva te deranjeaza este sa stai de vorba cu partenerul tau, sa ii spui ce simti si sa gasiti impreuna o solutie. Nu te inchide in tine daca suferi, nu lasa problemele sa se adune ca la un moment dat vei rabufni si la urmatoarea cearta ii vei reprosa si chestii de acum 5 luni pe care el le-a uitat, sau nu a stiut ca te deranjeaza.
Daca exista dragoste, vointa de a face relatia sa mearga, si compromisuri, crede-ma ca se pot rezolva multe neintelegeri. Trebuie sa vreti amandoi.
Nu cred ca ar trebui sa privesti o relatie din prisma suferintei, pentru ca atunci cu siguranta tu vei suferi cel mai mult.

| wonderbra a răspuns:

Eu zic ca amandoi pot sa sufere. Femeile sunt mai sensibile si mai expuse umilintei. Eu cred ca barbatii inseala mai des si asta umileste.

| jocnecurat a răspuns:

Nu poti generaliza.depinde de persoane.in unele cupluri femeia in altele barbatul sau chiar amandoi dar nu este exclus ca niciunul sa sufere.intro relatie o persoana de calitate pune suflet.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta o judeca fiecare in sinea lui.si face tot posibilul ca celalalt sa fie fericit., nu nefericit. daca este intr-adevar dragoste si respect.la mine sotia, ofera mult mai mult, si oricat m-as stradui, tot nu reusesc sa egalez. dar asta nu ne face nefericiti pe nici unul. daca ar fi asa, as sti. dar stiu si familii unde sotul ofera mai mult decat sotia.mai mult, impropriu spus.fiindca e doar parerea mea apropo de ce facei si eu nu.gatitul de exemplu. ei gatesc mai mult decat ele si mao bine.eu mai rar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Femeia pentru ca 90 %dintre divorturi sunt intentate de catre femei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine sufera patimeste, asta pentru ca are o patima, un sentiment puternic, coplesitor(e interesanta asocierea patimei cu a patimi, nu?) capacitatea asta o au ambii parteneri, nu cred ca unul e mai privilegiat decat altul.
cata vreme cineva sufera, chiar daca tot universul sau interior patimeste speranta inseamna ca n-a murit.
asa ca jalnic nu-i neaparat cine sufera ci mai degraba cine nu poate nici macar suferi! si de suferit pot in egala masura suferi si el si ea.
iar despre umilinta eu cred ca acela ce-i umilit primeste o lectie pe care daca o invata devine "sfant" si cel ce umileste primeste o lectie pe care daca n-o invata se imbecilizeaza.
(vorbesc prin prisma experientei mele-15 ani de casnicie)
Dar suferinta si umilinta in casnicie sunt doua aspecte care nu-s necesare si, slava domnului, nu-s obligatorii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Amandoi, depinde. de cine vrea sa lase mai mult de la el, cine e mai slab si totusi mai tare! dar in general femeia lasa mai mult de la ea, sunt foarte multe femei terorizate pur si simplu de sotii lor! Nici nu pot sa ma gandesc ca sunt unele care pur si simplu sunt programate la secunda ce sa faca! Dar hai sa recunoastem ca nu toate femeile sunt victime, mai sunt si unii barbati care o duc rau cu sotiile lor...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-am fost si nu sunt casatorita.As putea spune asa ca o parere a mea ca oricate piedici sau cumpene ar avea o casncie, daca exista dragoste si intelegere in timp se pot rezolva si nu se va ajunge la despartire.Eu cand ma voi casatori o sa am grija sa fie pentru toata viata iar necazurile vietii le voi trece cu usurinta atata timp cat stiu pe cine am ales sa-mi fie alaturi o viata intrega.