| piti77 a întrebat:

am si eu o dilema si mi-as dori tare mult sa ma ajutati cu opiniile voastre. povestea este un pic mai lunga dar o sa incerc sa o scurtez cat pot. am fost la o terasa cu cativa prieteni printre care si o prietena mai apropiata. acolo a venit o tipa de la o firma de bere care ne-a oferit ocazia sa ne inscriem la o tragere la soti pentru un mp3 player celor care consumau berea respectiva. a venit la fiecare cu o tableta in care trebuia sa ne inscriem datele. inaintea mea era prietena de care vorbeam care a refuzat sa participe pe motiv ca ei nu-i trebuie ca mai are un mp3 si nu-l foloseste..etc. eu atunci am zis lasa, cum sa pierdem ocazia, scriu eu datele in locul tau si-mi mai ofer o sansa in plus daca tu nu vrei. ea a spus ok, daca e sa ies eu il iei tu. apoi a venit randul meu sa-mi scriu datele si asta a fost..peste un timp au venit organizatorii la masa noastra sa anunte castigatorul. cine credeti ca era? prietena mea careia eu i-am inscris datele in concurs.ea cand a vazut asa nici nu a pus problema altfel decat ca premiul ii apartine.
nu va spun acum ce s-a intamplat pana la urma, pentru ca nu vreau sa va influentez opiniile. dar promit ca dupa ce voi avea raspunsuri de la voi o sa va povestesc. deci, astept parerile voastre. cum credeti ca ar fi trebuit sa procedez? cine avea dreptul sa pastreze permiul?

Răspuns Câştigător
| ĦαvɘƑȕη a răspuns:

TU! nu spuneai ca ea mai are un mp3 player...de vreme ce tu nu ai sa ti-l dea tie, eu asa cred ca este cel mai bine...ea initial n-a vrut sa participe, dar a fost de acord sa ai tu 2 sanse la premiu. Ii poti spune: 1.de ce nu ti-l da tie pe cel castigat ca ea mai are unul; 2. tu ai fost cu idea de a participa cu numele ei. 3. daca iti era o buna prietena iti dadea tie premiul. BAFTA!

14 răspunsuri:
| pyma a răspuns:

Corect era să ți-l dea ție. Nu a făcut-o, asta e. Ea e cea care se face de tot râsul, nu tu. Acceptă-i decizia, și totodată fă-i din mână.

| Elvina a răspuns:

Vorbeste cu ea si spune-i sa ti-l dea tie, din moment ce ea deja are unul.

| Anonima264 a răspuns:

Pai daca tu iai scris datele si ea ti-a dat voie sa il iei daca castiga... teoretic vorbind ea trebuia sa i-a premiul.
Desi daca tia promis ca iti va da telefonul ar trebui sa il primesti!

| TheBirdOfTheHermes a răspuns:

Când toți se văd cu câștigu în față ce mai contează că premiul e ceva minor.

| RaduMD a răspuns:

Ce-i asta, test de perspicacitate? Normal că trebuia să ţi-l dea ţie, din moment ce aşa a spus că va face. Nu mai fi prietenă cu aşa o persoană. O fi câştigat ea un empetrei, dar a pierdut o prietenă. Ştiu şi eu dacă s-a scos?

| V1sL0w a răspuns:

Mi-e lene sa citesc asa ca da si tu o funda

| piti77 explică:

In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru raspunsuri, m-ati ajutat sa scap de sentimentul ca poate totusi eu am gresit si ea avea dreptate...
acum sa va povestesc ce s-a intamplat in continuare:
la inceput am crezut ca glumeste.toata lumea, inclusiv fata care a facut promotia si stia toata faza, toti cei prezenti se asteptau ca eu sa iau premiul. apoi, cand am vazut cu cata vehemeta sustine ca premiul este al ei, am realizat ca nu este o gluma si am simtit brusc un dezgust total.o scarba si o dezamagire cum rar am mai simtit si recunosc, am avut o recatie aiurea.i-am aruncat mp3-ul peste masa. cand m-am calmat am zis totusi sa nu cedez asa si am incercat cu argumente sa o fac sa inteleaga ca premiul acela nu i se cuvine..in sfarsit..nu vreau sa va plictisesc cu detalii..desi din suflet i-as fi facut cinste la terasa pentru ca mi-a oferit sansa ei, am zis sa consider ca premiul ni se cuvine in egala masura pentru ca ma lamurisem deja pe cine am in fata si stiam ca nu va refuza. a fost imediat de acord sa-i dau jumatate din valoarea lui pe piata (200 ron este valoarea, deci 100ron. a doua zi era deja la curent cu pretul)
in concluzie..am in plus un mp3 la jumatate de pret laughing), o prietena in minus si nicio indoiala ca in cele mai multe cazuri "branza-i pe bani"..trecand peste marea dezamgire zic ca tot raul e spre bine, m-am lamurit ce oameni am alaturi si m-am invatat minte: nu ma particip niciodata nicaieri in locul nimanuihappy
am tinut neaparat sa am premiul din principiu, pentru ca m-am cam saturat sa fiu "fata buna" care lasa mereu de la ea. de data asta mi-a iesit doar pe jumatate.dar.e un pas inainte pentru mine. vedeti..pana la urma am castigat o multime de "lucruri"
va multumesc inca o data pentru ca mi-ati raspuns si ati avut rabdare sa ma ascultati :*

| Betty18 a răspuns (pentru piti77):

Wau..era o zgarcita tipa si nici nu iti era prietena... jigodii de oameni. mi-e sila de ei!

| olivikkka a răspuns:

Pai daca v-ati inteles de la incepu trebuia sa til dea tie, pentru ca intelegerea e intelegere pina la urma, si deci cum se termina istoria?

| scumpikxa a răspuns:

Pai teoretic ea, pentru ca era numele ei si tu aveai deja o sansa. Totusi, frumos ar fi fost sa ti-l dea tie.
Spui "mai apropiata". In sensul "impreuna" sau in sensul "BFF"? Daca impreuna, e ok ca l-a luat ea. Puteai sa o feliciti sau sa-i zici ca te bucuri pentru ea. Daca BFF, iar avem doua cazuri:
1. Tu vrei sa fii cu ea: Trebuia sa-i spuui cv de genu "vezi ce bine ca te-am inscris?". Atunci erai si dragut si poate isi si dadea seama fata ca trebuie sa ti-l dea tie.
2. Nu vrei sa fiti impreuna: Trebuia sa-i spui ca a promis ca ti-l da tie, dar sa o faci intr-un mod prietenesc.
Nu-mi trimiti private message cu ce-ai facut pls? Is curioasa!

| LuLu1998 a răspuns:

TU! 1.ca mai are unu si nu il foloseste si 2. a zis ca ti-l da
dar daca nu vrea, vorbeste cu ea si cadeti de acord...succes!

| AlexDaxyno1987 a răspuns:

Acum sa fim seriosi, cat de buna prietena este cu tine, si daca este prietena apropriata, merita sa strici o prietenie pentru un Mp3?

| piti77 explică (pentru AlexDaxyno1987):

Eu am considerat-o prietena buna pana la acel moment..acum stiu ce fel de om este asa ca.da, din pacate merita sa pierd asa o "prietena "daca asta este caracterul ei..probabil in felul asta nu voi avea parte de dezamagiri mai mari in viitor

| AlexDaxyno1987 a răspuns (pentru piti77):

Tot ce este posibil oricum nu este o mare pierdere ( cred ). Tu sti mai bine. Sfatul meu este sa iti alegi prieteni cu grija.