Dar altul de varsta ta nu-ti gasesti de ce il vrei pe asta ie ce va la misloc ia-ti unul mai apropiat de varsta ta daca nu ie vorba de bani sau de alceva
Parerile pot fi impartite si este greu de dat un sfat in asemenea cazuri. Cred ca ar trebui sa discuti foarte serios si deschis cu prietenul tau si nu numai problemele serviciului ori banilor ci absolut toate problemele. Poate vrei sa urmezi studii superioare ori postliceale, poate ai alte gusturi si preferinte decat el, alti prieteni etc. Trebuie sa vezi pozitia lui fata de toate si daca parerile voastre converg ori sunt divergente in diferitele chestiuni care va privesc pe amandoi ori numai pe fiecare in parte si cum pot fi armonizate echitabil divergentele. Casatoria este un pas important si trebuie facut in cunostinta de cauza si lamurite toate problemele inainte, altfel pot aparea surprize neplacute pentru unul sau altul ori chiar pentru amandoi. Prin natura profesiei mele am vazut multe casatorii destramate foarte repede, tocmai din cauza ca sotii nu s-au cunoscut bine si din cauza asta aveau asteptari diferite si nereale, invocandu-se ca motiv nepotrivirea de caracter, foarte reala uneori. Numai bine!
Nu am nimic impotriva unor relatii in care e vorba de o anumita diferenta de varsta, dar sincera sa fiu, eu nu as fi capabila de asa ceva.Intotdeauna m-as gandi fie ca e prea batran, deci ar putea sa-mi fie tata, ori e prea tanar, deci ar putea fi fiul meu.In situatia ta, iti spun doar un lucru. Tu, pentru el, insemni tinerete pura, el se hraneste prin tine, dar atunci cand tu vei avea 30
de ani, varsta lui de acum, el va avea. 42 de ani. Tu vei fi un trandafir inflorit, iar el se va indrepta catre apusul vietii. E un pic cam mult spus, dar crede-ma, elanul lui se va mai estompa. Daca e un om de onoare, nu te va arunca la gunoi pentru ca nu castigi bani, dar cine-ti garanteaza asta? O data, la un pahar de vorba tot o sa bata el vreun apropou.Asa dupa cum au spus si ceilalti, incearca mai intai sa-ti dobanesti independenta financiara si pe urma fa pasul cel mare. Un singur lucru mai am de constatat, totusi ai inceput o relatie cu el la varsta de 15 ani si 10 luni(sa zicem)nu ti se pare putin cam nefiresc?
Parerea mea este sa iti termini scoala ca daca lui i se nazareste sa te paraseasca tu sa nu ramai pe drumuri. Daca mai apare si un copil, tie fara serviciu ca lumea si fara bani, fara casa, iti va fi foarte greu. Gandeste-te si la lucrurile mai urate care pot aparea, ca nu e numai bine in viata asta si oricat de bine ar parea ca va intelegeti acum, lucrurile se pot schimba. Crede-ma ca asa este.
Eu zic sa nu va grabiti.Stiti cum se zice :graba strica treba. Puteti sa ramaneti impreuna, chiar sa locuiti impreuna ceva timp pentru ca sa va puteti cunoaste mai bine. Acum totul e roz dar mai tarziu o sa-ti dai seama ca dragostea trece si prein stomac. Nu vreau sa va sperii dar un om nu o sa-l cunosti intr-o viata darmite in cateva luni.Varsta nu cred ca, conteaza, doar ideile pot fi putin diferite mai tarziu. Tie s-ar putea sa-ti para rau dupa tinerete lui sa-i fie frica ca te pierde. Ce pot sa va zic altceva decat:iubiti-va mult si totul o sa fie ok.
Tu ai 18 ani.De abia acum începi să cunoşti viaţa cu adevărat.De abia acum începi să te maturizezi, să vezi problemele reale ale vieţii. Eşti la început de viaţă! Ai de gând să te măriţi acum, să faci un copil la 19 ani, să nu mai ştii ce însemnă libertatea, ieşirile cu prietenii, bucuria anilor tinereţii?
Te avânţi într-un astfel de joc?
Şi în plus sunt doar 2 luni de când sunteţi împreună!
Peste 5-10 ani, ai să-ţi smulgi părul din cap, gândindu-te la cum ţi-ai stricat tu frumuseţea, tinereţea.
El te iubeste, asa spui tu, dar tu il iubesti? Din toata inima iti recomand un articol "O fata si baietii" pe site-ul Marycix http://marycix.net
Mda aveam 15 ani si jumate. Atunci nu ma gandeam ca o sa avem o relatie atat de lunga deoarece nu il iubeam nu simteam nimic pentru el dar cu timpul am inceput sa-l iubesc pentru ca ma plictisisem de baieti de varsta mea care gandesc inmatur si de relatii asa de cateva saptamani.in fine scoala o sa o termin oricum pentru ca el nu mi-a spus niciodata sa nu emrg din contra imi zice sa merg sa-mi fac o cariera.va multumesc pentru sfaturi
18 ani nu este o varsta prielnica casatoriei.
In locul tau as cauta sa experimentez diverse lucruri, nu casatoria.
Mai gandeste-te.
petroneladiva882882 întreabă: